Home Technische gadgets voor thuis Wanneer is een typemachine een printer? Wanneer het een parallelle poort heeft

Wanneer is een typemachine een printer? Wanneer het een parallelle poort heeft

0
Wanneer is een typemachine een printer?  Wanneer het een parallelle poort heeft


Als je tegen een typemachine wilt praten met iets anders dan je vingers op de toetsen, kun je veel slechter doen dan een exemplaar oppakken met een parallelle poort van Centronics. Dat overkwam (mlupo) die een oude Swintec 1146 CMP tegenkwam en besloot er een kunstinstallatie van te maken.

Met een druk op een gigantische klikknop spuugt de typemachine nu familieverhalen uit. Dit is allemaal te danken aan het feit dat een Adafruit KB2040-toetsenbordstuurprogramma op een nieuwe, opwindende manier wordt gebruikt: als printerstuurprogramma.

Meer specifiek neemt het CircuitPython-programma dat op de KB2040 draait een tekstbestand op en verzendt de gegevens vervolgens teken voor teken totdat een nieuwe regel wordt bereikt. Op dat second zendt de typemachine een bezettoon uit en worden de tekens getypt.

Zodra de typemachine niet langer bezet is, gaat de datastroom weer verder tot de volgende nieuwe regel of totdat het bestand volledig is uitgetypt.

Toen (mlupo) eenmaal genoeg had ontdekt over het parallelle poortprotocol, konden ze een op maat gemaakt breakout-bord bouwen met de KB2040, een vrouwelijke parallelle poort en een rij LED’s voor foutopsporing die (mlupo) bleven behouden omdat ze er cool uitzien.

De KB2040 stelt de waarden hoog in op een reeks datapinnen van de parallelle poort, samen met de STROBE-pin van de poort, die laag wordt wanneer de gegevens gereed zijn. Tijdens elke STROBE-cyclus worden de hoge en lage pinnen door de Swintec gelezen als een binair teken.

Je kunt natuurlijk altijd de kracht van Pi gebruiken bouw je eigen moderne typemachine.

Met dank aan (foamyguy) voor de tip!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here