Home Thuis tuinieren Nog een herfstwandeling en hertenvernietiging thuis

Nog een herfstwandeling en hertenvernietiging thuis

0
Nog een herfstwandeling en hertenvernietiging thuis


29 november 2023

Prachtig herfstweer lokte mij en DH afgelopen weekend uit voor nog een wandeling rond Girl Chicken Lake, maar eerst stopten we bij Purple Bud-eiland om te zien hoe de kale cipressen roestig oranje worden. Het is een goede present voor Austin!

Ook kajakkers en kanoërs genoten ervan.

De herfstkleur was niet zo helder bij Girl Chicken Lake, maar de uitzichten waren niettemin goed.

Het uitzicht op het meer vanaf de Voodoo-tempel, een weggestopt prieel aan de Wandel- en fietspad.

Thuis moest ik mopperen over schade door vers gewei-wrijving aan mijn voorheen onaangeroerde walvistong-agave. Die verdomde herten! De mannetjes hebben dit jaar alles gewei, inclusief sotols, Yucca rostrata, Sabal minderjarige – eigenlijk van alles en nog wat. Ik kan je niet vertellen hoe frustrerend het is om versnipperde yucca- en palmettobladeren in de tuin te vinden, omgestoten sotols en gebroken agaves.

De scène twee deuren verderop. Niet de schuldige partij (geen gewei), maar hij is ergens in de buurt.

Ik ben blij met uw opmerkingen. Scroll naar het einde van dit bericht om er een achter te laten. Als u een e-mail leest, klik hier om naar Graven te gaan en vind het commentaarveld aan het einde van elk bericht. En hey, heeft iemand deze e-mail naar je doorgestuurd en wil je je abonneren? Klik hier om te gaan graven direct in je mailbox!

__________________________

Dieper graven

Hé, tuinmannen in de omgeving van Austin! Wilt u meer weten over het kweken van een biodiverse haag om uw tuin af te schermen, een leefgebied voor wilde dieren toe te voegen en een ecologischere keuze te maken dan een hek? Schrijf je in voor mijn volgende Backyard Spark-lezing met Shaney Clemmons op 7 december om 7 uur ‘s avonds. Kom ideeën opdoen over wat u kunt planten dat bestand is tegen de weersextremen in Centraal-Texas. Bovendien is het leuk om met collega-tuiniers rond te hangen onder de grote eikenbomen en lichtslingers in de prachtige Barton Springs Nursery! Ik hoop je daar te zien!

Kom meer te weten over tuinontwerp van de consultants van Tuin vonk! Een paar keer per jaar organiseer ik in Austin persoonlijke gesprekken van inspirerende ontwerpers, landschapsarchitecten en auteurs. Dit zijn evenementen met een beperkte opkomst die snel uitverkocht zijn, dus sluit u aan bij de e-maillijst van Backyard Spark om van tevoren op de hoogte te worden gesteld; gewoon klik op deze hyperlink en vraag om toegevoegd te worden. De De line-up van seizoen 7 vind je hier.

Al het materiaal © 2023 door Pam Penick voor Graven. Ongeoorloofde reproductie verboden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here