Home Technische gadgets voor thuis Second Life UPS Mark II: een UPS voor laagspannings-DC-toepassingen

Second Life UPS Mark II: een UPS voor laagspannings-DC-toepassingen

0
Second Life UPS Mark II: een UPS voor laagspannings-DC-toepassingen


Als u een hele stapel apparaten en apparaten heeft die allemaal een AC-naar-DC-adapter hebben en die u op een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) wilt aansluiten, kunt u het voor de hand liggende doen en een kant-en-klare UPS aanschaffen met talloze AC-uitgangen. In het geval van een 19-inch rack betekent dit dat je een of twee stekkerdozen en een combinatie van AC/DC-adapters van verschillende grootte in het rack moet plaatsen, met twijfelachtige efficiƫntie en afvalwarmte die in het rack wordt gedumpt. Dit is waar een DC-only UPS zoals die van (Maciej Grela) is Second Life UPS Mark II biedt een interessant alternatief.

In de kern is het een vrij eenvoudig idea: een enkele voeding van 400 watt zorgt voor de AC/DC-conversie van netspanning naar 24 VDC, die zowel de batterijlader als de uitgangen voedt. Deze uitgangen omvatten 5 VDC, 12 VDC en Vhet spoor, waarbij de laatste ofwel de uitvoer van de PSU is, ofwel de batterijspanning. In het geval van een stroomstoring, wordt een LT4416 twin energy path controller zorgt voor de omschakeling van de PSU-uitgang naar de interne batterijen. In het artikel bespreekt (Maciej) hoe de buck-modules voor de 12 en 5 VDC-rails werden gedimensioneerd, samen met de conversie van een oude in een rack gemonteerde netwerkswitch naar een UPS.

De 18650’s voor de batterijen (in 4S24P-configuratie) zijn allemaal gereviseerde cellen voor een totaal van ongeveer 600 Wh, afhankelijk van de gebruikte cellen. Voor het frontpaneel zijn de bestaande netwerkpoortuitsparingen hergebruikt voor insteekbare connectoren, samen met gemakkelijk toegankelijke zekeringen voor alle rails. Hoewel het geen challenge is voor bangeriken, en bedoeld voor mensen die graag accupakketten puntlassen, kan het een interessant challenge zijn, vooral als je de optie overweegt om het te gebruiken met een 24+ VDC off-grid installatie en het uitschakelen van de batterij. de gebruikelijke DC-AC-DC-conversie.

Second Life UPS Mark II-schema.  (Credit: Maciej Grela)
Second Life UPS Mark II-schema. (Credit score: Maciej Grela)

(Met dank aan (JohnU) voor de tip)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here