Home Technische gadgets voor thuis De donkere kant van het hacken van kerstverlichting, letterlijk

De donkere kant van het hacken van kerstverlichting, letterlijk

0
De donkere kant van het hacken van kerstverlichting, letterlijk


Als je kijkt naar de stapels goedkope RGB-, Bluetooth-gestuurde LED-strips die je tegenwoordig vrijwel overal te koop kunt vinden, is het erg verleidelijk om ze te integreren in een domotica-installatie. Normaal gesproken worden deze strips aangestuurd through een speciale smartphone-app, die het onbetrouwbare protocol uitspreekt dat voor de betreffende LED-stripcontroller in elkaar is gezet. Het reverse-engineeren van dit Bluetooth-protocol is tegenwoordig vrij eenvoudig, zoals (Will Cooke) beschrijft in een recente tutorialhoewel er voor hem een ​​beetje een tragisch einde was met een bepaalde RGB-set.

Met eerdere ervaringen met het reverse-engineeren van het Bluetooth-protocol met Wireshark onder zijn riem en het publiceren van de BJ_LED-repository voor LED-strips die de MohuanLED-app gebruiken, leek het reverse-engineeren van deze nieuwe LED-strip met de bijbehorende “iDeal LED”-app tamelijk routinematig. Aanvankelijk was het inderdaad routine, met slechts een curveball in de vorm van een of andere encryptie die de Jadx decompiler die in de app werd gebruikt, kon niet helpen. Gelukkig zweefde de sleutel op web en was het protocol wijd open. Toen sloeg het noodlot toe.

Terwijl hij probeerde ladingen naar de LED-controller te gooien om verborgen modi en instellingen te vinden, ontdekte (Will) dat hij inderdaad de helderheid kon verhogen tot meer dan wat de app ondersteunde, maar het zoeken naar verlichtingsmodi buiten de 10 presets gaf een vervelende schok. Modi 1 tot en met 10 werkten prima, 11 deed ook iets nieuws, maar toen de controller werd gevraagd om naar modus 12 over te schakelen, werd deze uitgeschakeld. Everlasting. Of dit de firmware heeft beschadigd of een ander probleem heeft veroorzaakt, is onbekend, maar het is een duidelijke waarschuwing dat reverse-engineering gepaard gaat met mogelijk gefrituurde {hardware}.

We hopen dat (Will) een autopsie op deze controller kan laten uitvoeren om de oorzaak te achterhalen van deze schijnbaar permanente storing die bleef bestaan ​​ondanks harde resets en het loskoppelen van de stroom van de ene op de andere dag. Het protocol voor deze controller is gepubliceerd op GitHub voor wie zijn kans wil wagen.

LED-verlichting: LadyAda, CC BY-SA 4.0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here