Home Huisdecoratie Het beste prime rib-recept dat u absoluut moet maken

Het beste prime rib-recept dat u absoluut moet maken

0
Het beste prime rib-recept dat u absoluut moet maken


Entrecote maken voelt moeilijk, nietwaar? Alleen al het geluid ervan is intimiderend. Twee voor de hand liggende redenen daarvoor zijn hoe duur het is (ik haat het om een ​​braadstuk van $ 80, 6 pond te verknoeien!) en hoe ingewikkeld de meeste recepten zijn. Iedereen lijkt wel een of ander trucje te hebben om het beste prime rib-recept te maken, maar hoe noodzakelijk is dat allemaal?

Het beste prime rib-recept dat je perfect kunt maken

Volgens mij helemaal niet nodig. Ik maak mijn prime rib jaar na jaar op dezelfde manier, en het is niets dan een glimlach, lof en een tevreden “Ah” na de maaltijd. Met dit recept is het zo eenvoudig dat je op een willekeurige dinsdag prime rib maakt!

Het beste prime rib-recept dat je perfect kunt maken

Prime rib heeft van zichzelf al veel smaak. Het bevat zelfs een kleine hoeveelheid natuurlijk voorkomend natrium, dus alles wat ik ermee doe, is de geweldige smaak niet maskeren, maar in plaats daarvan aanvullen. Ik maak een eenvoudige kruidenpasta voor de buitenkant van het braadstuk, met alle echte ingrediënten en zonder kruidenpoeders. Je wilt niet dat de buitenkant er volledig mee bedekt is; wrijf het gewoon in een dunne laag rondom de buitenkant.

Het beste prime rib-recept dat je perfect kunt maken

We beginnen met een heet braadstuk gedurende 10 minuten op 500 graden, verlagen dan de temperatuur naar 350 graden en leggen er een los stuk folie overheen om te voorkomen dat de buitenkant te bruin wordt als deze op temperatuur komt. Zodra je de interne temperatuur van 130 hebt bereikt, haal je het eruit en laat je het rusten, en je hebt de meest malse, sappige prime rib van je leven.

Het beste prime rib-recept dat je perfect kunt maken

Het beste Prime Rib-recept dat u elke keer excellent kunt maken

Een gemakkelijke prime rib die je elke keer weer kunt pakken. Geweldige smaakbalans, excellent geroosterd en sappig. Geweldig voor elke vakantie, speciale gelegenheid of een langzame dinsdagmiddag.

Porties: 5

 • 6 pond Entrecote gebraden bij voorkeur met bot

Voor de kruidenpasta

 • 1 eetlepel avocado-olie
 • 2 theelepel Honing
 • 1 eetlepel grove mosterd
 • 1 eetlepel zout
 • 5-6 kruidnagel knoflook geschild, stengel afgesneden
 • 2 theelepel peperkorrels
 • 2 theelepel rozemarijn naalden droog
 • 2 theelepel korianderzaad
 • 2 theelepel venkelzaad
 • Verwarm de oven voor op 500 graden en plaats een ovenbestendige pan met lage zijkanten erin terwijl deze opwarmt. Gietijzer verdient de voorkeur, maar roestvrij staal werkt ook.

 • Snijd eventueel overtollig vet van het entrecotegebraad af en zet het opzij.

 • Meng in een vijzel de teentjes knoflook, peperkorrels, rozemarijnnaalden, korianderzaad en venkelzaad. Smash samen totdat er een pasta ontstaat. Voeg de resterende ingrediënten toe en meng tot een uniforme pasta is bereikt.

 • Wrijf de pasta gelijkmatig over de buitenkant van het braadstuk. Het magazine geen dikke laag zijn. Plaats een draadthermometer in het midden van het braadstuk.

 • Zodra de oven op temperatuur is, haalt u de pan snel uit de oven en sluit u de deur om warmteverlies te voorkomen. Plaats het braadstuk met de botzijde naar beneden in de pan. Plaats de pan snel terug in de oven en rooster gedurende 10 minuten. Open de ovendeur en verlaag de temperatuur naar 350°C. Leg een stuk folie losjes over het braadstuk en sluit de ovendeur.

 • Rooster tot de gewenste temperatuur – ik merk dat 130 in het midden voor de meeste mensen het veiligst is, met een goede medium uncommon in het midden en meer medium aan de uiteinden. Voor zeldzaam: verwijder bij 115 of 120 intern. Snijd en serveer heat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here