Home Huisdecoratie Klassieke Carrara-marmeren toonbanken in een traditionele keuken

Klassieke Carrara-marmeren toonbanken in een traditionele keuken

0
Klassieke Carrara-marmeren toonbanken in een traditionele keukenKeukens zijn vaak de meest gebruikte ruimte in elk huis. Van het bereiden en koken van voedsel tot de tijd die u aan de eettafel doorbrengt: in deze kamer vindt veel actie plaats. Het is doorgaans ook de duurste kamer in elk huis vanwege de investeringen in kasten, toonbanken, {hardware} en apparaten. Bij het bedenken van een keuken voor onze nieuwbouw streefde ik naar een ontwerp met blijvende kracht. Hoewel veel door de mens gemaakte materialen duurzaamheid claimen, kon ik de natuursteen die eeuwenlang gebouwen en trottoirs in Europa siert, niet negeren. Natuursteen heeft een lange levensduur, en als u weet hoe u het moet onderhouden en wat u kunt verwachten naarmate het ouder wordt, kunt u er een leven lang van genieten.

Ik had een vrij duidelijk idee dat ik donkere speksteen wilde voor de inzet van de werktafel en een lichter marmer voor de kasten en de achterwand. Het kiezen van de exacte stenen kwam neer op het funds en wat beschikbaar was op lokale steenwerven. Het selecteren van de speksteen was eenvoudig; Ik heb gekozen voor eentje met groene ondertonen uit Brazilië. De keuze voor marmer was echter iets uitdagender. Ik voelde me aanvankelijk aangetrokken tot Calcatta Gold, maar merkte dat het buiten het funds viel. Na uitgebreid zoeken, Alyssa van Rocktops heeft me geholpen om Carrara Bianco te vinden. De koele grijstinten complementeren het warme wit van de kasten en de messing {hardware}. De steen vertoont prachtige bewegingen zonder al te druk te zijn, en er zijn zelfs enkele plekken op de platen die ik heb uitgekozen met een vleugje bruin, een excellent vleugje warmte.

De steen is prachtig in zijn natuurlijke staat, maar we hebben er een aantal unieke behandelingen aan toegevoegd om hem nog specialer te maken. Het afdruiprek dat in de plaat naast de gootsteen is uitgehouwen, is praktisch voor het drogen van de vaat. Ik besloot om een ​​volledige achterwand van de steen op de muur te gebruiken, maar gebruikte een spat van 10 cm om onder de ramen van de buitenmuur te passen. We gebruikten deze behandelingen als een kans om wat zachtheid te introduceren door een straal te creëren aan het einde van de achterwand en één om de volledige spat te verbinden met de kortere in de hoek.

Een van mijn favoriete elementen in de keuken is de werktafel, vooral de speksteeninleg in het notenhout. Het is een idee waar ik al heel lang over nadacht, en dit mission leek de perfecte plek om zo’n mooi element te laten zien. Ik ben altijd dankbaar voor aannemers als Rocktops die bereid zijn een stap verder te gaan om samen met mij te brainstormen en ideeën uit te voeren.

Ik begrijp dat veel mensen zich zorgen maken over natuursteen en de waargenomen kwetsbaarheid ervan. Vanwege die zorgen had ik het voorafgaand aan dit huis ook niet in een mission gebruikt. Op een dag besefte ik echter dat ik consequent tweedehands stenen stukken kocht – tafels, dienbladen, bustes, schalen – en ik hield van hun patina. De slijtage voegde karakter toe, en zelfs merkbare onvolkomenheden stoorden mij niet. Met ons without end dwelling besloot ik daarom natuursteen volledig te omarmen en uitsluitend in dit huis te gebruiken.

Het onderhouden van natuursteen is relatief eenvoudig. Ik raad een verfijnde afwerking aan als je niet al te voorzichtig wilt zijn, omdat deze minder etsen vertoont. Door uw toonbanken elke zes maanden af ​​te sluiten, kunt u voorkomen dat stoffen het poreuze oppervlak binnendringen. Als het om schoonmaken gaat, gebruik dan heat water en milde zeep. Om te voorkomen dat anderen per ongeluk de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruiken, heb ik geen andere schoonmaakspullen in de keuken liggen. Ik laat mijn kinderen de meeste voedselbereidingen op de werktafel doen om vlekken te voorkomen, vooral met gadgets als tomaten en citrusvruchten. En snijplanken zijn een should!

Mijn belangrijkste advies is om de slijtage te omarmen. Je zult etsen tegenkomen: ringen van glazen, of een stukje citrus dat iemand niet heeft weggeveegd. Inkepingen en deuken komen vaak voor op plaatsen met veel verkeer, zoals rond de gootsteen. Deze onvolkomenheden maken deel uit van de charme en authenticiteit van natuursteen, en naarmate de tijd verstrijkt, zullen ze samenvloeien, waardoor uw keuken een prachtige, ouderwetse ziel krijgt met verhalen om te vertellen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here