Home Slaapkamer interieurontwerp The Ring Home door studio prAcademics in India

The Ring Home door studio prAcademics in India

0
The Ring Home door studio prAcademics in India


Challenge: Het Ringhuis
Architecten:
studio prAcademici
Plaats:
Indië
Gebied:
7.965 sf
Jaar: 2021
Foto’s door:
Met dank aan studio prAcademici

Ring Home van studio prAcademics

Maak kennis met het Ring Home, een rustig toevluchtsoord in de noordelijke buitenwijk van Ahmedabad, sierlijk omarmd door waterkanalen en weelderige velden.

Het is ontworpen als een weekendje weg voor een groot gezin en previous naadloos in de natuurlijke omgeving, met behoud van het bestaande groen en het overvloedige vogelleven. Geïnspireerd door de traditionele dorpsarchitectuur belichaamt dit cirkelvormige juweeltje de typologie ‘faliyu’ en ‘osri’, met open verzamelruimtes, voldoende licht en een groene omgeving.

The Ring Home is een harmonieuze samensmelting van traditie en moderniteit, waar architectuur danst met de natuur en een serene ontsnapping biedt aan de drukte van het dagelijks leven.

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring Home ligt in Jaspur, de noordelijke buitenwijk van Ahmedabad. Terwijl een waterkanaal door de zuidelijke rand van het terrein loopt, omringen landbouwvelden de relaxation van de zijkanten. Met water en groene velden rondom en meer dan 120 bomen, voornamelijk mango- en kikkerboombomen (Sapodilla), is de locatie een verblijfplaats voor een verscheidenheid aan vogels, een belangrijk ingredient van de biodiversiteit van de context. Het voorgestelde venture is een weekendhuis voor een groot gezin met veertien leden, waaronder vier kinderen onder de tien jaar. Omdat de locatie te midden van natuurlijke elementen ligt, wilden we de bebouwde vorm zorgvuldig invoegen zonder de bestaande reeks elementen en bomen te temperen.

We identificeerden een zone zonder fruitbomen en probeerden de compact gebouwde vorm te kneden, waardoor een kleinere voetafdruk ontstond. De web site heeft verschillende contourniveaus en het programma is geëvolueerd met landschapsontwerpintegratie met bestaande contouren. De zone waar de woning zou komen is 3 meter verhoogd en opgevat als een tafel met begroeide grasvelden. Deze verhoogde, vlakke tafel herbergt gedeeltelijk de bebouwde vorm, terwijl de relaxation van de bebouwde gebieden vrijdragend is. Het voorstellen van het huis op een verhoogd niveau bood talloze mogelijkheden voor het voorplein en het huis om omringd te worden door het dikke gebladerte van de volwassen fruitbomen, terwijl vogels vaak op armlengte rondzwierven.

De gebouwde vorm is geïnspireerd op de traditionele dorpstypologie uit de Saurashtra-regio van Gujarat, waar ‘faliyu’ – het voorplein is een open entreeruimte die voldoende licht en ventilatie biedt, ‘osri’ – de lineaire veranda de buffer wordt ruimte die vaak wordt gebruikt voor informele zitruimte, circulatieruimte en af ​​en toe een slaapgedeelte. Keuken- en slaapgedeeltes zijn buiten de voeringveranda gerangschikt om de privateness intact te houden en thermisch consolation te creëren met gecontroleerd zonlicht en voldoende ventilatie.

Om een ​​compacte vorm van deze typologie te creëren, nam de gebouwde massa de cirkelvormige ringvorm aan. Hier wordt de ronde entreeruimte ‘faliya’ een plek om samen te komen met voldoende zitruimte, waardoor dakraam kan binnendringen door spleten die zijn ontstaan ​​door het optillen van het ronde dak. ‘Osri’ dient hier zijn traditionele doel: een circulatiegang, die de slaapkamers, de keuken en het eetgedeelte scheidt van het quantity van de woonruimte. Terwijl de met baksteen beklede muren en lagen van binnenruimtes rond de woonruimtes cirkelen en zo de ring vormen, krijgt de gebouwde massa strategische perforaties, waardoor vanuit de binnenruimtes een verscheidenheid aan zichtkaders van het natuurlijk onderhouden landschap ontstaat. De schuine, schotelachtige projectie van de plaat is ontworpen om schaduw te bieden aan de wanden en openingen.

Wij van studio prAcademics engageren ons om de interactie tussen de dynamiek van het menselijk lichaam en de subtiliteit van ruimtes te onderzoeken. De algemene perceptie suggereert dat de ruimte bevroren blijft en dat alles, inclusief de mens, eromheen draait. Zeer zelden is het de fysieke manifestatie van de menselijke dynamiek, en wordt de ruimte omgekeerd terwijl de ruimte om al het andere begint te draaien.

studio prAcademici

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

The Ring House door studio prAcademics in India

Tags: cirkel, trendy, Indië, luxe, trendy, afgerond, studio prAcademici, uniek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here