Home Technische gadgets voor thuis Voyager 1 in de problemen terwijl ingenieurs zich haasten om een ​​probleem met het vluchtgegevenssysteem op te lossen

Voyager 1 in de problemen terwijl ingenieurs zich haasten om een ​​probleem met het vluchtgegevenssysteem op te lossen

0
Voyager 1 in de problemen terwijl ingenieurs zich haasten om een ​​probleem met het vluchtgegevenssysteem op te lossen


Onlangs is het crew van JPL verantwoordelijk voor de communicatie met het ruimtevaartuig Voyager 1 een probleem opgemerkt met de gegevens die het retourneerde van het Flight Knowledge System (FDS). Hoewel normaal gesproken wordt verondersteld dat de FDS through de telecommunicatie-eenheid (TMU) met de andere subsystemen communiceert, lijkt dit proces te zijn mislukt, waardoor er geen ladingen van de wetenschappelijke instrumenten of technische sensoren meer worden geretourneerd, maar alleen binaire patronen worden herhaald. Tot nu toe is de oorzaak van deze storing onbekend en JPL-ingenieurs werken aan mogelijke oorzaken en oplossingen.

Deze situatie is niet anders dan a soortgelijke situatie op Voyager 2 in 2010, toen de geretourneerde gegevens een verschuiving in het gegevenspatroon lieten zien. Hier loste het resetten van het geheugen van de FDS het onleesbare gegevensprobleem op en konden de ingenieurs opgelucht ademhalen. Deze keer lijkt de oplossing niet zo eenvoudig, omdat een reset van de FDS op Voyager 1 het probleem niet oploste, waardoor het crew gedwongen werd andere oorzaken te overwegen. Wat het debuggen enorm bemoeilijkt, is dat elke transmissie van en naar het ruimtevaartuig ongeveer 22,5 uur duurt, wat neerkomt op een pijnlijke wachttijd van 45 uur om de uitkomst van een commando te ontvangen.

We wensen de betrokken JPL-ingenieurs alle geluk van de wereld en houden onze collectieve aanhangsels gekruist voor Voyager 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here