Home Vastgoed Interview | Anja Kroon, interieurontwerper

Interview | Anja Kroon, interieurontwerper

0
Interview |  Anja Kroon, interieurontwerper


Vandaag hebben we het genoegen om met de immens getalenteerde mensen om de tafel te zitten Anja Krooneen gerenommeerd interieurontwerper met een schat aan internationale ervaring en een achtergrond in bouw en architectuur.

Anja, jouw reis als interieurontwerper met een achtergrond in bouw en architectuur is werkelijk fascinerend. Kunt u ons vertellen hoe uw passie voor design en architectuur begon?

Een zeker! Mijn fascinatie voor design en architectuur ontstond tijdens mijn jeugd, waar ik gefascineerd raakte door de harmonie tussen esthetiek en functionaliteit in de ruimtes om mij heen. Naarmate ik ouder werd, werd mijn passie alleen maar groter, waardoor ik een formele opleiding in architectuur en design ging volgen.

Dat is echt inspirerend! Hoe heeft uw architectonische achtergrond uw benadering van interieurontwerp beïnvloed?

Mijn achtergrond in architectuur heeft een grote invloed op mijn interieuraanpak. Ik zie ruimtes als één geheel, rekening houdend met zowel hun structuur als de interieurelementen die ze tot leven brengen. Hierdoor kan ik ontwerpen maken die er niet alleen mooi uitzien, maar die de ruimte ook praktisch en gemakkelijk te verplaatsen maken.

Hoe beïnvloedt ontwerpen voor verschillende culturen en regio’s uw creatieve proces bij internationale projecten?

Ontwerpen voor verschillende culturen en regio’s is een prachtige reis. Elke cultuur heeft zijn eigen speciale stijl, tradities en manier van leven, die ik graag in mijn ontwerpen verwerk. Ik neem de tijd om de culturele waarden en dromen van mijn cliënten diepgaand te begrijpen door middel van onderzoek en nauwe samenwerking. Dit helpt me ruimtes te creëren die er op een betekenisvol niveau echt mee verbonden zijn.

Anja, waarin denk jij dat jouw interieurstijl zich onderscheidt van die van anderen in de branche?

Ik hou ervan om ruimtes te creëren die beide zijn elegant en functioneel. Mijn ontwerpstijl combineert tijdloze elementen met hedendaagse esthetiek, waardoor de ruimtes die ik creëer de tand des tijds doorstaan. Ik geloof in het maken van ontwerpen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook tegemoetkomen aan de praktische behoeften en levensstijl van mijn klanten.

Wat is volgens jou de grootste misvatting over het inhuren van een binnenhuisarchitect?

Ah! Dat is een goede vraag! Het inhuren van een binnenhuisarchitect wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd als een dure optie, die alleen voorbehouden is aan grootschalige woningmake-overs. Interieurontwerpers zijn echter meer dan bereid om te helpen bij kleinere opknap- of restylingsprojecten zoals slaapkamers, keukens en woonruimtes.

Een aanzienlijk deel van de aanvragen die ons kantoor ontvangt, hebben betrekking op deze kleinschaligere projecten. Onze experience kan een substantieel verschil maken bij het verbeteren van de uitstraling en functionaliteit van uw huis, ongeacht de grootte ervan. Van het optimaliseren van de ruimte tot het voorstellen van creatieve opbergoplossingen en het introduceren van kleurenschema’s: wij brengen frisse ideeën en innovatieve oplossingen om elke ruimte te transformeren.

Bovendien beschikken wij over meerdere vakkundige bouwteams en kunnen wij daardoor projecten vaak efficiënter opleveren dan traditionele bouwers.

Anja, welk advies zou je aspirant-interieurontwerpers geven die een stempel willen drukken in de branche?

Voor alle aspirant-interieurontwerpers is mijn advies om nieuwsgierig te blijven en te blijven leren. De designindustrie verandert voortdurend, dus op de hoogte blijven van tendencies, materialen en technologieën is van cruciaal belang. Vind inspiratie uit verschillende bronnen en vertrouw op je intuition. Vergeet niet dat het creëren van betekenisvolle ruimtes passie, doorzettingsvermogen en een diep begrip van de behoeften van uw klanten vereist. Blijf doorgaan en geloof in jezelf!

Bedankt, Anja, dat je jouw waardevolle inzichten met ons deelt! Uw woorden hebben duidelijk gemaakt dat interieuradvies voor iedereen gunstig is, niet alleen voor de rijken. Wij stellen uw tijd en experience bij het beantwoorden van de vragen van onze bezoekers op prijs.

We zijn blij dat u onze speciale gast bent op het komende Boutique Occasion in het Marriott Lodge. Tot snel!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here