Home Huis daken Hoe u tekenen van dakschade kunt herkennen

Hoe u tekenen van dakschade kunt herkennen

0
Hoe u tekenen van dakschade kunt herkennen


Dakschade is niet altijd meteen duidelijk, maar als het onopgemerkt blijft, kan het structurele problemen veroorzaken en zelfs uw bedrijfspand devalueren. Als u deze problemen vroegtijdig aanpakt, kunt u later duurdere reparaties voorkomen. Het identificeren van commerciële dakproblemen is de eerste stap om ze te laten repareren.

Als u weet waar u op moet letten tijdens zelfinspecties, kunt u problemen diagnosticeren en geld besparen door sneller onderhoud en reparaties. In dit artikel bespreken we hoe u uw dak kunt inspecteren, welk soort schade uw dak in de loop van de tijd kan oplopen en hoe u de tekenen van dit soort schade kunt herkennen. Als u twijfelt over de staat van uw dak, huur dan een professionele dakdekker in om een ​​inspectie uit te voeren en reparaties aan te bevelen.

Hoe u een inspectie uitvoert

Inspecteer uw bedrijfsdak twee keer per jaar, één keer in de herfst en één keer in de lente. Als uw commerciële dak niet plat is, vraag dan hulp aan de professionals om de inspectie uit te voeren. Als uw bedrijfsdak plat is en veilig beloopbaar, dan kan dat voer de inspectie zelf uit.

Als u op het dak bent, neem dan een vuilniszak mee om vuil zoals bladeren en organisch materiaal op te vangen. Verwijder alles van het dak dat er niet hoort te zijn. Organisch materiaal dat op sommige dakbedekkingsmaterialen achterblijft, kan vocht vasthouden, wat kan leiden tot lekkages en bederf.

Controleer tijdens de inspectie de naden, de naden, het membraan en meer. De gebieden die het meest kwetsbaar zijn voor schade zijn onder meer naden en gootstukken, die sneller verslechteren dan andere delen van het dak.

Zoeken:

  • Gaten in het dakbedekkingsmateriaal
  • Corrosie
  • Ontbrekende of beschadigde afdichting

Tekenen van schade aan uw commerciële dak

Schade aan uw bedrijfsdak kan het volgende omvatten:

Geperforeerd membraan. Het membraan is de afdekking die over het dak previous en het onderliggende materiaal beschermt. Afhankelijk van de oorzaak kan het membraan in plakjes of scheuren raken. Voetverkeer, dieren, stormschade en algemene slijtage zijn allemaal mogelijke oorzaken van een lekke membraan. Een lekke membraan kan worden gerepareerd als de relaxation van het membraan in goede staat verkeert en de lek klein genoeg is. Bel een dakdekker om het te laten repareren.

Het creëren van een toegewijde dakgangsysteem kan de voortdurende belasting van dakverkeer verlichten.

Beschadigd knipperen. Knipperen is de beschermingslaag die rond ventilatieopeningen en andere dakuitsteeksels previous. Het knipperen kan verslechteren en na verloop van tijd barsten. Inspecteer het flitswerk rond de ventilatieopeningen op tekenen van bederf. Zoek naar roest, corrosie, scheuren en beschadigde of ontbrekende afdichtingen. Als u een probleem opmerkt, schakel dan onmiddellijk een dakdekker in.

Gescheurde naad. Uw dakbaan heeft waarschijnlijk een naad waar het ene stuk het andere ontmoet. Deze naad kan na verloop van tijd scheuren, waardoor het kwetsbare dakbedekkingsmateriaal eronder zichtbaar blijft. Sommige gescheurde naden zijn gemakkelijk te repareren, vooral in de vroege stadia van schade. Neem contact op met een professionele dakdekker om de naad te laten inspecteren. Een kleine scheur in de naad kan waarschijnlijk worden gerepareerd, maar als de scheur zich verspreidt, heeft uw dak mogelijk een ingrijpender ingreep nodig. Om de kosten laag te houden, moet u zo snel mogelijk hulp inroepen van een dakdekker.

Roestende en splijtende naden. In tegenstelling tot membraandaken kunnen metalen daken langs hun naden roesten en splijten. Web als bij een gescheurde naad kan het gevolg schade zijn aan de kwetsbare dakbedekking eronder, wat kan leiden tot structurele schade, een lekkage in het plafond en meer. Dit soort schade moet mogelijk worden gerepareerd door het metalen paneel te vervangen. Neem contact op met uw dakdekker voor meer advies hierover.

Plassend water. Plassend water is de vijand van een plat dak. Plaswater kan na verloop van tijd tot daklekken leiden, omdat het water ervoor zorgt dat het membraan verslechtert. Bovendien is het de bedoeling dat water op een plat dak naar de afvoer loopt, maar als het water niet wegloopt, kan dit een indicatie zijn van een lage plek in het dak en een verstopping in de afvoer. Deze problemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt, dus neem contact op met een dakdekker als u merkt dat er na een regenbui plassen water op uw platte dak ontstaan. Soms kan een ongelijkmatige verdeling van de belasting door zwaar materieel druk uitoefenen op het dak, waardoor er gaten kunnen ontstaan. Apparatuur ondersteunt kan ervoor zorgen dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld.

Door de tijd te nemen om uw commerciële dak te plannen, kunt u er veel aan doen dat het lang meegaat. Ondersteuningssystemen op het dak zoals die van PHP beschermen zowel uw apparatuur als uw dak.

Onderhoud uw dak door middel van regelmatige inspecties

Door regelmatig uw dak te inspecteren, kunt u er goed voor zorgen. Als u zich niet in staat acht om regelmatig uw dak te inspecteren, dan is het belangrijk om uw dak regelmatig door een skilled te laten controleren. Zoek een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt dat regelmatig naar uw bedrijfsgebouw kan komen om uw dak te controleren op mogelijke schade.

PHP Techniques/Design verkoopt pijp steunen, kanaalsteunen En apparatuur ondersteunt om al uw dakapparatuur veilig van de grond te houden. Producten van PHP kunnen schade aan uw dak helpen voorkomen, waardoor lekkages en andere problemen op termijn worden voorkomen. Vraag ons naar ons dakondersteuningssysteem met “nul penetraties”. Neem vandaag nog contact met ons op prijs op te vragen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here