Home Vastgoed Interview | Tim Wormsbecher, makelaar in onroerend goed

Interview | Tim Wormsbecher, makelaar in onroerend goed

0
Interview |  Tim Wormsbecher, makelaar in onroerend goed


Door de jaren heen hebben wij met veel collega’s in de vastgoedbranche samengewerkt en vandaag willen wij u graag aan u voorstellen Tim Wormsbecher, de trotse eigenaar en makelaar/taxateur bij TWM Makelaardij .

Na negen jaar in de makelaardij te hebben gewerkt, besloot Tim zijn eigen avontuur te beginnen en in 2017 werd TWM opgericht. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgebreid, waarbij het group inmiddels bestaat uit drie makelaars en twee collega’s in de backoffice. Opvallend is dat het group van Tim het meest actief is op de vastgoedmarkt in Amsterdam, Purmerend en Zaandam.

We hebben contact opgenomen met Tim om inzicht te krijgen in de waardering, de huizenmarkt in Amsterdam en de beste manier om het vinden van de perfecte woning in Nederland te benaderen!

Hoe verloopt de klantreis bij het kopen van een huis in Nederland?

De markt in Nederland is vrij transparant, het merendeel van de huizen is te vinden op een centrale web site en ze zijn streng in de regels waar advertenties van makelaars aan moeten voldoen. Het is dus vrij eenvoudig om je vanuit huis te oriënteren.

Waar moet ik beginnen bij het kopen van een huis in Nederland?

In de meeste gevallen wonen mensen in Nederland relatief dichtbij de plek waar ze werken, dus dit zal waarschijnlijk jouw voorkeursgebied zijn. De regio Amsterdam is vrij klein vergeleken met andere internationale steden. Met het openbaar vervoer of met de auto kunt u in 30 minuten in totaal verschillende gebieden komen met verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden, evenals met verschillende bevolkingsgroepen en regelgeving.

Wat is het voordeel van het inhuren van een goede makelaar bij het kopen van een huis in Amsterdam?

Wij kennen de markt als geen ander, schatten de prijzen van huizen in, weten welke gebieden of welke bouwtijdperken er zijn, welke specifieke zaken of zaken waar we op moeten letten. Een groot deel van ons werk bestaat uit het schatten van de waarde van het huis, zodat u niet te veel betaalt; het is nooit hetzelfde share dat u boven de vraagprijs zou moeten bieden. Wij kopen zelfs regelmatig huizen onder de vraagprijs. Grondig onderzoek is cruciaal.

Waarom zou ik niet zelf op zoek gaan naar een woning?

Hoewel de advertenties transparant zijn, zijn er zoveel regels en voorschriften bij het kopen van een huis in Nederland. Staat er bijvoorbeeld een woning met een dakterras maar is er geen toestemming verleend, wat moet u dan doen als de vereniging van eigenaren niet genoeg geld spaart voor toekomstig onderhoud, wat is erfpacht (erfpacht) en welke invloed heeft dit op de waarde? van een woning, wat is de staat van de fundering van het pand, wat zijn de kosten van een verbouwing and so on. Wij zijn van alle aspecten op de hoogte en kunnen 99% van uw vragen direct beantwoorden.

Wat moet ik doen als ik mijn huis in Nederland wil verkopen? Wat zijn mijn opties? Is het in dit state of affairs verstandig om een ​​makelaar in te schakelen?

Het beste kunt u een makelaar inschakelen om uw huis te verkopen, de makelaar stelt de marktwaarde huge en geeft op foundation daarvan een advies voor de vraagprijs voor de advertentie. Er zal een professionele fotograaf aanwezig zijn, er zullen plattegronden en meetattesten worden gemaakt en de advertentietekst zal door de makelaar worden geschreven. De woning wordt on-line gezet en de makelaar begeleidt alle kijkers door uw woning. Uw makelaar zal ervoor kiezen om een ​​uiterste bieddatum te hanteren, of wanneer er een bod binnenkomt, zal de makelaar (in overleg met u) onderhandelen om de hoogste prijs te krijgen. Uw makelaar zorgt ervoor dat de afspraken juridisch vastgelegd worden in een koopovereenkomst en u wordt ook begeleid bij de relaxation van het proces zoals ondertekening, inspectie en levering.Het hele proces wordt verzorgd zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken.

Hoe ben ik verzekerd van het hoogste bod als ik mijn huis verkoop?

Voordat u met het traject begint, krijgt u advies met de geschatte waarde. Makelaars zijn consultants in het bepalen van de beste prijs om het huis op de markt te brengen. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de kijkers goed geïnformeerd worden en enthousiast worden om een ​​bod uit te brengen op jouw huis. Met een biedingsprocedure of een perfecte onderhandeling zorgen wij ervoor dat u de finest mogelijke prijs krijgt.

Heeft een makelaar een pre-market register?

We hebben een uitwisselingssysteem waarbij makelaars de nieuwste aanbiedingen plaatsen. Over het algemeen lopen makelaars minstens één of twee dagen voor op de belangrijkste web sites. Dit geeft een makelaar een voorsprong bij het plannen van afspraken voor zijn klanten en bij het kopen van een huis geeft het u het voordeel dat u en uw makelaar aanwezig kunnen zijn op de eerste bezichtigingsdag en misschien zelfs het huis kunnen kopen voordat iemand anders zelfs maar langskomt. huis.

Hoe verloopt het biedproces?

Het verschilt bij iedere woning. In deze markt worden de meeste eigendommen met een deadline verkocht. Dit betekent dat u tot een bepaalde tijd de tijd heeft om eenmalig een bod uit te brengen. Als de verkopend makelaar nog geen biedingen heeft, kun je het eerste bod uitbrengen en kijken waar dit terecht komt. Indien de verkopend makelaar meerdere biedingen ontvangt, kan in overleg met de verkoper worden besloten dat er alsnog een deadline komt en u de mogelijkheid heeft hieraan deel te nemen.

Hoe kan mijn makelaar mij helpen om als koper of verkoper zo goed mogelijk te onderhandelen? Ontdek wat u kunt betalen bij een hypotheekadviseur of financial institution – uitleg.

Allereerst willen wij u graag involved brengen met een hypotheekadviseur waar wij veel mee samenwerken. Zo zijn wij er heel zeker van dat als wij een bod uitbrengen, de koper dit ook daadwerkelijk kan financieren. Vóór de onderhandeling, of het nu om een ​​deadline gaat of om een ​​eerste bod, gaan wij naar de woning kijken zoals een taxateur dat zou doen. Op deze manier hebben we meerdere dezelfde of vergelijkbare woningen die we kunnen vergelijken met de woning die de koper wil kopen. Als we zeker zijn van een prijs, kunnen we onze koper adviseren om deze prijs niet te overschrijden. Als je er overheen gaat, koopt de koper het boven de marktwaarde en dit is meestal niet wat iemand wil. De koper heeft altijd de keuze om over de geschatte marktwaarde te gaan, maar de koper moet wel weten en bereid zijn zijn eigen spaargeld te investeren in de aankoop van het onroerend goed.

Ik heb een hypotheek nodig, dus ik heb een taxatie nodig. Kunt u in eenvoudige bewoordingen uitleggen wat een taxatie is en waarom ik er een nodig heb?

De taxatie, tevens taxatierapport, is een rapport dat wordt opgemaakt door een derde en onafhankelijke partij die de woning taxeert. Deze rapportage gaat naar de financial institution/financieel adviseur zodat het hypotheektraject kan starten. Het in het rapport genoemde bedrag is tevens het maximale bedrag dat gefinancierd zal worden voor de aankoop van de woning. Ook is het mogelijk om een ​​(deel van een) renovatie te financieren.

Kan elk bedrijf mijn huis taxeren?

Nee, alleen een taxateur kan dit doen. Bij een hypotheek geldt dat het een gevalideerd rapport moet zijn en alleen taxateurs aangesloten bij de branchevereniging van taxateurs mogen hun rapport laten valideren.

Is het verplicht om mijn huis te taxeren? Waarom waarom niet?

Als de koper een hypotheek nodig heeft, ja. Als dit niet het geval is, is dit niet nodig. Het is echter altijd een goed idee om een ​​skilled in te huren die de waarde van het onroerend goed schat voordat u een bod uitbrengt.

Wat zijn de gevolgen als de taxatie niet voldoet aan de koopprijs?

Er zijn twee opties. In de koopovereenkomst staat dat de koper een bepaalde tijd heeft om de hypotheek goedgekeurd te krijgen. Indien de koper bij een in het taxatierapport vermeld te laag bedrag een afwijzingsbrief van de financial institution overhandigt waarin staat dat hij geen hypotheek kan krijgen omdat het taxatiebedrag te laag was, kan de koper de koopovereenkomst ontbinden. Het is echter een keuze, je kunt er altijd voor kiezen om door te gaan, het lagere bedrag volgens het rapport te krijgen en de relaxation uit je eigen spaargeld toe te voegen.

Heeft u ideas over kopen of verkopen in het algemeen?

Huur een skilled in om je door het proces te begeleiden, dit scheelt een hoop onzekerheden, beantwoordt veel vragen en het allerbelangrijkste: een goede makelaar gaat geld verdienen, geen geld kosten. Dit werkt zowel voor een aankoopmakelaar die u beschermt tegen te veel betalen als voor een verkoopmakelaar die zijn finest doet om de hoogst mogelijke prijs voor u te krijgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here