Home Huizen renovatie Met liefde uit Japan: DIY Frozen Herbariums

Met liefde uit Japan: DIY Frozen Herbariums

0
Met liefde uit Japan: DIY Frozen Herbariums


Beschreven door de Oxford Dictionary als een recipiënt voor het bewaren van gedroogde planten, is een herbarium dat bevroren is zeker de beste soort. Door te profiteren van gebroken licht en de toevoeging van verse bessen en geperste bladeren, komen deze stukjes gearresteerde natuur voort uit de verbeelding van Sayuki Ueno van Ueno-boerderij, op het noordelijkste eiland van Japan, Hokkaido. Of ze nu eenvoudig of ingewikkeld zijn gerangschikt, ze maken deel uit van een houding ten opzichte van ijs die verfrissend vrolijk is – en die naar een hoger niveau wordt getild tijdens de sneeuw- en ijsfestivals van Hokkaido in hartje winter. De boodschap is duidelijk: ‘Geniet van de winter.’

Fotografie door Sayuki Ueno.

ueno boerderij bevroren herbarium diy 7
Boven: Een fantasie van varens en gedroogde hortensia.

De vereisten zijn eenvoudig: een tupperware-schaal of bakvorm, gekookt water en vriestemperaturen, bij voorkeur onder de 14ºC. Bevroren herbaria (ook wel botanische ijslantaarns genoemd, wanneer ze worden uitgestald met kaarsen erachter) zijn een manier om een ​​periode te vieren die web zo vluchtig is als de zomer.

ueno farm bevroren vogeltraktaties 3
Boven: Bevroren kunstwerken worden vogelvoeders met behulp van donutvormen en touw. Hier afgebeeld: rozenbottels, favoriet bij hiyodori-vogels, afkomstig uit Japan. “Elke keer dat het ijs smelt, komen er dieren eten.”

ueno farm bevroren vogeltraktaties 1
Boven: Terwijl het ijs smelt in de zon, komt de inhoud ervan beschikbaar voor vogels om te eten. Ze kunnen elke ochtend vers worden gemaakt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here