Home Slaapkamer interieurontwerp Santa Monica Courtyard Homes door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Homes door Inaba Williams Architects in Californië, VS

0
Santa Monica Courtyard Homes door Inaba Williams Architects in Californië, VS


Venture: Binnenplaatshuizen van Santa Monica
Architecten: Inaba Williams Architecten
Plaats:
Santa Monica, Californië, Verenigde Staten
Gebied: 3.900 sf
Jaar: 2022
Foto’s door:
Brandon Shigeta

Santa Monica binnenplaatshuizen door Inaba Williams Architects

‘Titel 24’, de California’s Constructing Vitality Effectivity Requirements, heeft het innovatieve ontwerp van deze nul-neutrale woningen in Zuid-Californië geïnspireerd. In plaats van de glazen huisstijl uit het midden van de eeuw na te bootsen, waarvoor vaak energie-intensieve materialen en een hoog energieverbruik nodig zijn, kiezen de Santa Monica Courtyard Homes voor een nieuwe aanpak.

Ze geven prioriteit aan energie-efficiëntie door het raamgebruik te beperken tot slechts 20% van de oppervlakte, terwijl ze strategisch rond de belangrijkste woonruimtes worden geplaatst om het daglicht te maximaliseren. Deze huizen verkleinen ook hun voetafdruk binnenshuis, waarbij de nadruk ligt op woonruimtes buiten, omlijst door terugliggende omtrekmuren.

De centrale binnenplaats wordt een knooppunt voor buitenactiviteiten, met een eethoek, een vuurplaats en een rustige zen-tuin. Deze woningen staan ​​mannequin voor duurzaam en energiezuinig wonen in de komende jaren.

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

“Titel 24” (California’s Constructing Vitality Effectivity Requirements) inspireerde het ontwerp van de netto-nulwoningen. We zien de onlangs geïmplementeerde code van de staat als een kans om de eengezinswoning in Zuid-Californië opnieuw uit te vinden.

Hoewel een glazen huis van het Case Examine-type uit het midden van de eeuw nog steeds mogelijk is onder Titel 24, zou dat huis materialen met een hoog energieverbruik vereisen en veel stroom verbruiken, wat de doelstellingen van de Energienormen ondermijnt. In plaats daarvan krijgen de Santa Monica Courtyard Homes een andere look en really feel die beter previous bij de huidige klimaatomstandigheden. Omdat er veel minder ramen zijn, vermindert de buitenvorm de hoeveelheid warmtewinst en verlaagt het energieverbruik, terwijl bewoners toch kunnen genieten van het binnen-buitenleven – het kenmerk van grote Angeleno-huizen.

In navolging van de Titel 24-optie om glas te gebruiken op slechts 20% van de oppervlakte, hebben we het beperkte gebied van ramen en glazen deuren geconcentreerd rond de belangrijkste woonruimtes. Kamers die uitkijken op de binnenplaats krijgen van drie kanten veel daglicht. En in de twee trappenhuizen zijn dakramen en ramen aan elkaar gekoppeld

Door minder vloeroppervlak te omsluiten dan het most toegestaan ​​door de code, vergroten de naast elkaar gelegen woningen de hoeveelheid ruimte waar mensen buiten van kunnen genieten, terwijl ze de hoeveelheid binnenoppervlak verkleinen die energie voor verwarming en koeling nodig heeft. De omtrekmuren zijn teruggevallen tot kaderruimtes voor een open luchtleven: het middelpunt van dit alles is de binnenplaats die wordt aangevuld met een eethoek, een vuurplaats en een zen-tuin.

Internet als de gebouwen die nieuwe architecturale vormen introduceerden na het aannemen van het bestemmingsplan van 1916 in New York, hopen we dat de Santa Monica Courtyard Homes zullen dienen als een modelgebouw dat in de komende jaren kan worden herhaald en verfijnd om deze verticale volumes te dramatiseren.

Inaba Williams Architecten

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Santa Monica Courtyard Houses door Inaba Williams Architects in Californië, VS

Tags: Californië, buitenkant, Inaba Williams Architecten, interieur, trendy, zwembad, Santa Monica, zwembad, VS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here