Home Badkamer decor Opties voor badkamerkranen – dangerous van één week

Opties voor badkamerkranen – dangerous van één week

0
Opties voor badkamerkranen – dangerous van één week


Als je een van onze andere hebt gelezen blogs, dan weet je hoeveel keuzemogelijkheden je hebt bij het uitzoeken van sanitair. Van de functionaliteit tot de materiaalkleur van de kraan, er zijn veel opties waarmee u rekening moet houden – dus hoe kiest u de juiste kraan voor uw badkamer?

Kraanfunctionaliteit

Wanneer u een nieuwe kraan selecteert, moet u eerst het sort handgreepconfiguratie kiezen dat het beste bij u previous. Sommige mensen geven de voorkeur aan de eenvoud van een kraan met één handgreep, terwijl anderen zich meer op hun gemak voelen met een traditionele kraan met twee handgrepen.

Ten tweede wil je het aanrecht meten. De grootte en het ontwerp van het aanrecht helpen u bij het nemen van de juiste beslissing over het sort kraan dat u wilt installeren. Als het aanrecht lang is, ziet het hebben van een kleine, eenzame eengreepskraan er misschien niet zo mooi uit als het hebben van meer handgrepen en {hardware} om het grote oppervlak te compenseren.

Denk ook aan de hoogte van de uitloop. Wilt u een hoge uitloop of een lage uitloop? Ook de worp van de uitloop: hoe ver komt het water in de gootsteen? Dit zijn allemaal overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van uw badkamerkraan.

Enkele handgreep versus dubbele handgreep

Eengreepskranen geven uw badkamer een strakke, moderne uitstraling. Kranen met één handgreep werken door het warme en koude water by way of één hendel te combineren, waarbij de enkele handgreep de hoeveelheid heat of koud water regelt die door de kraanuitloop wordt verspreid.

De tweegreepskranen geven uw badkamer een meer traditionele uitstraling. Tweegreepskranen bieden een hendel voor zowel de warm- als de koudwatervoorziening. De gewenste watertemperatuur wordt bereikt door elke hendel aan te passen om de hoeveelheid heat of koud water die door de uitloop stroomt te verhogen of te verlagen.

Kranen voor schepen

Als je te maken hebt met een vat, dat wil zeggen een gootsteen boven het aanrecht, let dan goed op: als de kraan op het aanrecht wordt gemonteerd, moet deze hoog genoeg zijn om over de bovenkant van een vat te reiken. Nogmaals, je moet er ook voor zorgen dat de tuit het water op de juiste plek in de gootsteen gooit, zodat het niet over de rand spettert.

Afhankelijk van de hoogte van het vaartuig kan dit uw keuze beperken. Zorg ervoor dat u de specificaties controleert om er zeker van te zijn dat de tuit deze vrijgeeft. De specificaties geven u de afmetingen vanaf het midden van de uitloop tot het midden van de gootsteen. Af en toe wordt er een vatkraan op het vat zelf gemonteerd. In dat geval heb je veel meer flexibiliteit, omdat je niet probeert de gootsteen te verslaan, maar feitelijk bovenop de gootsteen staat.

Als je weinig ruimte hebt, raden we een spreiding van 10 cm aan, in plaats van de aparte spreiding van 20 cm. In dit state of affairs bevindt de kraan zich op het aanrecht en vormt een geweldig alternatief voor kleinere badkamers.

Wandmontage kranen

Wandkranen nemen geen ruimte in beslag op het aanrecht, omdat ze uit de muur komen. Dit maakt ze ideaal voor schepen of kleine werkbladen. Het enige probleem met aan de muur gemonteerde kranen is dat ze een aparte klep hebben die in de muur gaat, waardoor reparaties moeilijker worden. Bovendien bevinden ze zich aan de duurdere kant van het spectrum.

Kleuren

Het eerste dat je moet weten is dat vanwege de grote vraag de populairste kleuren ook in meer stijlen verkrijgbaar zullen zijn. Een paar van uw opties zijn onder meer:

  • Gepolijst chroom is de meest populaire van alle afwerkingen, met een glanzend oppervlak waardoor hij opvalt. Vanwege zijn populariteit is het over het algemeen de goedkoopste kraanafwerking. Het is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, ook al maakt u het misschien regelmatig schoon. Het previous ook gemakkelijk bij andere armaturen en vormt een aanvulling op andere accessoires. Als je niet van de glans van gepolijst chroom houdt: ze maakten vroeger wel geborsteld chroom, maar daar maken ze niet veel meer van.
  • Geborsteld nikkel is een metallic afwerking met een warmere tint die nog steeds favoriet is onder huiseigenaren. Het is misschien wel de meest duurzame kraanafwerking en behoudt zijn gladde, metalen afwerking langer dan chroom of met olie ingewreven metaal. Gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk te combineren met verschillende accessoires en andere armaturen, waardoor het een van de meest populaire opties is.
  • Gepolijst nikkel biedt een gladde, glanzende afwerking die ook zeer duurzaam is. Het kan bij verschillende verlichting verschillende kleuren lijken, wat handig is als je regelmatig accessoires of accentkleuren wilt wisselen, omdat deze zich gemakkelijk aanpassen.
  • Olie-gewreven brons is een geweldig alternatief voor chroom of geborsteld nikkel en een aanvulling op traditionele stijl en design.
  • Gouden afwerkingen maken ook een comeback. Er zijn echter nog steeds veel beperkingen wat betreft de stijlen waarin ze worden aangeboden.

Hoewel je zwarte en witte afwerkingen kunt vinden, zijn gepolijst chroom, geborsteld nikkel, oliegewreven brons en gepolijst nikkel de beste opties.

Uiteindelijk is het belangrijkste bij het kiezen van badkamerarmaturen het doen van onderzoek. Wilt u de mogelijkheden voor uw badkamerontwerp bespreken? Neem contact op met Eén weekbad om een ​​free of charge adviesgesprek in te plannen op (888) 246-6675.

We hebben nog meer educatieve blogs op onze web site web site! Bekijk ook eens onze Geniet ervan videoserie aan YouTube. Veel verbouwingsplezier!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here