Home Huizen renovatie Een storage en kunststudio in East Hampton, ontworpen door Worrell Yeung

Een storage en kunststudio in East Hampton, ontworpen door Worrell Yeung

0
Een storage en kunststudio in East Hampton, ontworpen door Worrell Yeung


Een van de weinige lichtpuntjes van het Covid-lockdown-tijdperk, althans vanuit ons specifieke perspectief, was de toename van het aantal garageconversies. Nu er zoveel mensen thuis vastzaten, vaak met een accomplice, soms ook met kinderen, begon de eenvoudige storage er een stuk aantrekkelijker uit te zien. Het bood de droom van rust, stilte, fysieke afstand en voor schilder en creatief directeur Patrick McDonough en zijn accomplice Michael Burst, de eigenaar van Hudsonrivierbloemen in Manhattan, een plek om te creëren.

Het probleem: er was geen storage op het terrein van het echtpaar in het Springs-gedeelte van East Hampton, NY – alleen hun kleine huis in ranchstijl, omringd door bomen die vanwege strikte bestemmingsregels niet konden worden verwijderd, en een superlang huis. Chevy Impala Tremendous Sport-cabriolet uit 1966. Daarom huurden ze een architectenbureau in Worrel Yeung om de puzzel te achterhalen.

Max Worrell en Jejon Yeung waren meer dan klaar voor de uitdaging. Hun oplossing: een gebouw van 4,5 bij 9 meter, gelegen naast het hoofdgebouw en tussen hoge bomen, met een storage aan de onderkant en een kunstatelier erboven dat horizontaal wordt doorsneden door een omhullende strook van 1,20 meter hoge beglazing. “Het gevoel hoog in de bomen te zitten met een uitzicht van 360 graden maakt de ervaring zo uitgebreid en tegelijkertijd zo privé en intiem, omdat je behoorlijk beschermd bent tegen het gebladerte van de omringende bomen”, zegt Yeung.

Hieronder een rondleiding door de minimalistische multifunctionele storage die op een steenworp afstand van het huis ligt, maar toch ver weg voelt.

Gefotografeerd door Naho Kubotamet dank aan Worrell Yeung.

de nieuwe structuur werd in een krappe ruimte tussen huis 14 in ranchstijl geplaatst
Boven: De nieuwe structuur werd in een krappe ruimte tussen het huis in ranchstijl en enkele bomen geplaatst. Het glaslint dat zich rond de kunststudio op de tweede verdieping wikkelt, geeft de indruk van een zwevend dak.

bovenaan de trap, net achter de kasten, staat een antieke cha 15
Boven: Bovenaan de entice, vlak achter de kasten, staat een antieke stoel die is doorgegeven door McDonaughs grootmoeder. Bovenaan zweeft een onlangs gerenoveerde David Weeks-kroonluchter. De architecten hebben ervoor gezorgd dat er een gootsteen in het ontwerp is opgenomen, zodat McDonaugh zijn penselen gemakkelijk kan wassen terwijl hij in de studio werkt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here