Home Technische gadgets voor thuis Vrijheidsgraden, maar voor wie?

Vrijheidsgraden, maar voor wie?

0
Vrijheidsgraden, maar voor wie?


Openstellen de podcast van deze week, Ik vertelde Kristina over mijn verhaal over het repareren van onze Duitse toiletklep. Ik ben Amerikaan, en hoewel ik hier al meer dan tien jaar woon, is dat zo nog steeds verrassend hoe de dingen subtiel kunnen verschillen van hoe ze thuis werkten.

Maar het verbazingwekkende aan dit apparaat was dat het een voorziening voor fijnafstelling had, en tot op zekere hoogte afhankelijk was van deze aanpassing om te functioneren. Korte versie: een hefboommechanisme biedt mechanisch voordeel om een ​​cease tegen het uiteinde van een pijp te duwen om de waterstroom te blokkeren, en de worp van dit mechanisme goed af te stellen zodat de vlotter maximale druk uitoefent tegen de pijp, wat fijnafstelling vereist met een schroef. Maar het vereiste ook inzicht in het hele mechanisme om het aan te passen.

Ik vraag me af hoeveel loodgieters er daadwerkelijk de tijd nemen om dat goed te doen. Staan er expliciete instructies in de handleiding? Leert elke Duitse loodgieter dit op college? Ik was heel blij dat ik de stelschroef had gevonden nadat ik 15 minuten had besteed aan het begrijpen van het mechanisme, need het werkte precies. Maar is dit de ervaring van iedereen?

Ik denk hier vaak aan als ik code schrijf of projecten maak die andere mensen waarschijnlijk zullen gebruiken. Wie is het publiek? Zijn het mensen die bereid zijn de tijd te nemen om het systeem te begrijpen? Dan kun je ze een schroef aanbieden om aan te draaien, en dat zullen ze op prijs stellen. Maar als het een publiek is dat gewoon niet gestoord wil worden, zal de additional complexiteit internet zo goed voor verwarring en frustratie zorgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here