Home Slaapkamer interieurontwerp Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

0
Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran


Challenge: Villa Hesar
Architecten: Afshin Khosravian en medewerkers
Plaats:
Toroqbeh, Iran
Gebied:
19.375 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Nimkat Studio

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates

Genesteld in de bergachtige schoonheid van Mashhad, combineert Hesar Villa design en natuur naadloos. Met zijn unieke locatie en temperatuurschommelingen integreert de villa een centrale binnenplaats, die een intiem toevluchtsoord biedt.

Een diagonale snede, uitgelijnd met gunstige wind, verdeelt de structuur in woon- en recreatiezones, verbonden door een brug. Balkons en tuinen bieden gevarieerde ruimtes.

Geurende briesjes van weelderige planten en een verkoelend zwembad versterken de rust van de centrale binnenplaats. De villa, versierd met zilversteen uit Esfahan, behoudt het groen en weerspiegelt boomstammen, waardoor een verbinding met de natuur wordt gesmeed.

Hesar Villa is het toonbeeld van design en natuur die harmonieus naast elkaar bestaan ​​in een bergachtig paradijs.

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Hesar Villa is gelegen in een van de bergachtige streken met het beste weer in Mashhad; Een van de bijzondere kenmerken van de website is het gebied dat zich uitstrekt van de prime van de prime tot aan de voet van de rivier, met meer dan 20 meter hoogteverschil, zodat er sprake is van een temperatuurverschil van ongeveer 4°C. Tijdens het ontwerpproces werd door het ontwerpersteam rekening gehouden met de ervaring van het overbrengen van de centrale binnenplaats naar een bergachtig gebied vanwege het creëren van een introspectieve ruimte en ook met de beoogde privateness van de exploitant.

De analyse van de klimatologische en visuele krachten van het challenge creëerde een diagonale snede in de richting van de gunstige zuidoostelijke wind van de stad, die twee woon- en recreatiegebieden in de structuur plaatst. Een lineaire brug die een goede visuele relatie creëert met enerzijds een dominant zicht op het challenge en anderzijds de centrale binnenplaats, verbindt deze twee. In dit gebouw zijn verschillende soorten balkons en daktuinen vormgegeven met verschillende stijlen, smaken en mate van afsluiting.

De dominante regionale windrichting is vanuit de vallei naar boven, en de genoemde snede zorgt voor een geurige bries van geurige planten naar deze tuin en speelt een belangrijke rol bij het creëren van een rustig gebied. Het automatische systeem voor de toegangsdeur van de tuin zorgt voor meer privatisering van de centrale binnenplaats van het challenge. Deze tuin creëert visuele en fysieke relaties tussen de binnen- en buitenruimtes.

Het buitenzwembad van het challenge bevindt zich in het centrum van introspectieve en extrospectieve ruimtes met een dubbele specificatie, op het pad van de lokale bries, die een belangrijke rol speelt bij het verlagen van de temperatuur in de centrale tuin. Het behoud van de grootst mogelijke groene ruimtes en bomen is een belangrijke issue geweest voor het ontwerpersteam bij het opstapelen van het challenge en de gekozen gevelmaterialen (Esfahan zilversteen) met zijn verticale lijnen maken het challenge compatibel met de natuur door de gelijkenis met de boomstam ondanks de grote maat.

Afshin Khosravian en medewerkers

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Villa Hesar door Afshin Khosravian en Associates in Toroqbeh, Iran

Tags: Afshin Khosravian en medewerkers, buitenkant, interieur, Iran, luxe, Toroqbeh, villa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here