Home Technische gadgets voor thuis Schakelconverter voor EEPROM-programmeurbelastingen Soldeerloze breadboard

Schakelconverter voor EEPROM-programmeurbelastingen Soldeerloze breadboard

0
Schakelconverter voor EEPROM-programmeurbelastingen Soldeerloze breadboard


We weten allemaal dat soldeerloze breadboards hun beperkingen hebben. Al die losse capaciteit kan een hel zijn voor circuits, vooral voor dingen met hoge snelheden, maar ze zijn zo verdomd nuttig dat het heel moeilijk kan zijn om ze te vermijden ten gunste van een andere prototyping-methode. Dus gaan we vaak gewoon door, pluggen onze onderdelen in en hopen er het beste van

Een recente veteraan in de strijd tegen het broodplanken is (Anders Nielsen), die een nieuw challenge startte met het maken van prototypen deze hoogspanningsboostconverter op een breadboard, met gemengde resultaten. Het challenge is een scratch-built programmeur voor old-school ROM-chips, een taak die normaal gesproken wordt uitbesteed aan een toegewijde programmeur, maar waar zit de sport daarin? Bovendien is dit de toekomst, en het opwekken van de benodigde 12 tot 14 volt zou een fluitje van een cent moeten zijn. En dat zou ook zo zijn, behalve dat de door hem gekozen chip, een MIC2288 schakelende boostregelaar, alleen verkrijgbaar is in een SMD-pakket. Het bleek een uitdaging om de chip en een paar andere SMD-ondersteuningscomponenten op breadboard-compatibele breakouts te krijgen, en het werkend krijgen zodra het er was, was zelfs nog meer werk.

Veel van de problemen waren te wijten aan simpele breadboard-fouten, maar het grote probleem was de ingangscapaciteit, waar (Anders) nogal wat moeite mee moest doen om de converter op 14 volt te krijgen. De stroom bereikt een most van ongeveer 25 mA voordat de spanning begint te dalen, wat web genoeg zou kunnen zijn om die oude chips te verbranden, dus we zullen dit een voorlopige overwinning noemen en kijken wat er gebeurt als hij de relaxation van de programmeur bouwt.

(Anders)’ ervaring hier roept een goede vraag op: wat is de beste manier om een ​​prototype te maken met behulp van kieskeurige SMD-componenten? PCB’s zijn zo goedkoop dat het verleidelijk is om er meteen één te kopen, maar het in- en uitwisselen van onderdelen, zoals hij hier moest doen om alles precies goed te krijgen, zou op die manier veel moeilijker zijn. We weten niet zeker of we het antwoord weten, maar we zijn er vrij zeker van dat we uw mening daarover zullen horen in het opmerkingengedeelte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here