Home Thuis tuinieren gemakkelijk is het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom ik knipscharen grijp versus grotere snoeischaren)

gemakkelijk is het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom ik knipscharen grijp versus grotere snoeischaren)

0
gemakkelijk is het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom ik knipscharen grijp versus grotere snoeischaren)


CONFESSIE: Ik heb mijn dure, beroemde snoeischaar al een paar jaar niet meer gebruikt. Nee, de tuin is geen verlaten puinhoop; Ik heb tijdens het seizoen dagelijks tientallen (honderden?) sneden gemaakt, maar niet met het gebruikelijke gereedschap in de hand. Ik ben bekeerd tot slanke kleine snippers die ook wel druivenschaar of fruitsnoeier met naaldneus worden genoemd, en vooral mijn versleten rechterhand bedankt me voor het gemakkelijkere werk.

Waarom energie verspillen door te veel moeite te doen of een taak te veel kracht te geven? Een traditioneel paar bypass-snoeischaren weegt misschien 8 of 9 ons, zoals 224 of 252 gram, en de fruitsnoeiers wegen ongeveer 4, of ongeveer 110 gram. Waarom twee keer zoveel gewicht tillen terwijl je ook nog eens het dubbele quantity vasthoudt? Ja, soms zijn grotere, sterkere snijmessen nodig, maar vaak merk ik dat ik de meeste taken met mijn kniptang kan uitvoeren, en als iets echt te groot is, gebruik ik mijn favoriete lichtgewicht takkenschaar.

Afgezien van het gewicht en het quantity, is er de further bonus van manoeuvreerbaarheid bij mijn keuze voor de kleinere alledaagse scharen. Dit op deze manier: Heb je ooit geprobeerd een gewone tang te gebruiken terwijl een puntige neus echt nodig was? Zo zijn de fruitsnoeiers, iets dat onlangs een echte aanwinst bleek te zijn toen ik het oudste hout uit de bovenste kluwen van een kamperfoelie trok, die om zichzelf en de paal van de veranda heen en weer gedraaid was, waardoor er krappe plekken ontstonden om in te komen. elke snede.

waarom ik dol ben op ars-snoeigereedschap

Mijn snipperreis – de weg van de minste weerstand, weg van de grotere snoeischaren – begon in 2014 met een geschenk van een lezer, die er een had ontdekt zoals het oranje paar hyperlinks op de foto, iets hogerop (niet meer verkrijgbaar). Ik vond die geweldig, maar toen ontdekte ik de nog slankere, ergonomischer aanvoelende handgrepen van de twee op elkaar lijkende rode stijlen afgebeeld op de bovenste foto en die hieronder (de ene heeft koolstofstalen messen, ongeveer $ 15en de andere kenmerken roestvrijstalen exemplaar, ongeveer $ 25). Let op: prijzen veranderen voortdurend! Alle drie de afgebeelde modellen zijn van het merk opgericht in 1876 Japans bedrijf ARS.

Zelfs mijn zware, te grote oude takkenscharen raakten buitenspel toen ik de ARS “wijngaardscharen” (hierboven) – slechts 50 centimeter lang en nauwelijks 1,8 kilo. (Er is een “boomgaardschaar”, ook, zoals 25 inch als je zwaarder werk nodig hebt, maar nog steeds slechts 2,1 pond. Dat is ongeveer de helft van het gewicht van mijn oude mannen.)

Het is geen verrassing dat alle wegen voorzien zijn van precisiemaaiwerk – van takkenscharen die geen ton wegen maar wel serieus werk doen, tot de Snoeischaar met verlengd bereik van 4 voet En paalzaag Ik heb voor altijd vertrouwd, en nu een 6 voet verlengd bereik versie ook (hierboven) – leiden tot producten met hun label, hoewel het over het algemeen niet zo bekend is bij tuinders als namen als Felco, Corona of de laatste jaren Fiskars. Dat zijn allemaal goede merken, maar niet zo slank en licht aanvoelend in mijn hand. Op een handelsbeurs afgelopen winter had een ARS-dealer een hele uitstalling van hun uitrusting gemonteerd, gericht op de boomverzorgers en boomgaarders in het publiek, maar deze oude tuinman bestudeerde verlangend elk laatste merchandise (en kwam weg met nog een paar andere knipt).

(Openbaarmaking: aankopen through affiliate-links van Amazon leveren een kleine commissie op.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here