Home Huis daken Waarom kiezen voor een staande naad met mechanisch slot?

Waarom kiezen voor een staande naad met mechanisch slot?

0
Waarom kiezen voor een staande naad met mechanisch slot?


Wat is een mechanisch slotdaksysteem?

Mechanische slotdaken zijn daksystemen met staande naden waarbij gebruik wordt gemaakt van verborgen bevestigingsmiddelen. Het belangrijkste kenmerk van een mechanisch naadsysteem is dat de paneelprofielen in elkaar zijn gevouwen en niet alleen maar overlappen. Het vouwen van de metalen profielen bevordert een meer waterdichte naad dan hun tegenhanger met kliksluiting. Mechanische naden worden gewoonlijk 1” of 1,5” hoog gezien, maar in bepaalde gebieden of bij bepaalde projecten (commercieel) zijn 2” hoge naden noodzakelijk.

Algemene paneelnamen van mechanische slotsystemen van fabrikanten

Hoewel paneelfabrikanten of spoelleveranciers dezelfde mechanische sluitsystemen aanbieden, kunnen zij deze onder hun eigen naam noemen. Hier zijn veelvoorkomende

Enkel slot of dubbel slot?

Mechanische staande naadprofielen zien er meestal uit als onderstaand profiel

Merk op dat de randen zijn gevormd in mannelijke en vrouwelijke profielen. Deze mannelijke en vrouwelijke profielen zijn ontworpen om in elkaar te nestelen en worden vervolgens aan elkaar genaaid met behulp van een krimptang. Een enkele locknaad, zoals hieronder afgebeeld, staat rechtop en is 90° gebogen wanneer hij aan elkaar is vergrendeld (ondersteboven “L”). De enkele locknaad is geschikt voor milde klimaten met minder wind en neerslag. Een voordeel van enkelvoudige naden is dat ze gemakkelijker uit elkaar kunnen worden getrokken voor reparatie als het dak beschadigd is.

Vaker wel dan niet worden mechanische naden opnieuw gevouwen tot dubbele naden. Er zijn veel voordelen aan het dubbel vergrendelen van uw naden.

  • Toepassingen met lage of steile hellingen: minimaal 2/12; zelfs 0,5/12 zijn enkele gevallen waarin doorlopende naadafdichting wordt aangebracht
  • Weer zwaar: Het dubbele slotsysteem is ideaal voor excessive weersomstandigheden en is bestand tegen harde wind en hevige windgedreven regen.
  • Historisch accuraat: Mech. slot wordt algemeen als esthetisch aantrekkelijk beschouwd. Vaak zie je mechanische naden van 1 inch in koper. Het dubbele slotsysteem wordt al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt en heeft de tand des tijds doorstaan. Het slanke profiel van de naad is visueel aantrekkelijk voor residentiële toepassingen
  • Veelzijdigheid: Mechanische naden hoeven niet zwaar te leunen op “Z”-sluitingen en equipment. Er zijn verschillende Europese vouwdetails die de dakdekker de mogelijkheid bieden om te pronken met zijn capaciteiten en waarde te creëren voor zijn klanten.

Intimidatiefactor:

Sinds de komst van daksystemen met staande naad met kliksluiting is de staande naad met mechanische vergrendeling ingehaald als het primaire metalen systeem met staande naad. De belangrijkste reden is de snelheid van de klikvergrendelingsinstallatie versus de mechanische. Sommige nieuwere metalen dakdekkers vinden mechanische naden misschien te arbeidsintensief of begrijpen de beschikbare naadopties niet.

Bij Stortz Instruments selecteren we zorgvuldig de meest effectieve en kwalitatieve dakdekkers van over de hele wereld. Met betrekking tot het naaien van mechanische sloten hebben we een aantal producten aan ons assortiment toegevoegd die mechanische sloten een aantrekkelijkere optie maken voor installateurs. Dit betekent:

Snellere paneelcreatie op locatie:

    • In tegenstelling tot dakbedekking met kliksluiting kan een dakdekker op de bouwplaats een mechanisch slotpaneel maken zonder een panvormmachine. Dit is uiterst nuttig als u een paneel tekort komt of als een paneel beschadigd is. Dit is ook handig voor het maken van faucets toelopende panelen. Hier zijn twee gereedschappen die we gebruiken om mechanische sluitpanelen te vervaardigen. In theorie zou u met dit handgereedschap elk paneel van uw gehele mechanische sluisdak met de hand kunnen vormen. In de praktijk is het sneller en minder bewerkelijk om een ​​panvormmachine het werk te laten doen.

Eenvoudige naadhulpmiddelen

    • Veel metalen dakdekkers weten niet welk gereedschap ze nodig hebben om de naden van de mechanische panelen te voltooien. Stortz instruments verkoopt naadhandgereedschap en naadmachines voor alle maten mechanische sloten. Sinds de komst van booraangedreven naden is het naaien voor de dakdekker minder lastig geworden. U hoeft niet langer een machine van meer dan 20 kg mee te sjouwen voor kleinere projecten. Met slechts een handgereedschap en een boornaad kunt u uw 1” of 1,5” mechanische sluitnaden dichtritsen.

Handcrimpers die uw paneel beschermen

    • Wij hebben handgereedschap voor het naaien van uw paneel EN het beschermen van het geverfde oppervlak van uw panelen. De Biegetec 2in1-naadmachine combineert beide vergrendelfasen in één gereedschap en voorkomt krassen op de verf. Dit gereedschap is een geweldige aanvulling op een mechanische dakwerkplaats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here