Home Thuis tuinieren Het voormalige zwembad van Harriet is een tuin geworden

Het voormalige zwembad van Harriet is een tuin geworden

0
Het voormalige zwembad van Harriet is een tuin geworden


Vandaag zijn we op bezoek bij Harriet Robinson:

“Het is een paar jaar geleden dat ik iets heb ingediend bij GPOD. Mijn zwembadtuin (een gevuld zwembad) is geweest eerder vertoond. Het is een van de vele gebieden die ik in Maine tuinier. Niet op deze foto’s staan ​​de groentebedden, de collecties Siberische en baardiris, een lange border die ik de hektuin noem, een kleine schaduwtuin, een kleine tuin langs de weg, de funderingsbeplanting aan de voorkant en enkele struikgedeelten. Dit alles zorgt ervoor dat ik elke dag uren buiten ben. Het is de achtertuin met de zwembadtuin die de meeste aandacht trekt en dit is wat ik laat zien op deze foto’s die gedurende het seizoen 2023 zijn gemaakt. Het was een zeer uitdagende zomer met eindeloze regen, onkruid dat maar bleef ontkiemen en een flink aantal insectenplagen hielden van de natte omstandigheden en de weelderige groei.”

Half april begint de tuin met het smelten van de sneeuw. De vroege bollen (CRocusZones 3 – 8, en Ireticulata, Zones 4 – 8, in dit gebied) zijn van dichtbij leuker, maar hier is een overzicht.

Plotselinge warmte maakte dit jaar snel een einde aan de vroege bollen, maar duwde de narcissen (Narcissen hybriden, zones 3 – 9) start mei. Daarna werd het koeler en gingen ze lang mee. Narcissen markeren mijn eerste piekbloei.

De tweede piekbloei bevat pioenrozen (Paeonia hybriden, zones 3 – 8) en Siberische irissen (Iris siberië hybriden, zones 3 – 8) de derde week van juni.

Vleesetende planten in juni. Ze groeien in potten in bakken gevuld met regenwater.

Een maand later de daglelie (Hemerocallis hybriden, zones 4 – 9) peak verandert het kleurenpalet van romantisch roze, blauw en wit naar warme, heldere kleuren. Bosjes heldergeel Heliopsis (Zones 3 – 9) zijn langdurige metgezellen voor de daglelies.

Een maand later, in augustus, vertragen de zaken, maar Allium ‘Millenium’ (zones 4 – 8), Verbena bonariensis (Zones 7 – 10, of jaarlijks) en een paar latere daglelies houden de present gaande. Ik kweek de gewone echinacea (Echinacea purpurea, zones 3 – 8) voor een lange bloeiperiode. Hylotelephium (vroeger Sedum, Zones 3 – 9) zoals ‘Matrona’ en ‘Frosty Morn’ bloeien in augustus, gevolgd door ‘Autumn Pleasure’ in september. Dit is een naamswijziging waar ik het mee eens ben, omdat de rechtopstaande planten zich heel anders gedragen dan de sedum-bodembedekkers en randplanten waar ik in de tuin van geniet.

Langbloeiende bloemen van eind augustus blijven bloeien in september. De ster voor september zijn de secties van een winterharde chrysant, waarschijnlijk ‘Clara Curtis’ (Chrysant ‘Clara Curtis’, zones 4 – 9). Eén van die aanplantingen contrasteert hier mooi met een pot vol Petunia inspanning (eenjarig) die de hele zomer bloeide.

Oktober is Aster maand. De eerste, felroze Alma Potske (Symphyotrichum novaeangliae ‘Alma Potschke’, Zones 3 – 9) begint in september en de laatste, Raydon’s Favourite (Symphyotrichum oblongifolium ‘Raydon’s Favourite’, zones 3 – 8) bloeide nog in november. Je kunt ook ‘Mevrouw. TS Wright’ en ‘Bluebird’ op deze foto. Colchicum (Zones 5 – 9) verschijnen ook in de herfst, naast het pad. Het is de moeite waard om in de lente het blad te verdragen, web als de lycoris (Lycoris squamigerazones 5 – 9) groeit het gebladerte (een van de bosjes staat op de foto van augustus) ook en rijpt om een ​​vluchtige maar verwachte verschijning te maken als een naakte dame.

Eind oktober komt er weer een winterharde chrysant, ‘Apricot’. Calamint (Calamintha nepeta Zone 5 – 7) omringd door de moeders is niet de meest opzichtige, maar de bestuivers hebben het zeker gevonden en genoten ervan. We hebben dit jaar een zeer late vorst gehad, wat blijkt uit de oranje jaarlijkse emilia (Emilia coccinea) ter decoratie van een mattress met baardiris tegenover ‘Raydon’s Selection’. In november had de tuin wat bloemen, maar de hele tuin was niet langer fotogeniek toen ik me voorbereidde op wintersneeuw.

Heeft u een tuin die u wilt delen?

Heeft u foto’s om te delen? We willen graag uw tuin zien, een bijzondere verzameling planten waar u van houdt, of een prachtige tuin die u heeft mogen bezoeken!

Om in te zenden, stuur 5-10 foto’s naar (e-mail beveiligd) samen met wat informatie over de planten op de foto’s en waar je de foto’s hebt gemaakt. We horen graag waar u zich bevindt, hoe lang u al tuiniert, successen waar u trots op bent, mislukkingen waar u van heeft geleerd, hoop voor de toekomst, favoriete planten of grappige verhalen uit uw tuin.

Heb je een mobiele telefoon? Tag uw foto’s op Fb, Instagram of Twitteren met #FineTuinieren!

Ontvangt u de GPOD al per e-mail? Registreer hier.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here