Home Huis daken Waarom faalt dakbedekking? 5 Oorzaken van falen van commerciële daken

Waarom faalt dakbedekking? 5 Oorzaken van falen van commerciële daken

0
Waarom faalt dakbedekking?  5 Oorzaken van falen van commerciële daken


Dakdefecten zijn een probleem dat om vele redenen kan optreden, maar in het ideale situation gaat uw commerciële dak minstens zo lang mee als de beoogde levensduur. Door er goed voor te zorgen, kunt u ervoor zorgen dat uw commerciële dak internet zo lang meegaat als waarvoor het bedoeld was. Maatregelen zoals regelmatige inspecties of het toevoegen van een ondersteuningssysteem op het dak kan jaren van leven aan uw dak toevoegen. Als u de mogelijke oorzaken van dakdefecten kent en weet wat u kunt doen om de levensduur ervan te verlengen, kunt u ervoor zorgen dat uw dak zo lang mogelijk meegaat.

Gemiddelde levensduur van commercieel dak

Een typische levensduur van een commercieel dak is ongeveer 25 tot 40 jaar. De factoren die van invloed zijn op de levensduur van uw dak zijn:

Omgeving. Er zijn verschillende omgevingsfactoren die ervoor kunnen zorgen dat daken falen. Thermische cycli (de wisseling van de seizoenen van heat naar koud) kunnen ervoor zorgen dat delen van het dak broos worden of barsten, terwijl excessive hitte zijn tol kan eisen van alle dakconstructies, evenals van het dak zelf. Grote stormen met harde wind en vallend puin kunnen eveneens dakschade veroorzaken.

Gebruikte materiaal. Sommige dakbedekkingsmaterialen gaan langer mee dan andere. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van hoe lang commerciële dakbedekkingsmaterialen meegaan zijn:

  • EPDM: 22-35 jaar
  • TPO: 22 tot 30 jaar
  • Metaal: 30 tot 45 jaar
  • PVC: 20 tot 30 jaar
  • Asfalt: 20 tot 40 jaar

Hoewel u het gewenste materiaal kunt kiezen wanneer uw dak wordt geïnstalleerd, zal uw commerciële aannemer waarschijnlijk een dakbedekkingsmateriaal aanbevelen op foundation van uw price range, de helling van uw dak en andere factoren.

Onderhoudsfactoren. Commerciële daken moeten goed onderhouden worden. Hoe vaak u uw dak inspecteert en wat u doet om het te onderhouden, heeft invloed op de levensduur van uw dak. Als u uw commerciële dak goed onderhoudt en het op de juiste manier is geïnstalleerd, moet het de verwachte levensduur behouden.

Oorzaken van falen van commerciële daken – en hun oplossingen

Hieronder staan ​​vijf redenen waarom commerciële daken falen, en wat u kunt doen om deze problemen te voorkomen.

1. Onjuiste installatie.

Onjuiste installatie kan voortijdige schade aan het dak veroorzaken als gevolg van lekkage en aantasting van de dakbedekkingsmaterialen. U kunt dit probleem voorkomen door een gerenommeerde, bekwame dakdekker in te huren. Wanneer u een dakdekker inhuurt, controleer dan hun referenties en licentiestatus. Maak kennis met ten minste drie dakdekkers voordat u er een kiest voor uw commerciële dakbedekkingsproject. Lees het contract grondig door voordat u het ondertekent, om er zeker van te zijn dat de omvang van het venture aan uw behoeften voldoet.

2. Gebruik van materialen van slechte kwaliteit.

Materialen van slechte kwaliteit verslechteren snel wanneer ze worden blootgesteld aan de elementen. Bespaar niet op de dakbedekkingsmaterialen, alleen maar om geld te besparen. U zult op de lange termijn uiteindelijk meer uitgeven aan uw commerciële dak als u materialen van lagere kwaliteit aanschaft die sneller verslechteren en meer doorlopend onderhoud nodig hebben. Werk samen met uw aannemer om de finest mogelijke materialen geïnstalleerd te krijgen.

3. Gebrek aan goed onderhoud.

Uw commerciële dak moet elk jaar en idealiter elke zes maanden worden geïnspecteerd. Inspecteer uw dak regelmatig. Let tijdens de inspectie op problemen die de levensduur van uw dak kunnen beïnvloeden. Zoek bijvoorbeeld naar plaswater. Plassen kunnen ervoor zorgen dat uw dakbedekking verslechtert en uiteindelijk tot lekkages kunnen leiden. Andere problemen waar u op moet letten zijn onder meer gebarsten en ontbrekende afdichtingen, verslechterende flitsen en wonden in het membraan. Als u reden tot bezorgdheid op uw commerciële dak constateert, laat uw dak dan zo snel mogelijk door een skilled inspecteren en repareren.

4. Natuurlijke achteruitgang.

Uw dak gaat maar een beperkte tijd mee, ook al wordt het goed onderhouden. Naarmate uw dak het einde van zijn levensduur nadert, heeft het meer onderhoud nodig. Ken de tekenen dat uw dak het einde van zijn levensduur nadert. Het herkennen van de signalen kan u helpen de zorg voor uw dak te krijgen die het nodig heeft, zodat u het zo lang mogelijk kunt laten meegaan.

5. Schade door apparatuur op het dak.

Als uw dak wordt gebruikt voor de opslag van apparatuur – en dat is bij veel commerciële daken het geval – kan de apparatuur op het dak gaan lekken en schade aan uw dakmembraan veroorzaken. U kunt dit probleem voorkomen door gebruik te maken van een dakondersteuningssysteem. Uw dakondersteuningssysteem maakt het onderhoud van die apparatuur eenvoudiger en voorkomt zo lekken en schade.

Er zijn veel soorten dakondersteuningssystemen. Werk samen met uw professionele dakdekkersbedrijf om te beslissen welke de juiste is voor uw dak kanaalsteunen, pijp steunenA platform systeem of algemeen apparatuur ondersteunt. Al deze producten helpen uw dakapparatuur veilig van de grond te houden.

Bescherm de integriteit van uw dak met producten van PHP Programs/Design

Bescherm uw bedrijfsgebouw tegen dakschade met producten waarop u kunt vertrouwen. PHP Programs/Design creëert veilige en effectieve dakproducten voor platte commerciële daken. Bel vandaag nog naar ontvang een prijsopgave.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here