Home Slaapkamer interieurontwerp Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Structure Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Structure Studio in Golden, Canada

0
Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Structure Studio in Golden, Canada


Mission: Uitkijkpunt Columbia River Valley
Architecten:
Twobytwo Architectuurstudio
Plaats:
Gouden, Canada
Gebied: 2.450 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Hayden Pattullo

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Structure Studio

Deze familieskihut, genesteld in het Kootenay-gebergte, is een rustig toevluchtsoord dat naadloos is geïntegreerd in het natuurlijke landschap. Een collaboratieve familie-inspanning, het ontwerp van Twobytwo Structure Studio en de structurele experience van huiseigenaar Chris Urbinsky schitteren overal.

De omgekeerde plattegrond van de cabine plaatst de open gemeenschappelijke ruimte op de bovenste verdieping en biedt een prachtig uitzicht op de Columbia River. De main bedroom, de logeerkamer en een afsluitbare suite zijn strategisch gerangschikt op verschillende niveaus. De architectuur en materialen zijn geïnspireerd op de omgeving, waarbij hout en beton het palet domineren.

Het strakke, rechthoekige ontwerp van de cabine, gelegen op een stevig podium, staat hoog tussen de bomen, waarbij moderniteit met de natuur wordt gecombineerd en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk wordt geminimaliseerd.

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Genesteld in het Kootenay-gebergte brengt een compacte skihut familieleden samen en verbindt ze met het grenzeloze omringende natuurlijke landschap.

Het ontwerpen van de cabine was een familieproject. Huiseigenaar Sandra Bassett nam haar zus en zwager van Twobytwo Structure Studio in dienst om een ​​hut met drie slaapkamers te ontwerpen waar hun gezin kon samenkomen, ontspannen en deelnemen aan hun favoriete winteractiviteiten. Het huis is structureel ontworpen door Sandra’s echtgenoot Chris Urbinsky, wiens achtergrond in staalontwerp de belangrijkste inspiratiebron werd voor de kenmerken die overal in de cabine te zien waren. Deze kenmerken omvatten een uitkragend stalen balkon op de derde verdieping dat de voor- en zijgevels omhult, een inzethaard met bijpassende zwarte stalen omlijsting en geïntegreerd freeswerk, en een industriële entice met houten treden die de drie niveaus van de cabine overspant.

De open en royale gemeenschappelijke ruimte bevindt zich op de bovenste verdieping en vormt een rustige verzamelruimte tussen de omliggende en schijnbaar eindeloze lagen douglas- en cederboomtoppen. Vanaf het balkon op de bovenste verdieping benadrukken het ononderbroken panoramische uitzicht op de Columbia River en de wetlands de algehele landelijke context van de hut. De omgekeerde plattegrond plaatst de keuken en woonkamer op de bovenste verdieping om optimaal te profiteren van deze retraite-achtige ervaring. De hoofdsuite en de logeerkamer bevinden zich op het middelste niveau, terwijl de afsluitbare suite, de uitrustingsruimte en de storage zich op het lagere niveau bevinden. Het glooiende karakter van het terrein zorgt ervoor dat het gebouw twee verschillende ingangen heeft, één naar het lagere uitrustingsgebied en één naar een eigen achterpatio.

De architectuur en het algehele materialenpalet van de cabine zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van de cabine. Het ongecompliceerde en rudimentaire palet van hout en beton wordt zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant toegepast. De omgekeerde dakconstructie bood de mogelijkheid om de substantiële douglas-sparren in combinatie met multiplex te laten zien om het plafond op de bovenste verdieping te vormen. Betonnen vloeren worden door het hele huis gebruikt en verwarmd door de toevoeging van houtwerk en meubilair. Er werd gebruik gemaakt van neutrale interieurafwerkingen om een ​​eenvoudig chromatisch palet te behouden en de gedurfde kleuren van de natuurlijke flora van de locatie te benadrukken.

De eenvoudige, rechthoekige cabine, die stevig is geplaatst met een stevig podium, torent boven de bomen uit en wordt benadrukt door de smalle verticale planken en lattenbekleding. De geëxtrudeerde vorm wordt afgedekt met een eenvoudig schuurdak om de hoogte naar de heersende uitzichten te maximaliseren. De cabine bevindt zich op het terrein om het zonlicht naar het interieur te optimaliseren en veroorzaakt met zijn bescheiden voetafdruk de minste verstoring op het bestaande plateau.

Twobytwo Architectuurstudio

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Columbia River Valley Lookout door Twobytwo Architecture Studio in Golden, Canada

Tags: Canada, buitenkant, gouden, interieur, trendy, natuur, Twobytwo Architectuurstudio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here