Home Meubilair Fantastic Woodworking’s Kerstcadeaugids voor 2023

Fantastic Woodworking’s Kerstcadeaugids voor 2023

0
Fantastic Woodworking’s Kerstcadeaugids voor 2023


Zet een van deze nieuwe instruments op uw lijst en u zult er geen spijt van krijgen. Ze kosten allemaal minder dan $ 50, en ze zullen gegarandeerd je dag opvrolijken. Ik heb ze allemaal geprobeerd. —Asa Christiana

Pica Dry Longlife Automatisch potloodmnn
Pica Dry Longlife automatisch potlood Woodcraft.com $ 16

Pica Dry Longlife automatisch potlood Woodcraft.com $ 16

Een beter mechanisch potlood

Het Pica-potlood is het eerste mechanische mannequin waar ik echt dol op ben. Zoals bij alle automatische potloden is slijpen niet nodig. Wat anders is, is het lood: het formaat en de hardheid zijn good voor gebruik op hout. Het is zacht genoeg om een ​​duidelijke lijn op donker hout te markeren en dun genoeg om precieze lijnen te maken. Tegelijkertijd is het lood niet zo dun en zacht dat het breekt elke keer dat je een graanlijn raakt, wat wel gebeurt bij andere die ik heb gebruikt. Sinds ik deze heb, heb ik mijn ouderwetse potlood niet meer aangeraakt.

Mini Egelveerplanken
Mini Egelveerplanken Featherboards.com $ 24 voor een paar

Mini Egelveerplanken in gebruikSlimme neerhouder voor hekken

ik ben een grote fan van de full-size Hedgehog, die in een verstekgleuf wordt gemonteerd, met een elliptische vorm die zich veel gemakkelijker aanpast dan een standaard verenplank. De nieuwe Mini-versie is ontworpen om in de T-track van een hekwerk te passen, waar hij het werk op zijn plaats houdt voor nauwkeurigheid en tegelijkertijd uw hand uit de weg houdt. Ik bewaar er een op mijn routertafelhek, waar ik hem vrij vaak gebruik. Trouwens, als je hek geen T-gleuf heeft, verkoopt Hedgehog een bundel met een hoogwaardige frees om er een te snijden.

Rockler Duwblok XL
Rockler Duwblok XL Rockler.com $ 10 per stuk

Stevigere duwpads

Rockler Push Block XL in gebruikMijn oude push-pads hebben de neiging uit te glijden op gladde bossen, maar deze niet. Groter en gripvoller dan mijn oude set, de nieuwe Rockler XL’s zijn de beste die ik heb geprobeerd. Sterker nog, ik heb niet eens meer mijn haakvormige duwstok nodig om de planken op de jointer in beweging te houden. Zoals veel van de beste modellen hebben deze schuine handgrepen, waardoor je handen uit de buurt van het hek blijven.

Veritas Planing Stops
Veritas Planing Stops $ 29–$ 40 LeeValley.com

Veritas Planing Stops Koning van de planerende stops

Terwijl deze Veritas Schaafstops zijn niet nieuw, ik heb ze onlangs vergeleken met een paar nieuwe modellen van andere fabrikanten, en de Veritas-stops wonnen gemakkelijk. In plaats van een schroef los en weer huge te draaien om de honden op de juiste afstand af te stellen, schuift u ze eenvoudigweg langs een T-rail, zodat ze gemakkelijk in en uit de hondengaten van uw financial institution kunnen springen. Simpel gezegd: dit is een van de beste accessoires voor handmatig schaven die ik ken. Ze zijn verkrijgbaar in drie lengtes: 9-3⁄4 inch, 17-1⁄2 inch en 25-1⁄4 inch.

Kreg VersaGrip-klemmen
Kreg VersaGrip-klemmen KregTool.com $21-$38

Kreg VersaGrip-klemmenSlimmere, sterkere klemmen met één hand

Deze nieuwe quick-grip-stijl klemmen van Kreg zijn de beste die ik heb geprobeerd. De verstelbare kop glijdt gemakkelijk en klemt krachtig, en zal daarna niet meer loskomen, zoals sommige anderen doen. Nog cooler: de andere kaak kan worden omgedraaid en verplaatst naar het andere uiteinde van de staaf, waardoor deze klemmen in spreiders worden veranderd, ideaal voor het uit elkaar halen van assemblages zonder toevlucht te nemen tot hamerslagen.

Union zadelmarkeringen
Union zadelmarkeringen HeartwoodTools.com $ 25 per stuk

Union zadelmarkeringen Lieve zwaluwstaartstiften

Unie-instrumenten heeft onlangs deze uitstekende set zadelvormige markers uitgebracht, ontworpen voor het uitzetten van zwaluwstaartverbindingen met een potlood of een mes. Wat ze opvalt is het machinaal bewerkte patroon aan de achterkant, dat het hout vasthoudt en voorkomt dat ze verschuiven. Zelfs als je er niet een of twee nodig hebt voor zwaluwstaartverbindingen, raad ik het 90°-model ten zeerste aan voor het omwikkelen van nauwkeurige lijnen rond randen.

Foto’s: Asa Christiana

Van Fijne Houtbewerking #308


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here