Home Meubilair Onderzoek naar rubcounts en Durabi – Sofa Potatoes-meubels

Onderzoek naar rubcounts en Durabi – Sofa Potatoes-meubels

0
Onderzoek naar rubcounts en Durabi – Sofa Potatoes-meubels


Het selecteren van meubels voor uw huis is een investering die de tand des tijds moet doorstaan. Hoewel consolation en stijl cruciale overwegingen zijn, is er nog een andere essentiële issue die vaak onopgemerkt blijft, maar die een cruciale rol speelt bij het bepalen van de levensduur van uw meubels: het aantal wrijven.

In deze uitgebreide gids onderzoeken we waarom rubcounts nodig zijn, wat ze inhouden, de twee belangrijkste testmethoden – de Martindale Check en de Wyzenbeek Check, en waarom Sofa Potatoes vertrouwt op onafhankelijke laboratoria om deze assessments uit te voeren.

De betekenis van rub-tellingen

Waarom zijn rub-tellingen nodig?

Stel je voor: je hebt je woonkamer ingericht met een prachtige financial institution en binnen korte tijd merk je dat deze begint te verslijten en dat de stof tekenen van beschadiging vertoont. Dit is waar het aantal wrijvingen een rol speelt. Wrijftellingen zijn een gestandaardiseerde maatstaf voor hoe goed een stof of leer de slijtage als gevolg van dagelijks gebruik kan verdragen. Ze bieden waardevolle informatie over de duurzaamheid van een materiaal, waardoor u weloverwogen keuzes kunt maken en ervoor kunt zorgen dat uw meubilair zijn uiterlijk en functionaliteit door de jaren heen behoudt.

Rub-tellingen en dubbele rubs begrijpen

Wrijftellingen, ook bekend als slijtvastheid of dubbele wrijving, kwantificeren het aantal keren dat een stof heen en weer kan wrijven voordat tekenen van slijtage zichtbaar worden. Een dubbele wrijving vertegenwoordigt een volledige heen-en-weerbeweging. Stoffen zijn onderverdeeld in verschillende duurzaamheidsniveaus op foundation van het aantal wrijvingen:

 • Lichte taak: Tot 9.000 dubbele wrijvingen
 • Middelzware belasting: 9.000 tot 15.000 dubbele wrijvingen
 • Op zwaar werk berekend: 15.000 tot 30.000 dubbele wrijvingen
 • Further zwaar gebruik: 30.000 dubbele wrijvingen en hoger

De Martindale-test

De Martindale-test is een van de belangrijkste methoden voor het meten van de duurzaamheid van stoffen door middel van wrijftellingen. Deze take a look at, vernoemd naar de uitvinder, Dr. Roger Martindale, simuleert de slijtage die stoffen ondervinden tijdens dagelijks gebruik. Het testapparaat omvat een ronde monsterhouder waaraan een stuk teststof is bevestigd. De stof wordt onderworpen aan slijtage door wrijven tegen een standaardstof of kamgaren.

De Martindale-test / Gessato.com

Hoe wordt het testen uitgevoerd?

 1. Voorbereiding van het testmateriaal: Een monster van de te testen stof of leer wordt aan de Martindale-machine bevestigd.

 2. Wrijfbeweging: De machine maakt een cirkelvormige wrijfbeweging, waardoor het testmateriaal involved komt met het schurende weefsel.

 3. Observatie: Getrainde technici controleren de stof op tekenen van slijtage, zoals kleurveranderingen, dunner worden of rafelen. De take a look at gaat door totdat een vooraf bepaald schadeniveau is bereikt.

 4. Martindale Rub-telling: Het aantal voltooide wrijvingen voordat zichtbare schade optreedt, is het Martindale-wrijvingsaantal van de stof.

De Wyzenbeektest

De Wyzenbeek-test is de tweede primaire methode voor het meten van de duurzaamheid van stoffen door middel van wrijftellingen. Deze take a look at, vernoemd naar de uitvinder, Harold Wyzenbeek, beoordeelt de slijtvastheid van een stof. In deze take a look at wrijft een mechanische arm, voorzien van testmateriaal, tegen de stof in kwestie, waardoor de slijtage wordt nagebootst die wordt ervaren tijdens dagelijks gebruik.

slijtvastheid-wyzenbeek_martindale.jpg

Wyzenbeek-test versus Martindale-test / Plint & Chintz

Hoe wordt het testen uitgevoerd?

 1. Testmateriaalbijlage: Een monster van de stof of het leer wordt aan de Wyzenbeek-machine bevestigd.

 2. Wrijfbeweging: De machine initieert een heen-en-weergaande wrijfbeweging met behulp van een gespecificeerde kracht en snelheid. Het testmateriaal wrijft herhaaldelijk tegen het monster.

 3. Observatie: Getrainde technici controleren de stof op tekenen van slijtage, waaronder kleurveranderingen, dunner worden of rafelen. De take a look at gaat door totdat een vooraf bepaald schadeniveau is bereikt.

 4. Wyzenbeek Rub-telling: Het aantal voltooide schuurbeurten voordat zichtbare schade optreedt, is het Wyzenbeek-wrijvingsaantal van de stof.

Het scoren van rub-tellingen

Zowel de Martindale- als de Wyzenbeek-test leveren wrijvingscijfers op, die de mate van duurzaamheid van de stof aangeven. De wrijftellingen bieden consumenten waardevolle informatie over de slijtvastheid van een materiaal, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen bij het kiezen van meubelbekleding.

Sofa Potatoes en onafhankelijke laboratoriumtests

Kader 1 van

Dit is de Wallace ongetufteerde financial institution in Elliot Pebble met a Wyzenbeek Rub scoort 100.000.

Kwaliteitsverzekering

Bij Sofa Potatoes streven we ernaar om hoogwaardige en duurzame meubels aan onze klanten te leveren. Om dit te garanderen, vertrouwen we op onafhankelijke laboratoria die wrijvingstests uitvoeren op de stoffen en leersoorten die we gebruiken. Dit rigoureuze testproces garandeert dat onze meubels voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en bestand zijn tegen de ontberingen van het dagelijks gebruik, waardoor u langdurig consolation en stijl krijgt.

Transparantie en geïnformeerde keuzes

Wij geloven in transparantie en willen dat onze klanten keuzes maken die aansluiten bij hun levensstijl en beoogde gebruik. Door informatie over het aantal wrijven te verstrekken, kunt u meubels selecteren die bij uw unieke behoeften passen, of u nu een druk huishouden met kinderen en huisdieren heeft of een meer ontspannen, formele omgeving.

Duurzaamheid en levensduur

Investeren in meubilair is een belangrijke beslissing en we willen dat uw investering lang meegaat. Stoffen en leersoorten met een hoog wrijfgetal dragen bij aan de lange levensduur van uw meubels en zorgen ervoor dat uw dierbare stukken jarenlang een integraal onderdeel van uw woonruimte blijven.

Variatie en stijl

Wij begrijpen dat stijl persoonlijk is. Ons brede assortiment stoffen en leersoorten, elk met een variërend aantal wrijven, zorgt ervoor dat u kunt kiezen uit een gevarieerde selectie stijlen zonder concessies te doen aan de duurzaamheid. Van weelderige fluwelen tot praktische microvezels, u kunt de perfecte bekleding vinden die bij uw smaak en levensstijl previous.

Meubilair waar u op kunt vertrouwen

Wrijftellingen en de testmethoden die worden gebruikt om deze te bepalen, zijn essentiële factoren bij het garanderen van de duurzaamheid en levensduur van uw meubilair. Als u de wetenschap achter rubcounts, de Martindale- en Wyzenbeek-tests en hun betekenis begrijpt, kunt u goed geïnformeerde keuzes maken bij het selecteren van meubelbekleding.

Bij Sofa Potatoes streven we ernaar om u meubels te bieden die stijl en veerkracht combineren. Bekijk onze productverzorgingsgids om te zien hoe verschillende van onze stoffen scoren in hun individuele assessments.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here