Home Technische gadgets voor thuis Het is een microfoon en een veergalm in één

Het is een microfoon en een veergalm in één

0
Het is een microfoon en een veergalm in één


We zijn er zo aan gewend dat reverb-effecten simpelweg een andere softwareplug-in zijn, dat je gemakkelijk de elektromechanische wortels van het impact vergeet. Tientallen jaren geleden zou een galm een ​​metalen veer zijn geweest die aan het ene uiteinde werd gevoed door een luidspreker en aan het andere uiteinde was bevestigd aan een microfoon. Je ziet ze misschien niet vaak in de jaren 2020, dat is waarschijnlijk de reden waarom (Ham-made) er een heeft geproduceerd. Het is echter niet het sort met een luidspreker die het geluid levert. In plaats daarvan is dit een microfoon op zichzelf met een ingebouwde veerlijn.

Misschien is het niet de greatest mogelijke microfoon, met een wat zwaar diafragma en een 3D-geprinte physique. Maar de met de hand opgewonden veer brengt het geluid over naar een piëzoschijf die als elektrisch ingredient dient, en het geheel wordt in elkaar geschroefd tot een behoorlijk bruikbare eenheid. Er is een selectie van voorbeeld-MP3-bestanden die een interessante reeks met effecten beladen geluiden bieden, dus als u er zelf een wilt bouwen, kunt u de resultaten beoordelen.

We denken dat dit misschien wel de eerste galmmicrofoon is die we hebben gezien, maar we zijn zeker geen onbekende in het reverb-projectS. Verreweg gebruikelijker zijn echter plaatgalms, waarbij het fysieke ingredient in het systeem een ​​metalen plaat is in plaats van een veer. Wij vinden het leuk als de geluidsbron is een Commodore 64.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here