Home Thuis tuinieren Nieuw tuingereedschap om enthousiast over te worden dit jaar

Nieuw tuingereedschap om enthousiast over te worden dit jaar

0
Nieuw tuingereedschap om enthousiast over te worden dit jaar


Al zeker 12.000 jaar lang hebben mensen struiken geruimd, aarde opgegraven, planten geplant, cultivering gedaan, Wiedengroeiend, en oogsten– in één woord: tuinieren! En bijna web zo lang hebben deze zelfde mensen gewerkt hulpmiddelen om hen te helpen elke specifieke tuinierfunctie uit te voeren. We hebben hulpmiddelen ontwikkeld om grond te helpen afbreken en afgraven; devices om stengels, takken en wortels te snijden; en apparaten om verwijder ongewenste planten. De beste gereedschappen verhogen de efficiëntie en vaardigheid, en ze worden voortdurend verbeterd, evolueren samen met het tuinieren en de tuinman, en maken elke tuintaak gemakkelijker uit te voeren.

Of u nu een nieuweling bent die web aan uw tuinierreis begint of een ervaren tuinbouwer bent, u weet dat u de juiste keuze heeft tuin gereedschap tot uw beschikking maakt het verzorgen van uw tuin en planten een veel lonendere ervaring. In elk tuincentrum of bouwmarkt staan ​​duizenden handige artikelen, allemaal ontworpen om ergens in het landschap van pas te komen. Maar omdat er elk jaar innovaties, upgrades en verfijningen bijkomen, is het moeilijk om te weten waar u moet beginnen bij het zoeken naar nieuw of vervangend tuingereedschap.

Ik leef in een fantastisch klimaat waar het hele jaar door tuinieren mogelijk is. Ik heb ook het geluk dat ik al bijna 40 jaar tuinier ben. En juist om deze reden voelde ik mij, toen ik onlangs op zoek was naar vervanging voor verschillende versleten, kapotte en verloren tuingereedschappen, het meest aangetrokken tot gereedschap dat gemaakt was met het oog op ergonomie. Het volgende is misschien niet allemaal gloednieuw op de markt, maar het zijn recente ontdekkingen voor mij waarvan ik wou dat ik ze jaren geleden tegenkwam.

Radius Professional ronde puntschep

Omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik voor het laatst een schep met ronde punt kocht, was ik nog nooit een versie met O-handgreep tegengekomen. Ik ben verbaasd over hoeveel meer grijpkracht er is, hoe gemakkelijk het is om het roestvrijstalen mes in de grond te duwen (en het er supergemakkelijk weer uit te trekken), en hoe de ergonomische handgreep zoveel minder stress veroorzaakt. mijn polsen dan eerdere (weliswaar onhandige en oude) schoppen. Dit goed gemaakte gereedschap heeft de perfecte maat en het perfecte gewicht voor mijn behoeften, en is verkrijgbaar in een reeks vrolijke kleuren.

Radius Professional ronde puntschep

Prijs: $ 68,74 op het second van schrijven

#15 Felco-snoeischaren

#15 Felco-snoeischaren

Hoewel ze aan de duurdere kant zijn, zijn deze snoeischaren de moeite waard en zo mooi gemaakt! De roterende ergonomische handgreep beweegt soepel terwijl je knijpt, waardoor de belasting wordt geminimaliseerd, maar de snijkracht is web zo goed, zo niet beter dan bij elk ander paar Felco-snoeiers die ik ooit heb gehad. Er wordt gezegd dat ze zeer geschikt zijn voor mensen met kleinere handen, maar deze werken good met mijn eigen, niet zo kleine handen. Het kenmerkende rode handvat is zo zacht en comfortabel dat het opruimen van mijn 65-plus rozen bijna moeiteloos wordt. In de productbeschrijving staat dat je alleen takken van minder dan 2,5 cm magazine knippen, maar ik kan bevestigen dat deze snoeischaren gemakkelijk takken met een diameter van 2,5 cm aankunnen.

#15 Felco-snoeischaren

Prijs: $ 85,75 op het second van schrijven

Fiskars Ergo Wieder

Fiskars Ergo Wieder

Ik tuinier veel en heb een overvloed aan onkruid dat voortdurend mijn vaste planten- en groentebedden dreigt in te halen – en ik ben dol op deze slanke kleine wieder. Het is solide, stevig, comfortabel in gebruik en prachtig uitgebalanceerd om lastige penwortels (bijvoorbeeld paardenbloemen) gemakkelijk uit te kunnen bevrijden. Het slanke ontwerp is ideal om in de gaten tussen mijn opzettelijk geplante groenten, eenjarige planten en vaste planten te passen. Het is ook een prachtige miniknabbelaar, omdat hij de perfecte omtrek heeft voor het uitplanten van uien- of preizaailingen.

Fiskars Ergo Wieder

Prijs: Op het second van schrijven $ 9,99

Pulaski landschapsbijl

Pulaski landschapsbijl

De lastigste klussen in de tuinaanleg worden een stuk eenvoudiger gemaakt als je deze stevige, roestvrijstalen combinatie van tuinbijl en houweel tot je beschikking hebt. Met een gewicht van 1,2 kg is hij relatief licht, maar toch goed uitgebalanceerd en zwaar genoeg om de spierspanning te verminderen. Gebruik het om harde klei te breken (met het houweel) of om wortels door te hakken (met het bijlblad). Een kussengreep en een 36-inch glasvezelhandvat zorgen voor further grijp- en zwaaikracht. Pulaski-bijlen staan ​​bekend om hun brandbestrijdingseigenschappen, dus ja, dat kan ook.

Pulaski landschapsbijl

Prijs: $ 64,99 op het second van schrijven


Voor meer informatie over geweldig tuingereedschap, ga hier.

Voor meer informatie Tuinieren in de Pacific Northwest, ga hierheen.

—Fionuala Campion is de eigenaar en supervisor van Cottage Gardens of Petaluma in Petaluma, Californië.

Foto’s: Fionuala Campion

Bekijk meer tuingereedschap:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here