Home Badkamer decor Hoe u uw Santa Maria-keukenkasten veilig kunt reinigen

Hoe u uw Santa Maria-keukenkasten veilig kunt reinigen

0
Hoe u uw Santa Maria-keukenkasten veilig kunt reinigenHet diner is zinderend en het ruikt geweldig. Helaas siste het iets te hoog en spatten de kasten boven de kachel. Kleverige peutervingers dwalen door de keuken terwijl jij opruimt, en laten kleverige vingerafdrukken achter op handgrepen en kasten (en je broek). Iemand heeft niet door dat er melk in een glas zit als hij het in de vaatwasser zet en het in de omringende kasten spat.

Je kunt rommel in de keuken niet vermijden, en je kunt zeker niet voorkomen dat er vuil, vet en vuil op je keukenkastjes terechtkomt. Dus hoe maak je je Santa Maria keukenkastjes schoon zonder het hout te beschadigen of te beschadigen? verf? Lees verder om erachter te komen.

Hoe houten kasten schoon te maken

Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je het eerst take a look at op een klein, afgelegen plekje in een keukenkastje. Laat het een paar uur staan ​​om er zeker van te zijn dat er geen vlekken of resten achterblijven. Als het hout na een paar uur onbeschadigd is, kunt u veilig verdergaan.

Vergeet niet om met de korrel van te werken hout wanneer u uw kasten schoonmaakt. Vermijd schurende schoonmaakdoekjes, anders kunt u krassen op het oppervlak krijgen.

  • Om uw houten kasten te beschermen en tegelijkertijd plakkerig vuil te verwijderen, kunt u het beste een houtreiniger met oliezeep gebruiken. Deze kunt u vinden bij uw bouwmarkt.
  • Je kunt ook afwasmiddel en heat water proberen. Meng 2 kopjes water voor elke 1 kopje afwasmiddel. Zorg ervoor dat uw kasten niet verzadigd raken tijdens het schoonmaken. Gebruik gewoon voldoende van uw oplossing om de klus te klaren. Gebruik een schone, vochtige doek om de oplossing af te vegen en gebruik daarna een schone, droge doek.
  • Hoe zit het met azijn? Het is de wonderbaarlijk doe-het-zelf-reinigingsingrediënt voor het huis. Werkt het om houten kasten schoon te maken? Ja, en het is een veilige oplossing. Meng azijn met water en vergeet niet om uw kasten niet te laten weken terwijl u zachtjes schrobt. Gebruik een schone, vochtige doek om de oplossing weg te vegen en wrijf ten slotte over de behuizing met een schone, droge doek.
  • Wat als je echt hardnekkige vlekken hebt die maar niet weggaan? Probeer wat zuiveringszout. Maak een pasta door zuiveringszout met water te mengen. Breng het met een natte doek op de vlek aan en veeg het schoon.

Hoe geschilderde kasten schoon te maken

Uw manier van schoonmaken geschilderde kasten hangt sterk af van het soort verf dat gebruikt is. Als er verf op oliebasis op uw kasten is gebruikt, kunt u zonder problemen een van de bovenstaande methoden gebruiken. (Hoewel je, zoals hierboven geadviseerd, eerst een onopvallende plek wilt testen.)

Als er echter latexverf op waterbasis is gebruikt, moet u voorzichtig zijn. Het oppervlak is gemakkelijk te bekrassen, dus de veiligste methode is het gebruik van heat water en een niet-schurende allesreiniger. Ga voorzichtig te werk.

Om vet aan te pakken, veegt u uw kasten af ​​met ammoniak en water. Spoel daarna af met schoon water.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here