Home Huizen renovatie Hoe we een op maat gemaakt prikbord voor Birdie’s slaapkamer hebben gemaakt

Hoe we een op maat gemaakt prikbord voor Birdie’s slaapkamer hebben gemaakt

0
Hoe we een op maat gemaakt prikbord voor Birdie’s slaapkamer hebben gemaakt


Jullie allemaal, ik ben geen grote doe-het-zelver, maar er is een enorm gat in de markt voor grote en leuke prikborden, dus we moesten deze aanpakken en ik ben zoooo trots op ons. Natuurlijk werd het uiteindelijk een beetje duur en behoorlijk bewerkelijk (zoals de meeste goede doe-het-zelf-projecten zijn – vraag het aan alle makers van doe-het-zelf-inhoud die er zijn), maar het was leuk en niet ‘moeilijk’. Het had alleen wat tijd/geld nodig (maar ik heb goede ideeën over hoe je het opnieuw kunt maken en veel goedkoper kunt zijn). Hartelijk dank aan de moeder van Gretchen, een voormalige lerares, voor het geven van dit enorme prikbord voor schoolklassen.

Het classic prikbord waarmee we moesten werken (weliswaar moeilijk te vinden) was 1,80 x 1,80 meter – dus ze was GROOT en ook erg zwaar. Aanvankelijk wilde ik het opnieuw doen en het hier verticaal leunen. Maar laten we eens kijken naar de doe-het-zelf-stappen 🙂

Stap één: Verf het wit

We hebben acrylverf in crèmewit gebruikt (passend bij het behang), zodat het er niet te geel of te fel uitziet.

Stap twee: De houten balknoppen voorbereiden

Door de Jenny Lind-bedstijl uit te spelen (ja, degene die ik zou kunnen veranderen), wilde ik deze kralenframe-look. Zo speels en leuk (en zeker een development). Maar er waren geen leuke kurkplanken die groot waren en er waren er zoveel die klein waren. We zouden het dus moeten redden.

De inspiratie:

Rowan Valley Lindenbed | Jenny Lind Kinderspindelbed van esdoornhout | Webster-bed

Onvoltooide houten balknoppen

In plaats van halve ballen te kopen, vonden we deze knoppen die bijna die “volledige bal-look” hebben (er is huge een meer technische time period) en toegewijd om ze huge te lijmen. Je kunt ook kopen stroken van deze look waarvan ik denk dat het een veel betaalbaarder en gemakkelijker uit te voeren ding is, maar we zijn hier met volle teugen tegenaan gegaan (vrij letterlijk).

Gretchen leidde deze en schoof ze allemaal op ijslollystokjes om ze volledig te kunnen schilderen. Dit was de zomer, dus we konden het buiten doen.

Stap drie: Verf ze roze

Ik moet zeggen dat Birdie de kleur heeft gekozen en dat ik niet heb teruggedrongen. Het is ZO LEUK en ik wist dat dit een plek zou kunnen zijn waar ze haar stijl kon laten gelden. Uiteraard was het spuiten een HEEL leuke plek om haar erbij te betrekken (ze hielp ook met het lijmen).

Deze opstelling zorgde ervoor dat al onze gasten een triple-take kregen – WAT IS DAT? Ze namen twee jassen en we werden tremendous rommelig, maar ze in karton stoppen werkte heel goed.

Stap vier: Verf het body roze

Vervolgens hebben we het body zelf gespoten, wetende dat je het body onder de ballen zou zien.

Niets maakt mij gelukkiger dan deze projecten samen met mijn kinderen te doen, in naam van mijn werk. En we weten allemaal dat het betrekken van hen bij het ontwerp EN het harde werk/proces ervoor zorgt dat ze meer investeren en het allemaal meer waarderen. Niet alle kinderen willen zo betrokken zijn, maar zij wel en daarom is de kamer zo trouw aan haar gebleven.

Stap vijf: Lijm de roze, houten ballen huge

Oké, hier hebben we een paar dingen geleerd. We haalden het hout van de ijsstokjes en gingen aan de slag met lijmen. We kochten twee verschillende soorten gorillalijm, niet wetende dat de ene transparant zou zijn en de andere beige. We zijn na ongeveer 12 ballen gestopt, maar ze zaten al huge en je kon het buiten het roze zien.

Het was moeilijk om ze tremendous recht te houden en niet wankel langs het body. De heldere lijm werkte volledig, maar gebruik geen niet-transparante lijm. We zijn nog steeds van plan om terug te gaan en het bij te werken, maar hiervoor moeten we de spuitverf in een kom spuiten en een klein penseel gebruiken. Je ziet het nauwelijks, maar het stoort mij wel.

Stap zes: kunst toevoegen en ophangen!

Oorspronkelijk wilde ik hem gewoon leunen, maar Birdie wilde hem ECHT hangen. Ik denk dat het in haar ogen meer op een volwassen bord zou lijken en professioneler zou zijn als het horizontaal aan de muur zou worden gehangen, wat ik volkomen begrijp.

We hebben hem gecentreerd op de muur, wetende dat haar ronde witte kunsttafel (die niet mijn favoriet is, maar wel zo functioneel) ervoor zorgt dat het geheel aan haar behoeften voldoet (en je kunt er zeker van zijn dat de discobal het licht zo excellent reflecteert.

Het is ontzettend schattig geworden. En zoals je kunt zien, gaf het gebruik van de *bijna* volledige houten ballen in plaats van een halve bal het meer textuur en afmetingen. Ik denk ook dat de schaal ervan heel goed samenwerkte met de schaal van het prikbord. Door verder naar buiten te projecteren, zoals zij dat doen, ziet het er echt ‘high-end’ en opzettelijk uit.

*Mooie foto’s door Kaitlin Groen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here