Home Badkamer decor Hoe u de perfecte badkamer kunt uitrusten volgens uw levensstijl

Hoe u de perfecte badkamer kunt uitrusten volgens uw levensstijl

0
Hoe u de perfecte badkamer kunt uitrusten volgens uw levensstijl


Of u nu op zoek bent naar luxe in huis of voor een oudere dierbare zorgt, het ontwerp van uw badkamer kan een groot verschil maken in de manier waarop u uw leven leidt. Met de juiste inrichting en een paar handige voorzieningen kunt u genieten van een mooie, comfortabele badkamer die aan uw wensen voldoet. Van een luxe spa-achtig toevluchtsoord in de hoofdbadkamer tot een gezellig gastenbad in een gang: het is gemakkelijk om dit deel van uw huis naar een hoger niveau te tillen. Bekijk deze handige suggestions om u te begeleiden en inspiratie te geven, zodat u de ultieme badkamer kunt ontwerpen volgens uw unieke levensstijl.

Benodigdheden voor een luxe badkamer

U kunt een luxe leven leiden in uw eigen badkamer als u over de juiste armaturen, afwerkingen en accessoires beschikt. Hier zijn enkele ideeën die uw badkamer in een prachtige spa zullen veranderen.

Slimme devices. Breng wat slimme devices mee en AI-technologie om uw badkamer handiger te maken. Met een spraakgestuurde Bluetooth-doucheluidspreker kunt u naar uw favoriete muziek luisteren terwijl u schrobt. Probeer een paar andere hoogwaardige devices in uw badkamer, zoals elektrische handdoekverwarmers, een verlichte toiletbril en een aanraakvrije dispenser voor vloeibare zeep.

Maak het fashionable. Replace de verlichting en armaturen in uw badkamer om deze een moderne esthetiek te geven. Kies nieuwe ontwerpen met fashionable afwerkingen zoals matzwart of strak geborsteld goud. Een gemakkelijke manier om de huidige badkamertrend bij te houden, is door uw handdoeken, douchegordijn en badmatten uit te wisselen om de boel fris en nieuw te houden.

Geniet van een sauna. Als je het price range hebt, overweeg dan om een ​​prachtige sauna in je badkamer te installeren om je te helpen ontgiften en ontspannen. U kunt ook uw eigen sauna-achtige omgeving creëren om die pijnlijke spieren te verlichten en aan het eind van de dag te ontstressen.

Improve de tegel. Een luxe badkamer moet een hoogwaardige afwerking hebben, dus overweeg om uw oude keramische badkamertegels te vervangen door iets verfijnders. Het plaatsen van marmeren tegels is een fantastische manier om een ​​luxe uitstraling te creëren en uw badkamer een verfijnde sfeer te geven.

Installeer een grote douche. Geen final van een kleine douche of een krappe bad-en-douchecombinatie. Improve uw douche en maak hem enorm, met meer dan één douchekop, voor een geweldige ervaring. Werk de nieuwe douche af met glazen deuren en een aantal hoogwaardige tegels op de vloer en omlijsting.

Kies mooie spiegels. Blijf weg van eenvoudige spiegels van aannemerskwaliteit als u een luxe badkamer wilt. Replace uw spiegels tot iets strak en unieks met decoratieve lijsten, ongebruikelijke vormen en een strakke goud- of zilvermetallic afwerking.

Denk eens aan een Japans rest room. Japanse toiletten hebben een langwerpige vorm en strekken zich doorgaans uit van de pot tot aan de vloer voor een naadloos uiterlijk. Deze prachtige toiletten zullen uw badkamer direct naar een hoger niveau tillen en een mooie, eigentijdse sfeer geven.

Sluit af met kunstwerken. Laat jezelf zien in je nieuwe badkamer door enkele geselecteerde kunstwerken op te hangen. Het kan van alles zijn, van een prachtig schilderij van een pastoraal landschap tot een kleurrijk fashionable summary stuk. De sleutel is om het kunstwerk te gebruiken om uw luxe badkamerthema af te ronden.

Ontwerp een ‘Couple Targets’-badkamer

Of je nu een pasgetrouwd stel bent of gewoon genoeg hebt van het delen van een krappe badkamer, hier zijn enkele suggesties om je te helpen deze ruimte bij te werken en het delen gemakkelijker te maken.

Verander uw badkuip in een bubbelbad. Een ruim bubbelbad voor twee is een prachtige manier om samen als stel wat tijd alleen door te brengen. Vervang uw standaardbadkuip door een diep unhealthy met massagestralen, whirlpoolwerking en LED-verlichting.

Zorg ervoor dat je twee wastafels hebt. Over elkaar heen reiken als je je ‘s ochtends klaarmaakt, is lastig. Overweeg om een ​​grotere wastafel met twee aparte wastafels te installeren, zodat u allebei voldoende bewegingsruimte heeft om uw tanden te poetsen en uw dag met een positieve noot te beginnen.

Blijf georganiseerd met een inloopkast. Een kleine kast kan snel rommelig worden. Als je de vierkante meters hebt, laat dan een mooie inloopkast aan je badkamer toevoegen. Dit geeft jullie allebei de ruimte om je blindgangers op te hangen en je schoenen op te bergen, zodat je slaapkamer en badkamer niet voortdurend overspoeld worden met kleding.

Voeg een grote spiegel toe. Dat kleine spiegeltje boven je gootsteen is niet genoeg om je te helpen alles te zien wat je moet zien. Replace je kleine badkamerspiegel en dangle een grote spiegel op ware grootte aan de muur, of probeer een vrijstaande, grote spiegel in de hoek van je badkamer, zodat je jezelf van prime tot teen kunt zien.

Houd je spullen gescheiden. Zorg ervoor dat jullie allebei voldoende ruimte hebben om je cosmetica, scheerapparaten en toiletartikelen te ordenen door twee aparte opbergruimtes te creëren. Dit kan additional opbergruimte zijn onder elke gootsteen of een medicijnkastje met spiegel erboven. Het doel is om de badkamer van uw stel handig, schoon en ruim genoeg te maken zodat u zich allebei welkom voelt, of u nu alleen bent of met uw wederhelft.

Laat het lekker ruiken. Fris de badkamer op met wat essentiële olie diffusers zodat de kamer altijd een aangename geur heeft. Zorg ervoor dat jullie het allebei eens zijn over een geur die jullie lekker vinden, zodat deze niet overweldigend is voor de ander.

Hoe u een gezinsvriendelijke badkamer voor kleine kinderen kunt uitrusten

Natuurlijk hebben de kinderen ook een fantastische badkamer nodig die aan hun behoeften voldoet. Bekijk deze eenvoudige suggestions om de badkamer van uw sort zo uit te rusten dat het gebruik ervan leuk en gemakkelijk wordt.

Gebruik kindveilige accessoires. Om ervoor te zorgen dat de badkamer veilig is voor de kleintjes, heb je nog wat additional accessoires nodig. Voeg stopcontactafdekkingen toe zodat kleine vingers niet in de problemen komen, en installeer een slot op het rest room om het gesloten te houden totdat het tijd is om naar het potje te gaan. Stickers met grip of een antislipbadmat op de bodem van het unhealthy helpen voorkomen dat kinderen uitglijden en vallen. Bewaar nooit schoonmaakmiddelen of medicijnen in de badkamer van uw sort.

Denk aan het unhealthy. De meeste badkuipen zijn niet ontworpen voor peuters, dus misschien wil je in de tussentijd iets anders kiezen. Er zijn badkuipen voor kinderen die een tijdelijke plek kunnen zijn waar kinderen kunnen baden totdat ze oud genoeg zijn om het grote unhealthy te gebruiken.

Dangle kleurrijke badkamergordijnen op. Selecteer een schattig thema of een kindvriendelijk kleurenschema en gebruik dit voor badkamergordijnen, vloerkleden en decoratie. Dit kan van alles zijn, van het favoriete personage van uw sort tot zachte pastelkleuren of een speels junglethema.

Zorg voor voldoende rekken. Installeer wat aan de muur gemonteerde planken of breng een klein kastje naar de gezinsbadkamer, zodat uw kinderen een plek hebben om alles te bewaren. Planken zijn excellent voor badkuipspeelgoed, shampoos en andere spullen, en je kunt in een bijpassende kleur schilderen of iets met een schattig ontwerp kiezen om de badkamer uitnodigend te maken voor de kleintjes.

Zorg voor goede verlichting. Installeer heldere LED-verlichting in de kinderbadkamer, zodat ze alles gemakkelijk kunnen zien. Een bewegingsgeactiveerd nachtlampje helpt uw ​​sort in het donker te zien of hij midden in de nacht naar het rest room moet.

Badkamerproblemen voor senioren oplossen

Ongelukken in de badkamer die verband houden met senioren komen vaak voor en kunnen ernstig letsel veroorzaken. Hier zijn enkele manieren waarop u de veiligheid van de badkamer kunt verbeteren en de levenskwaliteit van uw senior dierbare kunt behouden.

Installeer een gehandicaptentoilet. Toiletten voor senioren moeten een hogere hoogte hebben, zodat het op- en afstappen gemakkelijker wordt. De standaardhoogte van het ADA-toilet moet ongeveer 17-19 inch zijn vanaf de vloer tot de rand van de pot. Voeg wat handgrepen toe, zodat ze zich ergens aan kunnen vasthouden wanneer dat nodig is.

Bied een noodknop aan. Een noodoproepknop in de badkamer waarschuwt u of de verzorger van uw dierbare als er iets mis is. Deze knoppen laten een alarm horen, zodat anderen in huis weten dat de senior hulp nodig heeft. Als uw senior alleen woont, kies dan voor een noodknop waarmee de lokale hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd, zodat zij snel kunnen komen helpen.

Gebruik een bad- of douchestoel. Badkamerstoelen voor ouderen zijn ontworpen om hen te helpen hun evenwicht te bewaren tijdens het baden. Deze stoelen zijn waterdicht, stabiel en stevig voor comfortabel en veilig douchen.

Hou het simpel. Een minimalistisch badkamerontwerp is het beste voor senioren, zodat er niet veel spullen in de weg staan. Zoek naar stevige muurhaken en handdoekhangers waarmee ze handdoeken en badjassen van de vloer kunnen houden. De minder rommel je in de badkamer hebt, hoe veiliger het voor senioren zal zijn om te navigeren.

Probeer een inloopbad. Inloopbaden en douches zijn het beste voor senioren, omdat ze voorkomen dat ze over de rand moeten ‘klimmen’. Deze badkuipen zijn excellent voor ouderen die ter plekke ouder willen worden en liever thuis willen wonen dan in een woonzorgcentrum.

Installeer handgrepen. Handgrepen aan de douche- en badkuipwanden en naast het rest room geven uw dierbare iets om zich aan huge te houden als hij/zij zich duizelig of moe voelt. Deze repen zijn te vinden in de meeste woonwinkels en doen uitstekend werk om senioren wat additional stabiliteit in de badkamer te bieden.

Controleer de afmetingen. Senioren die een rolstoel gebruiken, moeten een badkamerdeur hebben die minimaal 34 inch breed is. De binnenkant van de badkamer moet een straal van minimaal anderhalve meter hebben, zodat ze zich gemakkelijk kunnen omdraaien. Zorg er ook voor dat er onder de gootsteen ten minste 27 inch ruimte is voor de rolstoel. Dangle spiegels laag genoeg zodat senioren zich niet hoeven te spannen of op hun tenen hoeven te staan ​​in de badkamer.

Van een luxe, spa-achtige hoofdbadkamer tot een veilige seniorenbadkamer, het ontwerpen van een badkamer die bij uw levensstijl en wensen previous, maakt uw leven zoveel gemakkelijker. Houd deze suggestions in gedachten om ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft en zie hoe uw armaturen, badkuipstijlen en kleuren samenkomen in een prachtige, functionele ruimte waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Oorspronkelijk gepost op Porch.comLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here