Home Technische gadgets voor thuis DIY-tachistoscoop voedt je honger naar popcorn en propaganda

DIY-tachistoscoop voedt je honger naar popcorn en propaganda

0
DIY-tachistoscoop voedt je honger naar popcorn en propaganda


U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van subliminale reclame; het idee is dat gedrag kan worden uitgelokt door extreem korte berichten op een film- of tv-scherm te laten zien. “KOOP POPCORN NU” is het canonieke voorbeeld, waarbij movies met dergelijke onbewuste boodschappen een dramatische stijging van de verkoop van popcorn zouden ervaren.

Werkte het? Misschien, misschien niet, maar het idee is intrigerend genoeg om het in ieder geval te verkennen deze subliminale tachistoscoop. (Roni Bandini) lijkt dit challenge te hebben opgevat als een soort waarschuwend verhaal over hersenspoeltechnieken, niet alleen in movies en op televisie, maar ook in de gedrukte media; hij gaat behoorlijk onerous in op het gebruik door de Peronista’s van niet-zo-subliminale boodschappen om jonge Argentijnse geesten in de jaren veertig en vijftig te vormen.

De tachistoscoop (Roni) die wordt gepresenteerd is iets geavanceerder dan die gehamerde propagandapogingen. Het door Raspberry Pi aangedreven apparaat downloadt een video van YouTube en vervangt automatisch willekeurige frames door een propagandaboodschap geïnspireerd op die van de Peronistas, waarbij de aangepaste video naar een samengestelde video-uitgang wordt gestuurd voor weergave op een television.

Een digitale teller op de tachistoscoop houdt de totale tijd bij die kijkers hebben gepropageerd. Voor additional plezier heeft de machine een schakelaar waarmee door ChatGPT gemaakte politieke berichten in de stream kunnen worden ingevoegd; we huiveren als we bedenken hoe die eruit zouden kunnen zien. Bekijk de onderstaande video voor een voorbeeld van de hersenspoeling, maar geef ons niet de schuld als je verliefd wordt op (Evita).

We begrijpen dat dit meer een assertion is over de kracht van propaganda dan een feitelijk hulpmiddel voor thoughts management, maar als (Roni) zijn hersenspoeling serieus meent, kunnen enkele kleine modificaties het effectiever maken. Dankzij het volledige tekstkader op een zwarte achtergrond zijn de subliminale boodschappen niet erg subliminaal; ze kunnen subtieler zijn als de tekst over het doelframe wordt gelegd in plaats van volledig te worden vervangen. Lijkt op dat zou mogelijk moeten zijn met ffmpeg of iets soortgelijks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here