Home Huizen bouwen Recensie: Math-U-See voor wiskunde op thuisonderwijs

Recensie: Math-U-See voor wiskunde op thuisonderwijs

0
Recensie: Math-U-See voor wiskunde op thuisonderwijs


Math-U-See is uniek en boeiend thuisschool wiskundeprogramma dat studenten helpt wiskunde te leren en te begrijpen met een praktische aanpak. Het bestaat al een lange tijd en wordt zeer gerespecteerd in de thuisschoolgemeenschap. Vorig jaar stuitte een van mijn kinderen op een muur met ons reguliere wiskundecurriculum en ik besloot dat het tijd was voor verandering. Ik wist dat hij dol zou zijn op de blokken, video’s en praktische aanpak waarover ik had gehoord met Math-U-See, dus we gingen door en doken er meteen in.

Geef les met het populaire praktische wiskundecurriculum voor thuisonderwijs, Math-U-See!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

(Ik heb contact opgenomen met Math-U-See om hun curriculum te beoordelen en zij hebben dit bericht gesponsord. Alle meningen zijn die van mij.)

Hoe Math-U-See werkt

Math-U-Zie is een uitgebreid wiskundecurriculum voor leerlingen in de klassen Ok tot en met 12, dat een innovatieve beheersingsbenadering van leren biedt. Het bevat leuke elementen zoals manipulaties van wiskundeblokken, videolessen, liedjes en werkboeken in het programma, zodat alle leerstijlen ervan kunnen profiteren.

Bovendien heeft Math U See, in plaats van traditionele leerjaren te gebruiken zoals andere curricula doen, zijn eigen unieke opzet, georganiseerd op niveau (Primer, Alpha, Beta, enz.). Op deze manier kunnen leerlingen zich zelfverzekerder voelen terwijl ze het programma in hun eigen tempo doorlopen, zonder het gevoel te hebben dat ze achterlopen, alleen maar omdat ze niet op het wiskundeniveau zitten dat hun leeftijd zou aangeven.

U kunt gebruik maken van de Math-U-See-plaatsingstool om erachter te komen waar uw leerling moet beginnen. Wanneer je voor de eerste keer een stage aanschaft, ontvang je de universele set met de volgende gadgets:

 • Handleiding met full oplossingen
 • Instructie-dvd
 • Studentenwerkboek
 • Testboekje
 • Integer Block Package (zo’n leuke equipment!)
 • Levenslange toegang tot het Digitale Pakket voor dat niveau (inclusief on-line versies van de lesvideo’s, liedjes voor het overslaan van tellen, digitale manipulaties, een werkbladgenerator en meer.)

Als je volgende niveaus koopt, zijn er opties om alleen te kopen wat je nodig hebt om een ​​niveau omhoog te gaan.

Wij hebben alleen gebruik gemaakt van de Bètaniveau van dit programma tot nu toe, en noch de handleiding, noch de testboekjes waren nodig. Naarmate we hoger in niveaus komen, kunnen deze echter van pas komen! Het Digitale Pakket biedt on-line toegang tot alle reduce, wat voor ons het beste werkt, maar als je de voorkeur geeft aan een dvd-optie, is het ook beschikbaar — excellent voor mensen met een onbetrouwbare internetverbinding.

Geef les met het populaire praktische wiskundecurriculum voor thuisonderwijs, Math-U-See!

Onze ervaring met Math-U-See

Zoals ik al zei, liep een van mijn zoons vorig jaar tegen een muur aan met het wiskundecurriculum dat we doorgaans gebruiken. Ik wist dat het eraan zat te komen. Hij heeft dyslexie en tekenen van dyscalculie, en had moeite om de wiskundige concepten huge te houden. Na een gesprek met een aantal vrienden met soortgelijke uitdagingen die er succes mee hadden Math-U-Zie Ik besloot dat we het eens zouden proberen.

Mijn zoon was zo opgelucht en opgewonden toen de grote Math-U-See-doos per submit arriveerde! Vanaf het start paste het goed bij zijn behoeften. Voor hem was het natuurlijk een enorme bonus dat er een grote Integer Block Package bij zat! Hij houdt ervan om dingen te bouwen, dus het idee dat hij kon bouwen als onderdeel van zijn reduce was erg motiverend.

Voor ons was het vrij eenvoudig om met het lesprogramma aan de slag te gaan. We hadden Math-U-See al leren kennen door een paar maanden vrij te nemen om door hun te werken AIM wiskundefeitenprogramma voor het beheersen van wiskundefeiten optellen en aftrekken. De overstap naar reguliere Math-U-See-lessen was eenvoudig.

Omdat we een niveau of twee terug zijn begonnen om zijn wiskundige concepten en vaardigheden te versterken, hebben we sneller door de reduce kunnen gaan. Ik houd gewoon in de gaten hoe het met hem gaat wat betreft begrip en retentie, en vertraag wanneer dat nodig is. Als ik further onderwijsondersteuning nodig heb, kan ik die vinden in de instructiehandleiding en in de further hulpmiddelen in het digitale pakket.

Elke dag omvatten zijn wiskundelessen het bekijken van een video (als het een nieuwe les voor hem is of als we het idea moeten herzien) en het invullen van een paar pagina’s in zijn studentenboek. Hoewel er exams zijn, op voorwaarde dat ik besloot dat we die in dit stadium niet nodig hadden.

Geef les met het populaire praktische wiskundecurriculum voor thuisonderwijs, Math-U-See!

Wat we leuk vinden aan Math-U-See

Math-U-See heeft veel sterke punten. Ik begrijp waarom het zo’n populair lesprogramma voor thuisonderwijs is! Dit is wat we er zo leuk aan vinden:

 • Leert wiskunde conceptueel en met behulpzame strategieën – Ik ben dol op de manier waarop Math-U-See de wiskundige concepten leert en het begrip echt maximaliseert. De gebruikte blokken en wiskundestrategieën helpen mijn leerling echt om de wiskunde te ‘krijgen’ en huge te houden.
 • Leuk en boeiend – Mijn zoon gebruikt de blokken graag en ik laat hem er daarna vaak mee spelen. Ook de korte lesvideo’s van meneer Demme vindt hij leuk en het lijkt echt een klik met hem te zijn.
 • Gebruikt meerdere leerstijlen – Ik vond het nuttig om verschillende lesmethoden voor mijn zoon te gebruiken, dus ik ben blij dat Math-U-See visuele, praktische en audio-inhoud gebruikt om de concepten en vaardigheden aan te leren.
 • Goede lengte reduce – In de reduce is voldoende oefening en herhaling ingebouwd, zonder dat het te veel wordt. Mijn zoon wordt nooit overweldigd door de reduce en we kunnen zijn eigen tempo volgen.
 • Bouwt vertrouwen en spreekvaardigheid op – Over het algemeen is mijn zoon blij met zijn vooruitgang, geniet hij van wiskunde (GENIET ervan!), en heeft hij veel zelfvertrouwen gekregen door Math-U-See te gebruiken!

Ik ben zo blij met onze ervaring met Math-U-See, zowel met hun AIM-wiskundefeitenprogramma als met hun hoofdwiskundecurriculum, dat we mijn aankomende eerste klasser ermee zullen beginnen in plaats van wat ik in het verleden heb gebruikt . Ik kan niet wachten!

Kanttekening: Mijn familie en ik zijn onlangs naar een conferentie geweest waar ik sprak en hadden de kans om de heer Demme te ontmoeten, die daar ook spreker was. Mijn zoon had sterren in zijn ogen. 🙂 Meneer Demme was buitengewoon aardig voor hem, bracht tijd door met kletsen en grapjes met hem maken, zat met hem aan de lunchtafel en moedigde hem aan. Het was zo’n zegen! Ik zou alle Math-U-See-producten zonder aarzeling kopen, omdat ik het Demme Studying-hart voor thuisonderwijsgezinnen kende.

Geef les met het populaire praktische wiskundecurriculum voor thuisonderwijs, Math-U-See!

Geef les met het populaire praktische wiskundecurriculum voor thuisonderwijs, Math-U-See!

Moet u overstappen naar Math-U-See?

Als u een overstap overweegt, gebruik dan de Math-U-See-plaatsingstool en neem vervolgens contact op met hun fantastische klantenondersteuning om erover te praten. (Serieus, ze hebben geweldige ondersteuning.) Ik denk dat we moeten oppassen dat we niet te veel rondspringen met wiskundecurricula, vooral voor oudere kinderen. Om die reden verander ik niet een aantal van mijn andere kinderen, die het prima doen met wat ze gebruiken.

MAAR als u het moeilijk heeft, uw huidige gebruik niet kunt aanpassen aan uw behoeften, en denkt dat Math-U-See misschien beter is voor uw form, overweeg zeker om over te stappen Math-U-Zie en kijk hoe het gaat. Ik ben blij dat we mijn zoon erop hebben overgezet!

Laat het me weten als je vragen hebt! Tot nu toe is Math-U-See een grote overwinning op onze thuisschool.

~ Tauna

Misschien vind je dit ook leuk…

Wiskundige feiten onderwijzen met het Math-U-See AIM-programma

Leer wiskundige feiten met praktische, effectieve strategieën! Lees hier de volledige recensie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here