Home Technische gadgets voor thuis Verwijdering van MyQ-integratie – Dwelling Assistant

Verwijdering van MyQ-integratie – Dwelling Assistant

0
Verwijdering van MyQ-integratie – Dwelling Assistant


TL;DR: De MyQ-integratie wordt in launch 2023.12 op 6 december 2023 verwijderd uit Dwelling Assistant. Chamberlain Group, de eigenaren van MyQ, hebben een openbare verklaring uitgegeven waarin staat dat ze de toegang tot apps van derden, zoals de MyQ-integratie, zullen blijven blokkeren. Voor huidige MyQ-gebruikers raden wij aan ratgdoeen apparaat dat fysiek verbinding maakt met uw MyQ-garagedeuropener en waarmee u deze lokaal kunt bedienen.

Als u een garagedeuropener van Chamberlain of Liftmaster bezit, bent u waarschijnlijk bekend met MyQ. Het is een cloudgebaseerd good home-merk van Chamberlain Group, vooral bekend om zijn slimme garage-apparaten. MyQ is momenteel ook een van de meest problematische integraties voor Dwelling Assistant-gebruikers. De integratie van de MyQ garagedeuropener verkeert de afgelopen maanden in een staat van problemen constante reparatie naarmate de integratie breekt, wordt opgelost en vervolgens weer verbroken. Dit is een direct gevolg van acties van MyQ om de toegang van derden te blokkeren.

Vorige maand bracht Chamberlain Group een stelling door hun CTO, Dan Phillips, over deze kwestie:

Chamberlain Group heeft onlangs de beslissing genomen om ongeoorloofd gebruik van ons myQ-ecosysteem through apps van derden te voorkomen. Deze beslissing is genomen zodat we de greatest mogelijke ervaring kunnen blijven bieden aan onze meer dan 10 miljoen gebruikers, evenals aan onze geautoriseerde companions die hun vertrouwen in ons stellen. We begrijpen dat dit gevolgen heeft voor een klein proportion van de gebruikers, maar uiteindelijk zal dit de prestaties en betrouwbaarheid van myQ verbeteren, wat al onze gebruikers ten goede komt.

Dit ‘ongeoorloofd gebruik’ lijkt te verwijzen naar de MyQ-integratie voor Dwelling Assistant die in februari 2017 aan Dwelling Assistant werd toegevoegd. We hebben op verschillende manieren contact opgenomen met Chamberlain Group om te zien of we tot overeenstemming kunnen komen, maar we hebben geen officieel antwoord ontvangen. We kunnen alleen maar aannemen dat dit betekent dat Chamberlain Group zijn beslissing heeft genomen en klanten zal dwingen alleen de MyQ-app of die van hun geautoriseerde companions te gebruiken.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of Dwelling Assistant een geautoriseerde associate kan worden. In hun partnerprogramma betalen de partnerbedrijven Chamberlain Group voor het voorrecht om MyQ-eigenaren hun eigen garagedeuren te laten bedienen. We staan ​​open voor samenwerking met Chamberlain Group, maar omdat Dwelling Assistant een open-sourceproject is, kunnen we geen partnerschapskosten betalen. Dit is niet alleen financieel niet haalbaar, het druist ook in tegen onze waarden. MyQ-gebruikers moeten op elke gewenste manier toegang kunnen krijgen tot de apparaten waarvoor ze hebben betaald en de gegevens die ze bezitten, zonder dat een derde partij daarvoor een additional vergoeding hoeft te betalen.

Dus, om de beheerder van de MyQ-integratie te citeren: Lash-L:

We spelen een kat-en-muisspel met MyQ en op dit second lijkt het erop dat de kat aan het winnen is.

Als een bedrijf eenmaal besluit vijandig tegenover zijn klanten te staan, kunnen we alleen maar winnen door hun spel helemaal niet mee te spelen. Koop geen producten of diensten van bedrijven die hun klanten op deze manier behandelen. Vertel uw vrienden dat ze geen zaken moeten doen met bedrijven die hun klanten op deze manier behandelen. Koop producten die lokaal werken en blijven functioneren als het administration een additional inkomstenstroom wil.

Omdat we Chamberlain Group niet kunnen blijven omzeilen als ze de toegang voor derden blijven blokkeren, wordt de MyQ-integratie uit Dwelling Assistant verwijderd in de komende launch 2023.12 op 6 december 2023. We zijn erg teleurgesteld dat het zover is gekomen en oprecht Ik hoop dat Chamberlain Group bereid is haar standpunt te heroverwegen. We zouden deze integratie graag weer verwelkomen als Chamberlain Group met ons zou samenwerken voor het welzijn van hun klanten.

Als u een MyQ-eigenaar bent, zijn we voorlopig bang dat u tot het ‘kleine proportion gebruikers behoort’ dat Chamberlain Group weigert te bedienen. Wij raden aan om te kopen ratgdo.

Ratgdo is een volledig lokale, op ESPHome gebaseerde oplossing die compatibel is met het safety+ protocol van MyQ en kan worden geïnstalleerd op een bestaand MyQ-systeem door drie draden aan te sluiten. Het biedt dezelfde garagedeurbedieningen als MyQ en voegt zelfs functies toe die MyQ niet heeft, zoals bewegingsgebeurtenissen, het regelen van het licht en het vergrendelen van bedrade afstandsbedieningen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here