Home Huizen bouwen Wiskundige feiten onderwijzen met het Math U See AIM-programma

Wiskundige feiten onderwijzen met het Math U See AIM-programma

0
Wiskundige feiten onderwijzen met het Math U See AIM-programma


Worstelen uw kinderen met wiskundefeiten? Maak je geen zorgen: je bent niet de enige! Elk thuisschool Ik weet dat mijn moeder ooit voor deze uitdaging heeft gestaan. Maar gelukkig is er een eenvoudig en leuk antwoord om uw form te helpen snel rekenfeiten te leren: het Math-U-See AIM-programma! Laat me je er alles over vertellen.

We hebben verschillende dingen geprobeerd voor wiskundefeiten met onze kinderen. Voor het grootste deel heb ik me niet al te veel zorgen gemaakt over de vraag of ze hen supergoed kennen. Ik geef ze gewoon wat zachte hulpmiddelen en na verloop van tijd onthouden ze ze. Maar met twee van mijn kinderen hun gebrek aan herinnering aan wiskundige feiten werd een bron van frustratie voor hen, waardoor wiskundige problemen langer duren en veel meer fouten bevatten dan anders het geval zou zijn. Het AIM-programma van Math-U-Zie was een geweldige optie vanwege de praktische functie van de blokken, dus besloten we het eens te proberen.

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

(Ik heb contact opgenomen met Math-U-See om hun curriculum te beoordelen en zij hebben dit bericht gesponsord. Alle meningen zijn die van mij.)

Wat is AIM (Accelerated Individualized Mastery)

AIM (versneld geïndividualiseerd meesterschap) is een op manipulaties gebaseerd programma dat de beheersing van wiskundige feiten leert. Er is één niveau voor optellen en aftrekken en nog een voor vermenigvuldigen met een brug naar delen.

Het doel van het Math-U-See AIM-programma is om assist studenten de telgewoonte te overwinnen en hun wiskundige feiten koud te kennen. Als u dit doet, wordt het oplossen van wiskundige problemen eenvoudiger en sneller, met minder fouten en frustratie tot gevolg.

Wanneer u een niveau van het AIM-programma koopt, krijgt u het volgende:

 • AIM Useful resource Information (in feite de docentenhandleiding) met introductie-informatie en lesinstructie
 • De kenmerkende blokken van Math-U-See voor praktijkgericht leren
 • Kleurpotloden die bij de blokkleuren passen
 • Posters met visuele herinneringen aan de strategieën die ze leren
 • Flash-kaarten die worden gebruikt in reduce en wiskundefeiten
 • Toegang tot het AIM Digital Pack, waar u de lesvideo’s, beoordelingsformulieren en meer bronnen en ideeën kunt vinden.

Hoe het Math-U-See AIM-programma werkt

Het idee achter de Math-U-See AIM-programma is dat het helpt studenten wiskundige feiten te leren met behulp van strategieën op foundation van getalrelaties en redenering. Door dit te doen, kunnen leerlingen de wiskundige feiten beter in kaart brengen, zodat ze ze sneller kunnen herinneren. Het programma maakt gebruik van verschillende leerstijlen en stelt studenten in staat zich zonder afleiding te concentreren op wiskundige feiten.

AIM is ideaal voor kinderen die al een beetje met wiskunde hebben gewerkt, maar de wiskundefeiten nog niet voldoende hebben geleerd. Math-U-See zegt dat het voor kinderen vanaf 8 jaar is die hun feiten nog niet onder de knie hebben. Als uw form de neiging heeft afhankelijk te zijn van telstrategieën (vingers, telcijfers, enz.) en moeite heeft met het beheersen van complexere wiskunde omdat het zich niet snel en met vertrouwen wiskundige feiten kan herinneren, dan is AIM wellicht excellent geschikt voor hem of haar.

Math-U-See raadt aan dat wanneer u met uw form het AIM-programma doorloopt, je zet ander wiskundewerk opzij en concentreert je uitsluitend op de wiskundige feiten. Afhankelijk van uw form kan dit zo snel of zo lang duren als nodig is. Het is ideal voor zomeronderwijs, of je kunt doen wat wij deden en een pauze nemen van andere reduce om je te concentreren op wiskundefeiten.

Eerst maakt de leerling een beoordeling om te zien welke wiskundefeiten hij al kent. Je gebruikt het als een trackingdiagram om te werken aan de wiskundige feiten die ze beheersen. Terwijl ze de wiskundige feiten leren, is dit het proces dat ze gebruiken:

 • Bouw het gebruik de blokken om de wiskundige feiten op te bouwen.
 • Schrijf het – schrijf de wiskundige feiten op papier of een wit bord.
 • Zeg het – zeg de wiskundige feiten hardop.
 • Teken Het – Uiteindelijk beginnen ze de wiskundige feiten te tekenen in plaats van ze te bouwen, waarbij ze de kleurpotloden gebruiken om lijnvoorstellingen te tekenen van de manipulatieve blokken die in de wiskundige feiten worden gebruikt.
 • Beheers het (3 keer) de leerling moet in staat zijn de wiskundefeiten drie keer snel te herinneren om deze als beheerst te kunnen beschouwen. Op de flashcards zijn kleine sterretjes aangebracht om te zien waar ze zich in dit proces bevinden.
 • Beoordeel het werk in evaluate om wiskundige feiten solide te houden.

Het doel is om alle wiskundefeiten te kunnen doornemen en een eindbeoordeling te kunnen maken waarbij alle feiten onder de knie zijn.

Leer wiskundige feiten met praktische, effectieve strategieën! Lees hier de volledige recensie.

Leer wiskundige feiten met praktische, effectieve strategieën! Lees hier de volledige recensie.

Onze ervaring met het AIM van Math-U-See (als luie gebruiker)

Wij gebruikten de Niveau van optellen en aftrekken voor een van mijn zoons, die dat wel heeft dyslexie en tekenen van dyscalculie. Wij gebruikten de vermenigvuldigingsniveau met een van mijn dochters.

Nu ben ik een behoorlijk drukke moeder die de neiging heeft om zomaar in het leerplan te duiken zonder veel aandacht te besteden aan de tekst van de leraar. In het start was ik een beetje overweldigd door het leermiddelenboek/lerarengids, de digitale leermiddelen, de flashcards, and many others. Ik was bang dat ik bedolven zou raken in particulars die ik niet kon bijhouden en het schip zou verlaten. Echter, het was veel eenvoudiger dan ik in eerste instantie dacht. Dit is wat mij heeft geholpen:

 • Bekijk eerst de introductievideo’s en enkele lesvideo’s.
 • Raak vertrouwd met het proces dat ik hierboven heb beschreven (bouwen, schrijven, zeggen, tekenen, beheersen, beoordelen)
 • Laat mijn leerling de beoordeling maken om erachter te komen waar hij moet beginnen
 • Werk de reduce één voor één door, waarbij u het proces voor de wiskundefeiten in elke les gebruikt totdat u het onder de knie hebt
 • Ga door met het beoordelen met behulp van flashcards en andere beoordelingsactiviteiten

Dat is het! De reduce en recensies duurden slechts een paar minuten per dagdus het was niet iets waar mijn kinderen over klaagden.

Behalve de flashcards hebben we de AIM Digital Pack het meest. Het bevatte afdrukbare beoordelingen, lesvideo’s en further ideeën en hulpmiddelen voor het oefenen van wiskundige feiten. Het AIM Digital Pack bevat ook leuke functies zoals virtuele manipulatie, werkbladgeneratoren en on-line oefeningen, maar ik heb er nooit helemaal aan gedacht ze te gebruiken. Wat we wel gebruikten was voldoende en werkte goed! Ik geef toe dat ik de posters niet heb gebruikt en nauwelijks de bronnengids/lerarenboek heb gebruikt, behalve dat ik het eerst heb doorgenomen om grip te krijgen op het proces. Maar ik ben blij dat die materialen er waren als ik meer ondersteuning nodig had.

AIM gebruiken bij dyslectische leerlingen

Gezien enkele van zijn leerproblemen, Mijn zoon en ik kwamen onderweg een aantal wegversperringen tegen. Ik merkte dat hij soms AL zijn wiskundefeiten volledig vergat. Vaak verloor hij er minstens een paar en moesten we ze terug op de to-master-stapel leggen.

In eerste instantie was dit voor ons beiden ontmoedigend. Maar na een gesprek met het GEWELDIGE ondersteuningspersoneel van Math-U-SeeIk heb geleerd dat dit slechts een deel is van de manier waarop mijn unieke form deze dingen verwerkt. Ze gaven me geweldige suggestions en aanmoediging om hem positief en gemotiveerd te houden om door te gaan.

Dit is wat we deden:

 • Hielp hem te begrijpen hoe hij leert – Ik sprak met hem over hoe hij leert in een spiraal in plaats van in een rechte lijn. Soms besluiten zijn hersenen dat er niet wordt gespeeld en vergeten ze alle dingen. Dat is oké… we proberen het morgen opnieuw en waarschijnlijk komt het terug! Soms zullen er ook ups en downs zijn, maar hij kan moed putten in de wetenschap dat hij de goede kant op gaat. Op de onderstaande foto is de spiraal te zien die ik tekende toen ik dit uitlegde. Uiteindelijk hebben we dit vele malen besproken (en getekend), en het hielp hem echt om het te begrijpen en er niet over na te denken.
 • Gebruikte creatieve en consistente beoordeling – Het was nuttig om gebruik te maken van de aanvullende beoordelingsactiviteiten die door Math-U-See werden voorgesteld, zoals het gebruik van speelkaarten. We hadden ook altijd een stapeltje flashcards bij de hand, die we naar behoefte konden toevoegen en verwijderen. Ik hield het bij de hand, en we hadden een spelletje… elke keer dat hij die dag om iets vroeg, moest hij ‘me er drie geven’, wat betekende dat hij drie van de recensie-flashcards met mij moest doen. Hij hield ervan. 🙂
 • Indien nodig lesvideo’s opnieuw bekeken – Soms raakte hij de les helemaal kwijt, en dan gingen we terug en deden die les opnieuw, waarbij we het hele beheersingsproces doorliepen. Het was fijn om het AIM Digital Pack beschikbaar te hebben, zodat dat een snelle en gemakkelijke taak werd.

Mijn zoon is met grote sprongen gegroeid door zichzelf gratie te tonen en volhardend te zijn in het leren van zijn wiskundige feiten. Dit heeft hem enorm geholpen bij zijn andere wiskundewerk, omdat het hem niet langer vertraagt. Door zijn leerproblemen ‘verliest’ hij soms nog steeds enkele van zijn feiten of de strategieën die hij heeft geleerd. Dus terwijl mijn andere kinderen die dit programma gebruiken het wellicht afmaken en klaar zijn, hebben we AIM voorlopig eenvoudigweg tot een doorlopend onderdeel van zijn wiskunde en onze gezamenlijke evaluatietijd gemaakt.

Ik ben dankbaar voor a hulpmiddel dat gemakkelijk en efficiënt is en helpt het zelfvertrouwen van mijn zoon op te bouwen. Hij kan nu andere wiskundeproblemen met minder frustratie en vertraging aanpakken. Af en toe zie ik hem terugkeren naar het tellen/tellen, en ik herinner hem alleen maar aan de strategieën en wiskundige feiten die hij heeft geleerd, en voeg indien nodig wat herhaling toe.

Kortom over het Math-U-See AIM-programma

De Math-U-See AIM-programma heeft goed voor ons gewerkt, vooral voor mijn form dat further ondersteuning nodig had. Toen ik eenmaal bekend raakte met het programma, en met de hulp van Math-U-See-ondersteuning als er vragen kwamen, vonden we het een zeer nuttige aanvulling op ons thuisschoolcurriculum!

Dit zijn de twee dingen die ik het meest waardeer aan AIM:

 • Geeft les met meerdere leerstijlen – kinesthetisch (bouwen met blokken, recensiespellen, tekenen), visueel (flitskaarten en video’s), auditief (de feiten zeggen en naar video’s luisteren)
 • Biedt een effectief proces- en beoordelingssysteem – Dit is volgens mij het pareltje van het programma. Het werkt! Als u ander wiskundewerk opzij zet terwijl u er doorheen gaat, zorgt u ervoor dat u zich er echt op kunt concentreren en er zo snel mogelijk doorheen kunt komen. Dan kunt u genieten van de voordelen van het sneller en nauwkeuriger herinneren van wiskundige feiten!

Laat het me weten als je vragen hebt over hoe we de app hebben gebruikt Math-U-See AIM-programma!

~ Tauna

Misschien vind je dit ook leuk…

Hoe we wetenschap onderwijzen op onze thuisschool

Hoe een moeder van 6 thuiswetenschap onderwijst (met een bijbels wereldbeeld)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here