Home Huizen bouwen 10 feiten over de ondergrondse spoorweg waar kinderen dol op zullen zijn

10 feiten over de ondergrondse spoorweg waar kinderen dol op zullen zijn

0
10 feiten over de ondergrondse spoorweg waar kinderen dol op zullen zijn


Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.


De Underground Railroad veranderde de geschiedenis. Deel 10 feiten over de Underground Railroad met uw kinderen waar ze dol op zullen zijn!

De Underground Railroad klinkt als een op Batman geïnspireerd ondergronds metrosysteem, nietwaar?

In feite waren er bij de Underground Railroad zelden treinen betrokken. In plaats daarvan was het een illegaal ontsnappingssysteem voor tot slaaf gemaakte Amerikanen. De Underground Railroad hielp een einde te maken aan de slavernij in Amerika.

Geschiedenis is belangrijk. We willen dat onze kinderen de geschiedenis begrijpen vanuit een bijbelse wereldbeschouwing. Wij willen dat zij Gods soevereine hand in de geschiedenis zien. Het is belangrijk dat onze kinderen leren over trouwe volgelingen van Christus die probeerden hun toewijding aan Jezus na te leven en de Bijbel in hun leven toe te passen.

Dat was de Ondergrondse Spoorweg. Het was een netwerk dat voornamelijk werd bemand door christenen die bereid waren alles te riskeren om hun naasten lief te hebben als zichzelf.


Wie Wat Waarom | Afschaffing | Gratis afdrukbare lapbooks

Pak uw GRATIS Abolition-lapboeken. Uw kinderen leren over tien christelijke abolitionisten, de Underground Railroad en Abolition!


Feiten over de ondergrondse spoorwegen waar kinderen dol op zullen zijn

Geschiedenis is vaak fascinerend! Je kinderen zullen dol zijn op deze feiten over de Underground Railroad:

 1. De Underground Railroad was een ontsnappingssysteem dat begon in het start van de 19e eeuw, maar het meest actief was tussen 1830 en 1860.
 2. Treinen waren een nieuw reissysteem in de Verenigde Staten, waarbij de eerste passagierstrein in 1831 in de staat New York in gebruik werd genomen. Na de ontsnapping van een man genaamd Tice Davids riep zijn ontvoerder uit dat hij op een ‘ondergrondse weg’ moest zijn ontsnapt. ” Abolitionisten hielden van het beeld van een trein die tot slaaf gemaakte mensen door een ondergrondse tunnel naar de vrijheid brengt, dus gebruikten ze de treinbeelden om elk side van hun ontsnappingssysteem uit te leggen. Er waren conducteurs, stations, stationschefs en meer!
 3. Het was veel werk om ‘passagier’ te zijn op de Underground Railroad. Het was ook echt gevaarlijk. De straf voor het ontvluchten van de slavernij kan zelfs de dood zijn.
 4. Arbeiders bij de Underground Railroad waren zwart en clean, tot slaaf gemaakt en vrij, arm en rijk. Sommige mensen bleven zelfs tot slaaf gemaakt, zodat ze in een betere positie zouden zijn om anderen te helpen aan de slavernij te ontsnappen!
 5. De meeste mensen die bij de Underground Railroad werkten, waren christenen. Ze geloofden dat de wetten rond de Amerikaanse slavernij slecht waren, en dat ze zich, om Jezus te volgen, aan burgerlijke ongehoorzaamheid moesten onderwerpen.
 6. Er waren veel manieren om aan boord van de Underground Railroad te komen. Een man genaamd Henry Brown stuurde zichzelf bijvoorbeeld naar het noorden, vastgespijkerd in een houten verzenddoos.
 7. Niet elke passagier van de Underground Railroad reisde naar de noordelijke staten of naar Canada, maar velen deden dat wel.
 8. Stationschefs hadden gewoonlijk geen verborgen kamers of geheime doorgangen in hun huizen. In plaats daarvan verborgen ze vluchtelingen in kelders, schuren, slaapkamers, hooibalen, wagens en in het volle zicht.
 9. De Underground Railroad heeft in de loop van dertig jaar ongeveer 150.000 Afro-Amerikanen uit de slavernij bevrijd.
 10. In de Verenigde Staten hielp de Underground Railroad tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog het einde van de slavernij voor alle Amerikanen af ​​te dwingen. Aan het einde van de oorlog werden vier miljoen Amerikanen vrijgelaten.

Leuke ondergrondse spoorwegbronnen

De Underground Railroad hielp de geschiedenis persoon voor persoon te veranderen en hielp uiteindelijk de vrijheid van vier miljoen Amerikanen tot stand te brengen. Bekijk een paar leuke manieren waarop uw kinderen meer kunnen leren over de Underground Railroad:

UGRRUGRR-lapboekUGRR-vaartuig

De Underground Railroad heeft de geschiedenis van de Verenigde Staten helpen veranderen. Uw kinderen kunnen er alles over leren, compleet met interessante feiten en verhalen. Dat is waar kinderen van 7 tot 11 jaar van houden!


Danika Cooley

Danika Cooley’s Wie Wat Waarom De christelijke geschiedenisserie is ideal voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Uw kinderen zullen de geschiedenis van het christelijk geloof, de mensen die van Jezus hielden, en wat de Bijbel zegt over echt belangrijke kwesties beter begrijpen! Danika is een bekroonde kinderboekenschrijver en ontwikkelaar van bijbelcurriculums. Haar populaire Bible Highway Journey™ wordt door tienduizenden gezinnen gebruikt.

Lees hier meer over de Who What Why-serie en pak hier uw free of charge geschiedenislapboeken.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here