Home Slaapkamer interieurontwerp De Males Home door Nation Home.Architectuur in Vietnam

De Males Home door Nation Home.Architectuur in Vietnam

0
De Males Home door Nation Home.Architectuur in Vietnam


Mission: Het Mannenhuis
Architecten: Landhuis. Architectuur
Plaats:
Vietnam
Gebied: 2.152 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Quang-dam

De Males Home van Nation Home.Architectuur

Geïnspireerd door de dagdromen van een jongen en de hoop op de onafhankelijkheid van zijn zoon, is ‘The Cricket’s Home’ een verhaal over eenvoud en vrijheid. Gebouwd op een klein perceel omsloten door oude muren, pleit het voor duurzaam leven met gerecyclede materialen.

Dit mission herdefinieert woningontwerp en benadrukt openheid en verbinding met de natuur. Het viert de schoonheid van teruggewonnen materialen in een woning van twee tot drie verdiepingen die eenvoud en rust uitstraalt.

“The Cricket’s Home” is een ode aan dankbaarheid, waarbij iedereen wordt bedankt die heeft bijgedragen, maar bovenal is het een eerbetoon aan familie: een plek waar dromen vrij rondzweven onder de blote hemel.

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

Sinds mijn tienerjaren heb ik heel lang over mijn huis nagedacht. Elke dag, als ik koeien door de velden hoedde, de bamboebossen binnensloop en door het dorp dwaalde,… In mijn verbeelding was mijn huis soms het vogelnest in de increase en andere keren was het gewoon een hut met rieten dak of een oud huis ernaast. naar een beekje in het bos. Ik heb het gevoel dat ik een heel gecompliceerde man ben…

Ik ben een fan van “The Journey of the Cricket” van schrijver To Hoai in Vietnam, dus noemde ik mijn zoon “cricket”, in de hoop dat hij een onafhankelijke man zal worden. Met een vrije en open geest zal hij overal naartoe reizen, genieten van de zon en de dauw, luid zingen onder de hemel… zoveel mogelijk moeilijke dingen ervaren.

Op een klein stuk grond omringd door oude muren bouwde ik mijn eigen huis – “het krekelhuis” – vernoemd naar mijn zoon, met behulp van gerecycled materiaal: hout, staal en gebruikte bakstenen. Natuurlijk drukt een te kleine structuur niet alles uit, en kan zeker geen groots verhaal vertellen. “Het krekelhuis” is een plek die ik opdraag aan mijn vrouw en zoon. Een ruimte voor ervaringen, waar mijn zoon in huis of op de binnenplaats kan spelen, groenten kan planten, op het dak kan klimmen terwijl hij op het gras ligt, naar de maan en de sterren kan kijken en kan dromen wat hij maar wil… een volledig open ruimte.

Dit mission heeft mij veel ervaring opgeleverd. Ik vind dat een huis niet te veel scheidingswanden hoeft te hebben, maar wel zoveel mogelijk ruimtes met elkaar moet verbinden, met frisse lucht naar buiten. Het is niet nodig om van massief beton te zijn. Oude dingen zoals hout uit oude huizen, stenen bakstenen en gebruikt pallethout, … kunnen nog steeds worden gebruikt om een ​​huis van twee tot drie verdiepingen te creëren.

Ik ben al mijn collega’s enorm dankbaar, die rechtstreeks hebben deelgenomen aan de bouw van dit huis. En een grote dank aan mijn vrouw en mijn zoon, die mijn eindeloze inspiratie zijn; hielp me een heel klein verhaal te schrijven: ‘The Cricket’s Home’, een heel eenvoudige, vredige en eenvoudige plek om te verblijven.

-Landhuis. Architectuur

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

De Men House door Country House.Architectuur in Vietnam

Tags: Landhuis. Architectuur, excentriek, buitenkant, interieur, landschap, natuur, Vietnam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here