Home Huizen bouwen Topbronnen voor het onthouden van wiskundige feiten op uw thuisschool

Topbronnen voor het onthouden van wiskundige feiten op uw thuisschool

0
Topbronnen voor het onthouden van wiskundige feiten op uw thuisschool


Eén van de vragen waar ik het vaakst van terugkom thuisschool moeders op sociale media is hoe je wiskundige feiten kunt onderwijzen. We hebben allemaal geleerd dat het kennen van onze wiskundefeiten een belangrijk onderdeel is van ons wiskundeonderwijs. Maar het is heel gebruikelijk dat kinderen moeite hebben om ze goed te onthouden. In dit bericht deel ik enkele algemene gedachten over het onthouden van wiskundige feiten en stel ik verschillende hulpmiddelen en ideeën voor die kunnen helpen!

Handige tips en hulpmiddelen voor het onthouden van wiskundefeiten op uw thuisschool: spelletjes, leerplan, online bronnen en meer!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Is het ECHT zo belangrijk om wiskundige feiten uit het hoofd te leren?

Ten eerste wil ik je bezorgde moeders op de thuisschool geruststellen. De waarheid is dat zelfs als uw kinderen hun wiskundefeiten niet koud leren, ze nog steeds succes kunnen hebben met wiskunde, zelfs op de middelbare faculty en daarna. Het zou je verbazen hoeveel volwassenen, zelfs degenen die zich op het gebied van technologie, wiskunde en onderwijs begeven, niet AL hun wiskundefeiten uit hun hoofd hebben geleerd. En toch floreren ze. Het is ook belangrijk op te merken dat sommige leerlingen met speciale behoeften het moeilijker kunnen hebben om wiskundefeiten te leren. Het is prima als je je concentreert op concepten en ze uiteindelijk een rekenmachine laat gebruiken.

Dus waarom zou je überhaupt wiskundefeiten onderwijzen? Twee redenen:

  1. Om het uitzoeken van complexere wiskundige feiten sneller te maken.
  2. Om fouten in de berekeningen te voorkomen.

Als je je wiskundefeiten heel goed kent, heb je er geen further aandacht, vingers tellen of rekenmachinegebruik voor nodig. Het uitzoeken van wiskundige feiten is sneller en gemakkelijker. En we weten allemaal dat kinderen dingen sneller en gemakkelijker leuk vinden.

Het goed kennen van wiskundige feiten helpt ook om fouten te voorkomen. Als ik de wiskundelessen van een van mijn kinderen doorneem, merk ik soms dat ze keer op keer dezelfde fout in de vermenigvuldigingsberekening maken. Dat is een aanwijzing dat ze aan die wiskundige feiten moeten werken. Het onthouden van wiskundige feiten helpt frustratie te voorkomen en problemen die ze begrijpen, maar waarvoor ze de berekeningen gewoon hebben verprutst, te moeten herwerken.

We hebben zes kinderen en ze hebben verschillende vaardigheden en niveaus van geduld als het gaat om het leren van wiskundige feiten. Door de jaren heen heb ik een hele lijst met ideeën en hulpmiddelen voor wiskundige feiten verzameld! Ontdek hieronder welke dat zijn. Ik heb degenen die mijn persoonlijke favorieten zijn een ster gegeven.

Leer wiskundige feiten met praktische, effectieve strategieën!  Lees hier de volledige recensie.

Topbronnen voor het onthouden van wiskundige feiten op uw thuisschool

⭐️ Cheatsheet wiskundefeiten – Dit is wat de meeste van mijn kinderen doen. In plaats van je druk te maken over wiskundige feiten en ze uit te pluizen, geef ik gewoon een eenvoudig spiekbriefje zoals dit. Ik vertel ze dat als ze niet zeker zijn van een wiskundig feit, ze het spiekbriefje moeten controleren. Uiteindelijk, door ze zo vaak op te zoeken, onthouden ze ze. Hier zijn er enkele free of charge vermenigvuldigingstabellen, toevoeging grafiekenEn aftrekkingsgrafieken. Of je kunt een grote et a krijgen grote bundel wiskundespiekbriefjes alles op één plek van BeyondMommying.

⭐️ Nummers overslaan Jaren geleden hebben we nummers voor het overslaan van nummers gedownload van Klassieke gesprekken. De kinderen kennen de jingles nog steeds en soms hoor ik ze ze gebruiken om een ​​wiskundig feit te achterhalen. Je kunt ook liedjes overslaan vinden van Math-U-Zieof zoek meer ideeën voor liedjes over wiskundefeiten hier.

⭐️ Dagelijkse flashcards met leerplan Sommige wiskundecurriculumopties hebben flashkaarten voor het onderwijzen van wiskundige feiten. Christelijk licht onderwijs is het wiskundeprogramma dat we het vaakst hebben gebruikt, en het bevat een geweldig flashcardsysteem voor het leren en beoordelen van wiskundige feiten. Een van mijn kinderen is dol op de flashcards en heeft ermee geleerd. Ze zijn voor ons het meest effectief als het form ze zelfstandig kan doen. Als uw curriculum geen flashcards bevat en u deze wilt toevoegen, hier zijn enkele free of charge.

⭐️ Het AIM-programma van Math-U-See – Twee van mijn kinderen raakten erg gefrustreerd door de further tijd en fouten die het gevolg was van het NIET kennen van hun wiskundefeiten. Ze hadden moeite met het onthouden, zelfs met de bovenstaande strategieën (een van hen had dyslexie en tekenen van dyscalculie), dus gebruikten we de Math-U-See AIM-programma (Accelerated Individualized Mastery). om hen te helpen wiskundige feiten echt onder de knie te krijgen. Het maakt gebruik van manipulatieve middelen en andere methoden om het leren te vergemakkelijken en ik ben behoorlijk tevreden met de resultaten!

Dit is wat ik leuk vind aan het Math-U-See AIM-programma (Lees hier mijn volledige recensie):

  • Gebruikt blokken voor praktisch leren (mijn kinderen zijn er dol op)
  • Leert effectieve strategieën en trucs voor snel rekenen en onthouden
  • Voor kinderen die moeite hebben met het herinneren van wiskundige feiten
  • Ontworpen voor gericht, efficiënt leren in het tempo van uw leerling
  • Bevat suggesties voor video games, werkbladgenerators en meer
  • Geeft les voor meerdere leerstijlen

Leer wiskundige feiten met praktische, effectieve strategieën!  Lees hier de volledige recensie.

Boor vellen Old fashioned, maar effectief voor veel kinderen, kunnen boorbladen helpen bij het onthouden van wiskundige feiten op uw thuisschool. Zorg voor een spiekbriefje voor degenen die ze niet kennen en voer elke dag een oefening uit. Het kan het memorisatieproces helpen versnellen! Poging deze free of charge boorvellen of gebruik eventueel de reduce uit je wiskundecurriculum.

Additional wiskunde – Additional wiskunde is een populaire en free of charge bron die on-line oefeningen biedt voor het onthouden van wiskundige feiten. Als uw form van uitdagingen houdt om de klok te verslaan, is dit een geweldige optie! Behandelt optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Leerafrondingen – Afrondingen leren inclusief wrap-ups voor wiskundige feiten. Dit zijn coole fysieke gadgets, ongeveer in de vorm van een sleutel, die kinderen gebruiken om feiten te onthouden. Voor elk probleem/vraag wikkelen ze de string naar het bijbehorende antwoord. Het kan nuttig zijn voor kinesthetische kinderen. Het enige nadeel is dat kinderen soms de volgorde van de snaarpositie leren in plaats van de feiten zelf. Maar ik heb sommige moeders horen zeggen dat het goed werkte voor hun kinderen.


Bekijk deze eens GRATIS bronnen voor vloeiendheid van wiskundige feiten van Math-U-See!


Tijdverhalen – Tijden verhalen maakt gebruik van geheugenaanwijzingen en korte, gedenkwaardige verhalen om kinderen te helpen hun vermenigvuldigingsfeiten te leren en te onthouden. Het behandelt alleen de meest uitdagende maaltafels en de bijbehorende verdelingsfeiten, omdat kinderen daar het meeste moeite mee hebben.

Kaartspellen – Toneelstuk wiskunde oorlog, Unode Slimme Gans Geheugenspelof andere kaartspellen die de wiskundige vaardigheden versterken. Hier is een bericht met nog een aantal kaartspelideeën voor wiskunde.

Bord- en dobbelspellen – Integreer bordspellen in uw thuisschool om wiskunde te leren! Klassiekers zijn dat Yahtzee, MonopolyEn Cribbage. Overweeg ook Volgnummers, RackoEn Mobi. Hier is een bericht met meer bordspelideeën voor wiskunde.

Meer geweldige oefenideeën voor wiskundefeiten

Vertel het ons in de reacties hieronder: Welke hulpmiddelen en ideas heeft u voor het onderwijzen van wiskundefeiten op uw thuisschool?

~ Tauna

Misschien vind je dit ook leuk…

7 ideas voor consistentere thuisschoolochtenden

Vijf unieke tips voor het creëren van een meer consistente thuisschoolochtend (wanneer schema's en zelfdiscipline een uitdaging zijn).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here