Home Technische gadgets voor thuis De Nintendo Swap-CPU blootgelegd

De Nintendo Swap-CPU blootgelegd

0
De Nintendo Swap-CPU blootgelegd


Heb je je ooit afgevraagd wat er in een Nintendo Swap zit? Nou, de chip is een Nvidia Tegra X1. Als je echter een laag eraf trekt, zitten er vier ARM CPU-kernen in, met identify Cortex A57-kernen, die ongeveer twee vierkante millimeter ruimte op de chip in beslag nemen. Het hele cluster, inclusief wat cachegeheugen, neemt iets meer dan 13 vierkante millimeter in beslag. (ClamChowder) neemt ons mee naar binnen de Cortex A57 in de Nintendo Swap in een current bericht.

Interessant is dat de X1 ook vier A53-kernen heeft, die energiezuiniger zijn, maar volgens de publish gebruikt Nintendo ze niet. De 4 GB DRAM is LPDDR4-geheugen met een theoretische bandbreedte van 25,6 GB/s.

Het bericht beschrijft de uitvoering van buiten de bestelling en de vertakkingsvoorspelling die wordt gebruikt om de prestaties te verbeteren. We kunnen niet anders dan ons verbazen over het feit dat we computer systems in ons leven hebben zien evolueren van gigantische, dure machines naar het punt waarop een gameconsole acht CPU-kernen heeft en geavanceerde zaken als niet-werkende uitvoering. Toch maakt (ClamChowder) het punt dat de processor van de Swap volgens de huidige normen bloedarm is en niet eens te vergelijken is met een verouderde desktop-CPU.

Wilt u de ARM in assembleertaal programmeren? We kunnen helpen u op weg. Jij kan doe het zelfs op een breadboardhoewel de LPC1114 behoorlijk ver verwijderd is van wat zelfs de Swap onder de motorkap verpakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here