Home Technische gadgets voor thuis Mislukking van de week: (Mark) maakt een Atari-cartridge

Mislukking van de week: (Mark) maakt een Atari-cartridge

0
Mislukking van de week: (Mark) maakt een Atari-cartridge


Een deel van de magie van de movies is dat de acteurs altijd weten wat er gaat gebeuren. Er hoeft nooit een scène te zijn waarin (James Bond) wijn bestelt, en de sommelier zijn uitspraak moet corrigeren, anders telt hij zijn hand verkeerd bij baccarat. Het echte leven is zelden zo soepel. Natuurlijk lijkt YouTube meer op een movie dan op het echte leven, en we vragen ons altijd af hoeveel good uitgevoerde projecten die je op YouTube ziet echt zo goed zijn verlopen. (Mark Fixes Stuff) liet echter geen scènes achter op de vloer van de montageruimte in de zijne realistische weergave van zijn zoektocht om een ​​mooie Atairi 2600-cartridge te bouwen. Bekijk het hieronder.

Spoiler alert: uiteindelijk is het allemaal gelukt. Maar om daar te komen was een reeks tegenslagen. Beginnend met de printplaat van (Parker Dillman), stelde hij de binnenkant van de cartridge in elkaar, inclusief een socket voor de EPROM. Vervolgens heeft hij een hoesje met hars bedrukt. Zoals bij veel van onze eigen projecten was de eerste run niet helemaal de omvang die hij had verwacht. Waarschijnlijk was het echter dichtbij genoeg, maar toen besefte hij dat de socket het bord te hoog maakte om in de behuizing te passen.

Ook laat hij alle kleine onderdelen zien die moeten gebeuren om een ​​mooi challenge te voltooien. Een kleurenlabel printen of bijvoorbeeld alleen de EPROM branden. Hij produceerde ze niet zomaar uit het niets.

We vroegen ons af of een low-profile socket misschien zou passen. Soms passen er ook twee rijen machinaal bewerkte pinnen op plekken waar een stopcontact niet previous. Afgezien daarvan zou het misschien leuk zijn geweest om een ​​EEPROM te gebruiken – ze maken ze drop-in-compatibel met EPROM’s – en vervolgens herprogrammering met een clip of pogo-pinnen op een nieuwe PCB mogelijk te maken.

Over het algemeen hebben we genoten van dit realistische kijkje in een praktisch challenge. We kunnen echter een beetje tape aanbevelen om componenten tijdens het solderen op hun plaats te houden. Wat kunt u doen met een op maat gemaakte cartridge? Misschien een oud spel repareren. Natuurlijk kun je het ook daadwerkelijk krijgen recente officiële nieuwe cartridges.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here