Home Technische gadgets voor thuis LED-kunstproject is geometrisch mooi

LED-kunstproject is geometrisch mooi

0
LED-kunstproject is geometrisch mooi


Er is geen tekort aan bedrijven op web die je dure gloeiende dingen willen verkopen om aan je muren te plakken. Veel hackers geven er echter de voorkeur aan om hun eigen hackers te maken, en (Chris) is daarop geen uitzondering. Zijn LED-muurkunst is netjes, opgeruimd en stijlvol tegelijk.

Omdat hij een geometrisch ontwerp wilde, besloot (Chris) zijn lay-out te laten ontwerpen door een willekeurige getallengenerator. Hij creƫerde zijn eigen instrument die een ontwerp zou genereren met behulp van vooraf ingestelde segmentlengtes die op willekeurige wijze waren gerangschikt. Toen hij eenmaal een lay-out had gevonden die voor hem werkte, ontwierp hij een set plastic adapters waarmee hij voorgesneden stukken aluminium kanaal met elkaar kon verbinden, zodat hij zijn ontwerp kon samenstellen.

Toen het body compleet was, legde hij de LED-strips in de kanalen, nadat hij in kaart had gebracht hoe hij het volledige circuit van adresseerbare LED-strips zou aansluiten. Hij schakelde een Raspberry Pi Zero W in als het brein van de operatie, verantwoordelijk voor het aansturen van de strips om te verlichten in de kleuren van zijn verlangen.

Als mooi esthetisch tintje schuurde hij het hele body en schilderde het in een uniforme grijze kleur. Hierdoor werden de verbindingen tussen de 3D-geprinte onderdelen en de aluminium kanalen verborgen en kreeg het een meer afgewerkte uitstraling. Hij nam ook de moeite om de locaties van de verschillende LED’s in het body in kaart te brengen en gebruikte deze gegevens als foundation voor animaties die tussen punten op het body racen. Het is op de een of andere manier overtuigender dan de gebruikelijke simpele kleurvervagingen en flitsen van typische commerciĆ«le producten.

Het is een nette constructie en een niveau dat kunstzinniger is dan sommige van de kant-en-klare producten die er zijn. Voor zijn investering in tijd en geld heeft (Chris) gesaldeerd een uitstekend stukje kunst aan de muur in het proces.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here