Home Technische gadgets voor thuis Verwijdering van Mazda Linked Companies-integratie

Verwijdering van Mazda Linked Companies-integratie

0
Verwijdering van Mazda Linked Companies-integratie


Op 11 oktober 2023 kregen we te horen dat een opensource-bijdrager een final onder dwangsom ontving van Mazda North American Operations (Mazda) met betrekking tot zijn bibliotheek om verbinding te maken met Mazda-services. Deze bibliotheek werd gebruikt door de Dwelling Assistant-integratie Mazda Linked Companies, die hij ook onderhield. A DMCA-kennisgeving werd naar GitHub gestuurd met het verzoek om ook alle code en gevorkte repository’s te verwijderen.

De inzender heeft voldaan aan de lastenbrief. De bibliotheek is niet langer beschikbaar en de Mazda Linked Companies-integratie is verwijderd uit Dwelling Assistant in de patchversie 2023.10.2 van Dwelling Assistant, uitgebracht op 12 oktober 2023.

Dwelling Assistant vindt het jammer dat Mazda besloten heeft dit standpunt in te nemen. We vinden het ook jammer dat Mazda’s eerste verhaal niet was om contact op te nemen met ons en de beheerder, maar om in plaats daarvan een final onder dwangsom te sturen.

Wij nodigen Mazda uit om met ons over dit onderwerp te spreken. We zouden graag een open en constructieve discussie hebben over het potentieel dat een Dwelling Assistant-integratie voor hen en hun klanten heeft. Wij geloven oprecht dat er een gemeenschappelijke foundation bestaat tussen ons en Mazda als het gaat om het mogelijk maken van eigenaren van hun auto’s om de mogelijkheden van hun eigen gegevens te verkennen.

Andere autofabrikanten zien dit potentieel immers wel. Tesla heeft bijvoorbeeld onlangs uitgebracht officiĆ«le API-documentatie om apps van derden te ondersteunen. Het merk Audi van de Volkswagen Groep heeft dat wel lanceerden een app retailer in hun auto’s met de Dwelling Assistant-app. We hopen dat Mazda dit potentieel ook zal zien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here