Home Huisdecoratie Renovatiedagboek: Demonstratie van de modderkamer

Renovatiedagboek: Demonstratie van de modderkamer

0
Renovatiedagboek: Demonstratie van de modderkamer


De bijkeuken was een wasruimte toen we er kwamen wonen, en toen we een kamer op de tweede verdieping renoveerden om de wasruimte van onze dromen te huisvesten, werd dit Crickets kamer. We begonnen toen te denken dat deze kamer een goede ‘zwembadbadkamer’ zou kunnen zijn, omdat hij vlak bij de achtertuin ligt, maar hoe langer we hier wonen (twee en een half jaar), hoe beter we begrijpen wat ons gezin nodig heeft om te functioneren. De meisjes komen altijd binnen through de achterdeur, die uitkomt in de eetkamer. De eetkamer is een verzamelplaats geworden voor rugzakken en laarzen en badhanddoeken en speelgoed en… en… *voeg screammmmmm in*

Wij behoefte een modderkamer. En daarvoor nog een ingang naar ons huis. We deelden deze plannen in september, en met trots kan ik melden dat onze aannemers zijn begonnen met de sloop! (Psst — als u op zoek bent naar een aannemer, lees dit eerst.) Ze hebben de kasten en de gootsteen die zich in deze kamer bevonden volledig verwijderd en ingelijst om plaats te bieden aan een heleboel nieuwe functies waar we enthousiast over zijn: vooral – de zakdeur (ik kan niet stoppen met het toevoegen van overal zakdeuren – ze zijn zo ruimtebesparend). Deze komt uit in de gang, terwijl de nieuwe boogdeur, die ook is ingelijst, naar de achtertuin zal leiden.

Er was een klein probleem met de zakdeur die de potvuller voor Cricket’s waterbak kruiste, dus we draaiden: de leidingen gaan nu achter de kast.

Als de koof verwijderd is, voelt de kamer zoveel groter aan. Elke keer dat we in deze fase van een renovatie terechtkomen, vraag ik mezelf af: “Waarom hebben we dit niet eerder gedaan?” En ik denk niet dat het alleen maar komt omdat ik 1,80 meter lang ben.

De elektriciteit zit erin, en dat voelt altijd als een enorme prestatie. Er zijn voldoende stopcontacten in kasten, wat als een luxe aanvoelt, en ik ben blij dat we een schilderijlamp toevoegen boven wat uiteindelijk een spiegel zal worden. Er zal ook een plafondlamp in het midden zijn, en ik kijk ernaar deze hanger. Onze aannemers hebben ook een verlichtingsarmatuur geplaatst aan de buitenkant van wat de nieuwe buitendeur gaat worden.

Tenslotte hebben onze aannemers de houten vloer in de woning verwijderd gang, en de tegel gaat er nu in. Deze tegel strekt zich uit door de gang en de bijkeuken, en we zijn er dol op zwart-witte achthoeken. De reden dat we hebben besloten om de tegels door te trekken naar de gang is omdat de twee garagedeuren allebei de ruimte ingaan, en tegels passen veel beter bij modderige/vuile/natte schoenen en laarzen.

Vervolgens kiezen we een verfkleur voor een fabrieksafwerking op de kasten. Wij denken… rood. Je ziet een moodboard met alle afwerkingen hier.

Omdat Cricket in deze kamer sliep, slaapt ze nu in de kamer van Greta of Faye. We zullen zien of ze ooit weer wil intrekken nadat de renovatie voltooid is. Ik ken haar “zusters” van het gezelschap boven, maar ik heb liever dat Cricket beneden slaapt. Zij is op de klok als waakhond, tenslotte 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here