Home Technische gadgets voor thuis De kleine en gekke synth nu nog kleiner (maar web zo dom)

De kleine en gekke synth nu nog kleiner (maar web zo dom)

0
De kleine en gekke synth nu nog kleiner (maar web zo dom)


Wat doe je als je een area of interest voor jezelf hebt veroverd als bouwer van kleine en nutteloze synthesizers? Waarom, bouwen een nog kleinere en minder bruikbare synthesizerNatuurlijk!

Als je zelfs maar een minimale hoeveelheid aandacht hebt besteed, weet je meteen dat dit van pas komt bij (mitxela), die, hoewel hij niet met volumetrische POV-weergaven wordt vaak gevonden bij het bouwen van steeds kleinere synthesizers, inclusief het plaatsen ervan in DIN-stekkerschalen. De huidige synth is gebaseerd op de zijne “Domme synthesizer,” waardoor alle lef voor de synth in een USB-connector zit. Deze keer is het echter USB-C, en in plaats van alles in de connectorbehuizing te passen, zit de hele synth op een PCB die kleiner is dan een kleine piëzo-luidspreker. Het geheel draait op een CH32V003-microcontroller, en afgezien van een paar ondersteunende componenten en de haakse USB-C-stekker, niet veel anders.

De PCB is wat echt schittert in het ontwerp van (mitxela), vooral de routing. Hij heeft een 20-pins QFN-chip aan de ene kant van het bord en de USB-stekker daarachter aan de andere kant, plus de grote gaten voor de luidspreker en de fysieke aansluitingen op de stekker. Het is een behoorlijk druk ontwerp, maar het klaart de klus. Bovendien heeft hij het ontwerp gepanelleerd zodat massaproductie mogelijk is; de reden hiervoor wordt onthuld aan het einde van de onderstaande video.

Vrijwel elke keer dat we een van deze ‘kleinste synth’-video’s zien, zijn we ervan overtuigd dat we de ondergrens zien van wat mogelijk is, maar elke keer gaat (mitxela) door en bewijst dat we ongelijk hebben. Dat is natuurlijk prima; we vinden het niet erg om ongelijk te hebben over zoiets als dit.

Met dank aan (hackbyte) en (Stephen Walters) voor de suggestions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here