Home Meubilair 7 manieren om de juiste maat eettafel voor uw ruimte te kiezen – Sofa Potatoes-meubels

7 manieren om de juiste maat eettafel voor uw ruimte te kiezen – Sofa Potatoes-meubels

0
7 manieren om de juiste maat eettafel voor uw ruimte te kiezen – Sofa Potatoes-meubels


Als het gaat om het selecteren van de perfecte eettafel voor je huis, is de maat belangrijker dan je zou denken. De eettafel is niet zomaar een meubelstuk; het is het middelpunt van uw eetkamer en het moet naadloos in uw ruimte passen. Bij Sofa Potatoes begrijpen we dat het vinden van de juiste maat eettafel een uitdaging kan zijn. Daarom zijn we hier om u door het proces te begeleiden met wat algemeen advies om ervoor te zorgen dat uw eethoek zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

1. Meet uw ruimte

vrouw die meetlint gebruikt om de ruimte op de vloer te meten


De eerste stap bij het kiezen van de juiste maat eettafel is het opmeten van je eethoek. Pak een meetlint en noteer de lengte en breedte van de kamer. Houd rekening met eventuele architectonische kenmerken, zoals deuropeningen, ramen of ingebouwd meubilair, die de plaatsing van uw tafel kunnen beïnvloeden.

2. Zorg voor voldoende ruimte

de afmetingen van de Allie rechthoekige eettafel bij Couch Potatoes

Om comfortabel zitten en bewegingsvrijheid rond de tafel te garanderen, is het essentieel om voldoende vrije ruimte over te laten. Als vuistregel geldt dat er minimaal 91 cm ruimte moet zijn tussen de rand van de tafel en de dichtstbijzijnde muur of meubelstuk. Hierdoor kunnen mensen in en uit hun stoel stappen zonder dat ze zich bekneld voelen.

3. Houd rekening met de zitcapaciteit

moderne glamoureuze eetset voor maximaal 8 personen

De Braxton eetset bij Sofa Potatoes biedt plaats aan maximaal 8 personen.


Bedenk hoeveel mensen u regelmatig moet huisvesten. De grootte van uw gezin en de frequentie waarmee u gasten ontvangt, bepalen mede de grootte van de tafel. Een algemene richtlijn is om ongeveer 61 cm tafelbreedte per persoon toe te wijzen, maar dit kan variëren afhankelijk van de stijl van de eetkamerstoelen en uw persoonlijke voorkeur.

4. Vorm is belangrijk

ovale eettafel

De vorm van uw eettafel heeft ook invloed op de zitcapaciteit en hoe deze in uw ruimte previous. Rechthoekige tafels zijn ideaal voor grotere kamers en bieden plaats aan meer mensen. Vierkante tafels zijn ideaal voor vierkante kamers rondetafelgesprekken werken goed in kleinere ruimtes en bevorderen het gesprek onder de gasten.

5. Take a look at de lay-out

ronde eettafel met fluwelen eetkamerstoelen

Beatty ronde eettafel bij Sofa Potatoes.


Voordat u uw definitieve beslissing neemt, maakt u een proefindeling in uw eetruimte met behulp van karton of schilderstape om de grootte en vorm van de tafel weer te geven. Dit visuele hulpmiddel geeft u een beter idee van hoe de tafel zal passen en of deze comfortabel bewegen en zitten mogelijk maakt.

6. Overweeg uitbreidbare opties

een 7-delige eetset bij Couch Potatoes

De wolkenkrabber-eetset beschikt over een 18″ vlinderblad dat de tafel uitbreidt tot een totale breedte van 84″.


Als je een kleine eethoek hebt, maar af en toe grotere bijeenkomsten organiseert, overweeg dan een uitschuifbare eettafel. Deze tafels worden geleverd met bladeren die kunnen worden toegevoegd of verwijderd om de grootte naar behoefte aan te passen, wat flexibiliteit biedt zonder dagelijks ruimte op te offeren.


7. Stijl en esthetiek

minimalistisch modern eetkamerdecor


Vergeet ten slotte niet om rekening te houden met de algehele stijl en esthetiek van uw eetkamer. De tafel moet een aanvulling zijn op uw bestaande inrichting en persoonlijke smaak, waardoor de algehele uitstraling van de ruimte wordt verbeterd.

Hoe doe ik dit?

  1. Bepaal uw decorstijl: Bepaal uw decoratiestijl voordat u begint met winkelen. Ga je voor een moderne, traditionele, rustieke, industriële of eclectische look? Als u uw stijl begrijpt, worden uw opties beperkt.
  2. Houd rekening met de grootte van de eetkamer: De grootte van uw eetkamer moet de grootte van uw eettafel bepalen. Een kleine kamer kan baat hebben bij een ronde of vierkante tafel, terwijl in een grotere kamer plaats is voor een rechthoekige of ovale tafel. Meet uw ruimte zorgvuldig op om er zeker van te zijn dat de tafel comfortabel previous.
  3. Denk na over kleur: Denk na over het kleurenpalet van uw eetkamer. De afwerking van de tafel moet harmoniëren met het kleurenschema van de kamer. Als u een neutrale inrichting heeft, heeft u meer flexibiliteit bij de afwerking van uw tafel. Kies voor een kleurrijke inrichting voor een tafel met een complementaire of contrasterende afwerking.
  4. Overeenkomen of contrasteren: U kunt ervoor kiezen om uw tafel af te stemmen op bestaande meubels en decorelementen, zoals stoelen, kasten of gordijnen. Als alternatief kunt u een tafel kiezen die contrasteert met de relaxation van uw interieur en zo een centraal punt in de kamer creëert.
  5. Materiële zaken: Het materiaal van uw eettafel kan een aanzienlijke invloed hebben op de compatibiliteit ervan met uw interieur. Voor een moderne look kun je denken aan glas of metaal. Houten tafels in verschillende afwerkingen zijn veelzijdig en passen bij zowel traditionele als eigentijdse stijlen. Natuurlijke houtnerven passen vaak goed bij een rustiek of boerderijdecor.
  6. Vormoverwegingen: De vorm van uw eettafel kan een aanvulling zijn op of contrasteren met uw interieur. Ronde tafels hebben de neiging de uitstraling van een kamer te verzachten, terwijl rechthoekige tafels structuur en formaliteit kunnen toevoegen. Ovale tafels bieden een balans tussen de twee.
  7. Tabelbasisstijl: Let op de stijl van het onderstel van de tafel. Sokkelbasissen zijn klassiek en passen goed bij verschillende decorstijlen. Onderstellen in schraag- of boerderijstijl zijn ideaal voor een rustieke inrichting. Strakke, hoekige onderstellen kunnen een moderne uitstraling versterken.
  8. Textuur en particulars: Denk aan de textuur en particulars van de tafel. Particulars zoals inlegwerk, snijwerk of metalen accenten kunnen karakter toevoegen aan uw eetkamer. Zorg ervoor dat deze particulars aansluiten bij uw interieurstijl.
  9. Schaal en verhoudingen: Zorg ervoor dat de schaal en verhoudingen van de eettafel in harmonie zijn met de relaxation van uw meubilair. Vermijd het overweldigen van een kleine kamer met een enorme tafel, of andersom.

Kies uiteindelijk een eettafel die resoneert met jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. Uw eetkamer moet uw smaak en consolation weerspiegelen.


De perfecte eettafel wacht op je


Bij Sofa Potatoes bieden we een breed scala aan eettafels in verschillende maten, stijlen en afwerkingen, passend bij uw behoeften. Ons deskundige staff staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte eettafel die bij uw ruimte previous en uw unieke stijl weerspiegelt.

Bezoek onze showroom of blader door onze on-line catalogus om het ideale eetmeubilair voor uw huis te ontdekken. Wij zijn hier om uw eetkamerdromen waar te maken!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here