Home Technische gadgets voor thuis Hackaday Podcast Aflevering 248: Cthulhu Clock Radio Transharmonium, Thunderscan en hoe je de ruimte kunt vullen

Hackaday Podcast Aflevering 248: Cthulhu Clock Radio Transharmonium, Thunderscan en hoe je de ruimte kunt vullen

0
Hackaday Podcast Aflevering 248: Cthulhu Clock Radio Transharmonium, Thunderscan en hoe je de ruimte kunt vullen


Deze week zat Elliot met Dan voor de voorlaatste podcast van 2023, en wat een week was het. We zijn begonnen met nieuws over Voyager; op T+46 jaar na de lancering is elk nieuws vaak slecht, en de laatste storing baart iedereen zorgen. We hebben ook gekeken hoe dicht de OSIRIS-REx-missie in een ramp eindigde, en dat allemaal bij gebrek aan consistente labels.

Elliot was gecharmeerd van een Cthulhu-achtig muziekinstrument, terwijl Dan zijn aandacht besteedde aan een vonkbrugzender die waarschijnlijk op de ondeugende lijst van de FCC staat. Elke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie, en we hebben gekeken naar de laser die mogelijk werd gemaakt door de hoofdmagiër zelf, CV Raman. Waarom zou je een PSU vol met ijzervijlsel proppen? Waarschijnlijk om dezelfde reden dat je valse markeringen op een 6502-chip zou afdrukken. We hebben ook gekeken naar de chemie en geschiedenis van secondelijm, een ponsbandlezer die je arm af kunt hakken, en raketbenzinestations in de ruimte.

Pak een exemplaar voor jezelf als je offline wilt luisteren.

Aflevering 248 Toon opmerkingen:

Nieuws:

Wat is dat geluid?

Interessante hacks van de week:

Snelle hacks:

  • Elliot’s keuzes:
  • Dan’s keuze:

Niet te missen artikelen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here