Home Technische gadgets voor thuis Poolse treinfabrikant bedreigt hackers die hun treinen hebben ontmanteld

Poolse treinfabrikant bedreigt hackers die hun treinen hebben ontmanteld

0
Poolse treinfabrikant bedreigt hackers die hun treinen hebben ontmanteld


Een week geleden behandelden we het verhaal van een Poolse treinfabrikant die werd betrapt op het gebruik van software program om zijn producten te bricken nadat deze waren gerepareerd door een onafhankelijke spoorwegwerkplaats. Nu 404 Media heeft een vervolgverhaal met meer informatie, waaronder het nieuws dat de hackers die verantwoordelijk zijn voor de ontdekking nu worden bedreigd door de fabrikant.

Hoe meer we over dit verhaal te weten komen, hoe interessanter het wordt, aangezien de Newag-treinen in kwestie al in 2021 begonnen te falen na de dienst. Uit wanhoop nadat de diensten werden getroffen door het aantal niet-functionele eenheden, zocht een medewerker on-line naar Swimming pools hackers en vonden een groep genaamd Dragon Sector. De groep heeft het probleem gevonden en wordt nu bedreigd met juridische stappen door de fabrikant, die mogelijke veiligheidsproblemen aanhaalt.

Vanuit onze positie is het duidelijk dat Newag op heterdaad is betrapt op een aantal uiterst dubieuze praktijken, en weinig besef lijkt te hebben dat hun acties niet de beste zijn als het gaat om het beschermen van hun reputatie. Wij vermoeden dat de Europese toezichthouders zeer geïnteresseerd zullen zijn in deze zaak, en dat intussen de orderboeken van een bedrijf dat DRM in zijn treinen stopt er inderdaad erg leeg uit zullen gaan zien. Je kunt onze originele berichtgeving bekijken toen het verhaal bekend werd, hier.

Bedankt (JohnU) voor de tip.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here