Home Technische gadgets voor thuis Dwelling Assistant OS 11: Verbeteringen in planner met lage latentie en VM-snapshot

Dwelling Assistant OS 11: Verbeteringen in planner met lage latentie en VM-snapshot

0
Dwelling Assistant OS 11: Verbeteringen in planner met lage latentie en VM-snapshot


Met Dwelling Assistant OS 11 is er geen grote of opvallende functie om te benadrukken. Er zijn eerder veel kleine verbeteringen en kleine juweeltjes. Het toegenomen gebruik van Bluetooth heeft nogal wat problemen met het Dwelling Assistant OS aan het licht gebracht; Aan sommige daarvan werken we nog. Een van de belangrijkste problemen in Dwelling Assistant OS 10 werd veroorzaakt door een bug in de verwerking van Bluetooth-advertenties in de Bluetooth-stack van de Linux-kernel zelf. Met de hulp van onze neighborhood zijn we erin geslaagd de Bluetooth-ontwikkelaars te reproduceren, te lokaliseren en de nodige hints te geven. Dit leidde tot een oplossing in de Bluetooth-stack, niet alleen voor Dwelling Assistant OS- en Supervised-gebruikers, maar voor de Linux-gemeenschap in het algemeen 🎉 (zie probleem https://github.com/home-assistant/operating-system/points/2535 voor particulars).

We hebben ook gewerkt aan de landingspagina die wordt meegeleverd met Dwelling Assistant OS 11. De landingspagina is zichtbaar voor de gebruiker wanneer hij voor de eerste keer een nieuwe installatie van Dwelling Assistant OS begin. Het heeft hetzelfde nieuwe uiterlijk als de onboarding-stroom van Dwelling Assistant Core en volgt problemen tijdens de opstartfase, waarbij fouten automatisch worden weergegeven als deze optreden tijdens die kritieke installatiefase.

Screenshot van de nieuwe Home Assistant-landingspagina

De nieuwe landingspagina die wordt meegeleverd met Dwelling Assistant OS 11

Deze maand hebben wij bij Nabu Casa een nieuwe toevoeging aan het Dwelling Assistant OS-team gekregen: With Jan Cermák als we meedoen, hebben we meer bandbreedte om nieuwe functies te implementeren en om problemen aan te pakken die door onze gemeenschap zijn gemeld. Welkom Jan!

En tot slot: Dwelling Assistant OS 11 wordt vooraf geïnstalleerd in de volgende batch Dwelling Assistant Inexperienced 🎉

Geniet van de nieuwste versie van Dwelling Assistant OS!

Stefan

De verwijderbare kernelconfiguratie van Linux

We hebben de verwijderbare kernelconfiguratie van Linux over de hele linie toegepast. Het resultaat is een lagere latentie, zelfs op drukke systemen (bijvoorbeeld als gevolg van trage I/O-bewerkingen), waardoor uw slimme huis nog responsiever wordt.

Het vastlopen van het VM-bestandssysteem wordt doorgegeven aan Dwelling Assistant

Het bevriezen van het VM-bestandssysteem (zoals geactiveerd door VM-snapshots) is een handige functie voor geavanceerdere instellingen op foundation van Proxmox (of andere op KVM gebaseerde VM’s). Tegenwoordig gebruikt de recorderintegratie van Dwelling Assistant een onderliggende database (standaard is dit SQLite). Wanneer Dwelling Assistant een back-up maakt, brengt de Supervisor de database-engine op de hoogte voordat de databasebestanden worden gekopieerd (momenteel is dit geïmplementeerd voor SQLite en MariaDB). Tot nu toe werkte dit niet bij het vastlopen van het VM-bestandssysteem. Met die melding kan de database-engine de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de databasebestanden in een consistente staat verkeren voordat de back-up plaatsvindt. Wanneer u echter een momentopname maakt met behulp van de VM-snapshotfunctie, weet de database hier niets van en kan de momentopname resulteren in een inconsistente standing van de database. Bij het herstellen van een momentopname kan de database zich wel of niet herstellen van die inconsistente toestand. Dit kan leiden tot gedeeltelijk of zelfs volledig gegevensverlies van de recordergegevens. Met Dwelling Assistant OS 11, op Proxmox/KVM-gebaseerde VM’s, wordt bij gebruik van de snapshot-functie de bevriezing van het bestandssysteem nu doorgegeven aan Dwelling Assistant. Dwelling Assistant gebruikt dan hetzelfde meldingsmechanisme als back-ups gebruiken. Dit zorgt ervoor dat VM-snapshots altijd coherent zijn, waardoor het terugdraaien van uw good home-systemen betrouwbaar is.

Docker- en container-upgrades

In deze launch heeft Dwelling Assistant OS de nieuwste versies van Docker (v24.0.6) en containerd (v1.7.6) overgenomen, wat zorgt voor betere prestaties en containerbeheer. We hebben ook de containerconfiguratie verbeterd om onnodige componenten te verwijderen. Hierdoor gebruikt containerd minder CPU- en geheugenbronnen, wat zorgt voor betere algehele prestaties.

Meer hoogtepunten in Dwelling Assistant OS 11

  • Consistente naamgeving van de netwerkinterface: Op Arm-gebaseerde borden worden netwerknamen nu opgesomd op foundation van de apparaatboom. Dit betekent dat het eerste Ethernet-apparaat niet langer de naam eth0 maar end0 krijgt. Dezelfde netwerkconfiguratie die eerder werd gebruikt, wordt automatisch toegepast op de netwerkinterface met de nieuwe naam.
    Dit kan een ingrijpende verandering zijn ⚠️: Als u de naam van de Ethernet-interface gebruikt in aangepaste scripts of automatisering, moet u zich aanpassen aan de nieuwe naam (zoals weergegeven in de netwerkinstellingen)!
  • Bluetooth-verbeteringen: Updaten naar een nieuwere versie van BlueZ, oplossing voor de bug voor het blokkeren van Bluetooth LE-advertenties en optimaliseren van het cachebeheer van Bluetooth-apparaten.
  • Verbeterde kernelconfiguratie: Onze verbeterde kernelconfiguratie is bedoeld om de overlayfs-prestaties van Docker te verbeteren, waardoor containerbewerkingen soepeler verlopen.
  • Ondersteuning voor LED-bediening op Dwelling Assistant Inexperienced: De drie LED’s aan de voorkant van Dwelling Assistant Inexperienced kunnen nu worden bediend by way of hardware-instellingen.
  • Aangepaste ontwikkelingsworkflow (mijn persoonlijke favoriet, maar ik ben misschien bevooroordeeld 😉): Onze aangepaste ontwikkelingsworkflow maakt meer incrementele veranderingen mogelijk en bevat meer automatiseringen. Dit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om aan het Dwelling Assistant OS te werken en het te verbeteren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here