Home Technische gadgets voor thuis De laptop computer die elk Brits form voor Kerstmis 1983 zou hebben gewild

De laptop computer die elk Brits form voor Kerstmis 1983 zou hebben gewild

0
De laptop computer die elk Brits form voor Kerstmis 1983 zou hebben gewild


Hoe kunnen we in een wereld waarin een 64-bits laptop computer een bijna wegwerpartikel kan zijn, duidelijk maken hoe geweldig een miniatuurlaptopversie van de Sinclair ZX Spectrum uit de jaren 80 had kunnen zijn? Misschien is dat niet nodig, omdat hier in 2023 is er een echte voor alle nerds van middelbare leeftijd die het origineel hadden om van te kwijlen.

8-bit homecomputers waren superspannend voor de kinderen van die tijd, maar ze waren op geen enkele manier draagbaar en vertrouwden op een television, vaak het gezinsmodel in de woonkamer. Het is veilig om te zeggen dat een draagbare versie van een van die homecomputers, niet in een draagbare koffer in Osborne-stijl maar in een clamshell-palmtop, verbluffend zou zijn geweest, dus veertig jaar later zijn we gefascineerd door (Airrr17)’s draagbare Sinclair ZX Spectrum.

De kern ervan is een ontwikkelbord dat een van de microcontrollers uit de STM32F4-serie gebruikt en de Spectrum als emulator draait. Daarnaast is er een LCD-scherm, en wat misschien wel fysiek het beste deel hiervan is, een Spectrum-toetsenbord compleet met BASIC-trefwoordstickers, gemaakt met tactiele schakelaars met grote knoppen waarvan we denken dat ze bedrukt zijn met papier erop. Voeg daar een kleine lithium-polymeercel en bijbehorende elektronica aan toe in een schattig klein palmtopbehuizingje, en het is ongeveer een internet zo goede draagbare Sinclair als we ons hadden kunnen voorstellen. Alle particulars zijn te vinden in een GitHub-repositoryen alsof dat nog niet genoeg is, is er een montagevideo die we onder de pauze hebben geplaatst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here