Home Huizen renovatie 12 toptrends in badkamertegelontwerp voor 2024

12 toptrends in badkamertegelontwerp voor 2024

0
12 toptrends in badkamertegelontwerp voor 2024


Hedendaagse ontwerpen maken veel gebruik van neutrale kleuren en dit blijft het geval voor de badkamertegeltrends van 2024. Felle kleuren zoals blauw, rood en geel zijn niet alledaags in de badkamer en zullen niet snel de stralende ster zijn. In plaats daarvan worden huiseigenaren steeds meer verliefd op neutrale kleuren en vooral nude-neutrale kleuren zoals grijs en crèmes. Grijs en beige zijn tremendous populair geworden als complementaire neutrale kleuren. Zozeer zelfs dat er een nieuwe kleur bij naam naar voren is gekomen en in de productselecties is opgenomen. Wees dus op uw hoede voor “Greige”.

Bekijk onze ontwerp ideeën om inspiratie op te doen voor uw undertaking. Voor badkamers die wat meer helderheid nodig hebben, is wit excellent. De badkamer is gebouwd om te ontspannen en deze kleuren versterken deze sfeer. Door neutraal te zijn, zorgen ze ervoor dat de geest kalm blijft en ontspant, waardoor er een toevluchtsoord in huis ontstaat. Je kunt deze kleuren gebruiken vanaf de vloer tot aan het plafond. Om ervoor te zorgen dat de badkamer niet levenloos wordt, kunt u verschillende tinten neutrale kleuren, texturen, vormen en/of afwerkingen aanbrengen om alles op een nieuwe en mooie manier samen te brengen.

Development #4: Metrotegels met meer pit

toptrends in badkamertegeldesign-sebring-design-build

Sebring ontwerpbouw

Glanzende metrotegels om deze douche wat meer aptitude te geven.

Sommigen denken misschien dat metrotegels saai kunnen zijn. Die witte rechthoeken van 3 bij 6 inch kunnen heel gewoon zijn. In 2024 zullen metrotegels een stukje interessanter worden omdat de tegels afwijken van het traditionele formaat en patroon. Concreet zullen we deze tegels in meer kleuren, grotere maten en atypische ontwerppatronen (koepelvormig, afgeschuind, gebogen en sculpturaal) zien verschijnen. Metrotegels worden steeds dikker en langer, met afmetingen van wel 8 bij 20. Combineer dat met een contrasterende voegkleur en het podium is klaar voor een prachtige omkering van de gebruikelijke geheel witte look. U kunt zelfs verschillende kleuren tegels combineren in verticale of horizontale banden of tegels met verschillende patronen gebruiken om een ​​prachtig muurmozaïek voor uw badkamer te creëren. Het wordt zelfs populair om te zien dat huiseigenaren niet-overeenkomende tegelpatronen of texturen gebruiken om iets unieks te krijgen badkamer ontwerp wij verlangen allemaal. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos, omdat metrotegels in allerlei fascinerende variaties kunnen worden gemengd en gecombineerd.

Development #5: Matte en glanzende tegels mixen

5280 Tijdschrift

Het mixen van matte en glanzende tegels is uitgegroeid tot een creatieve en visueel boeiende benadering van tegelontwerp, die een harmonieuze combine van textuur, diepte en visueel distinction binnen ruimtes biedt.

Door tegels met verschillende afwerkingen, zoals mat en glanzend, naast elkaar te plaatsen, creëren huiseigenaren en ontwerpers dynamische oppervlakken die dimensie en intriges toevoegen aan muren, vloeren of achterwanden. Deze pattern maakt het mogelijk om unieke patronen, contrasten en focuspunten te creëren, waardoor verschillende ruimtes in huis een fashionable en stijlvol tintje krijgen. Of het nu in badkamers, keukens of woonruimtes wordt gebruikt, de combinatie van matte en glanzende tegels introduceert een verfijnd samenspel van licht en schaduwen, waardoor de schoonheid van elke afwerking wordt benadrukt en tegelijkertijd een gevoel van diepte en visuele interesse aan het oppervlak wordt gegeven.

Het combineren van matte en glanzende tegels wijkt af van de uniformiteit van eendimensionale tegeltoepassingen en biedt een veelzijdige en impactvolle ontwerpkeuze. Deze combine van texturen en afwerkingen zorgt voor eindeloze creatieve mogelijkheden, waardoor huiseigenaren hun ruimtes kunnen personaliseren met ingewikkelde ontwerpen, subtiele contrasten of opvallende patronen. Door deze pattern te integreren, kunnen individuen een evenwicht bereiken tussen ingetogen elegantie en eigentijdse aptitude, waarbij een visueel stimulerende en moderne esthetiek wordt getoond die gewone oppervlakken transformeert in boeiende elementen in huis.

Development #6: Tegelvloerkleden

Becker Works, Ltd.

Tegeltapijten introduceren een creatieve en artistieke benadering van vloerontwerp, waarbij verschillende tegelpatronen worden gecombineerd om het uiterlijk van een vloerkleed op tegelvloeren na te bootsen.

Deze innovatieve techniek maakt gebruik van verschillende tegels, vaak in contrasterende vormen, kleuren of texturen, om een ​​gedefinieerd ‘tapijtachtig’ patroon te creëren binnen een groter tegeloppervlak. Deze tegeltapijten kunnen worden verwerkt in entrees, keukens, badkamers of woonruimtes en fungeren als focuspunten die visuele interesse toevoegen en specifieke zones in een kamer afbakenen. Of het nu gaat om geometrische vormen, ingewikkelde mozaïeken of patronen die lijken op traditionele tapijtmotieven, het integreren van tegeltapijten biedt een unieke manier om persoonlijkheid en designflair in tegelvloeren te brengen.

Tegeltapijten tonen creativiteit en bieden een praktische oplossing voor het definiëren van ruimtes binnen open plattegronden. Door deze decoratieve elementen in vloerontwerpen te introduceren, kunnen huiseigenaren genieten van de esthetische aantrekkingskracht van een vloerkleed en tegelijkertijd profiteren van de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van betegelde oppervlakken. Tegeltapijten bieden veelzijdigheid, waardoor individuen patronen en stijlen kunnen aanpassen aan hun interieurvoorkeuren, waardoor de algehele sfeer van een kamer wordt verbeterd en ze dienen als een onderscheidend en stijlvol designkenmerk in huis.

Development #7: Eenvoudig biologisch terrazzo is terug!

Studio Ogee

Eenvoudig organisch terrazzo geeft een eigentijdse draai aan dit klassieke materiaal en biedt een frisse en moderne benadering van interieurontwerp.

Traditioneel erkend om zijn levendige kleuren en ingewikkelde patronen, is Terrazzo geëvolueerd naar een meer ingetogen en minimalistische stijl. Eenvoudig organisch terrazzo omarmt een zachter kleurenpalet, vaak met neutrale tinten en aardse tinten, waardoor ruimtes een serene en ingetogen elegantie krijgen. Deze pattern benadrukt een meer natuurlijke en organische esthetiek door minder aggregaatmaterialen te gebruiken en te kiezen voor een verfijnde, gepolijste afwerking die de schoonheid van de inherente texturen van het terrazzo benadrukt.

Organisch terrazzo betekent een verschuiving naar een subtieler en verfijnder gebruik van dit veelzijdige materiaal in interieurontwerp. Door het kleurenpalet en ingewikkelde patronen te verzachten, kunnen ontwerpers een minimalistische maar toch stijlvolle uitstraling bereiken, waardoor de organische textuur en het karakter van het terrazzo naar voren komen. Deze vernieuwde versie van terrazzo biedt veelzijdigheid, vormt een aanvulling op verschillende ontwerpstijlen en voegt een vleugje tijdloze verfijning toe aan vloeren, werkbladen of decoratieve elementen in woon- en commerciële ruimtes.

Development #8: Tegelaccentmuur in de douche of achter de wastafel

Timberline

Tegelaccentmuren in douches of achter wastafels hebben het ontwerp van de badkamer getransformeerd en boeiende aandachtspunten geïntroduceerd die de algehele esthetiek van de ruimte naar een hoger niveau tillen.

Deze accentmuren, met gedurfde of ingewikkeld ontworpen tegels, bieden een verbluffende visuele influence en dienen als opvallende achtergronden in douches of achter wastafels. Of ze nu zijn versierd met mozaïekpatronen, getextureerde tegels, geometrische ontwerpen of levendige kleuren, deze accentmuren creëren een gevoel van luxe en stijl, versterken de sfeer van de badkamer en voegen diepte en persoonlijkheid toe. Strategisch geplaatst, worden deze tegelaccentmuren artistieke elementen die de aandacht trekken en een gevoel van verfijning en karakter geven aan de bad- of verzorgingsruimtes.

Het opnemen van tegelaccentwanden in douches of achter wastafels zorgt voor de infusie van creativiteit en persoonlijkheid in het badkamerontwerp. Met opvallende tegels en gedurfde patronen kunnen huiseigenaren een assertion maken en gewone muren transformeren in boeiende elementen. Deze accentmuren introduceren niet alleen visuele interesse, maar maken het ook mogelijk om te experimenteren met verschillende tegelmaterialen, kleuren en lay-outs, waardoor gepersonaliseerde en visueel verbluffende ruimtes ontstaan ​​die charme en elegantie uitstralen in de badkamer.

Development #9: Lineaire tegels

Lineaire tegels, gekenmerkt door hun langwerpige rechthoekige vormen, geven een gevoel van moderniteit en verfijning aan muren en vloeren. Deze lineaire tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, van metrotegels tot uitgebreidere opties in plankstijl. Ze bieden veelzijdige ontwerpmogelijkheden, waardoor various patronen en lay-outs mogelijk zijn. Of ze nu horizontaal of verticaal zijn gerangschikt in een gestapelde of verspringende lay-out, de strakke lijnen en uniformiteit van lineaire tegels creëren een visueel aantrekkelijk en gestroomlijnd uiterlijk dat een aanvulling vormt op minimalistische en transitionele ontwerpstijlen.

Het gebruik van lineaire tegels wijkt af van traditionele vierkante of kleine tegels en biedt een frisse en eigentijdse benadering van betegelde oppervlakken. Hun langwerpige vorm en strakke, rechte randen dragen bij aan een gevoel van continuïteit en visuele stroom, waardoor ruimtes ruimer en samenhangender lijken. Of ze nu worden gebruikt als achterwand, vloerbedekking of accentmuur, lineaire tegels bieden een canvas voor creatieve ontwerpuitdrukkingen en voegen tegelijkertijd een vleugje moderne verfijning toe aan binnenruimtes, waarbij een elegante eenvoud wordt getoond die resoneert met de huidige pattern in interieuresthetiek.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here