Home Huizen renovatie Eenvoudig kerstdecor in Bourgondië, Frankrijk, met The Cook dinner’s Atelier

Eenvoudig kerstdecor in Bourgondië, Frankrijk, met The Cook dinner’s Atelier

0
Eenvoudig kerstdecor in Bourgondië, Frankrijk, met The Cook dinner’s Atelier


Thuis in Bourgondië, Frankrijk, hebben Kendall Smith Franchini en haar familie genoeg redenen om dit seizoen te vieren. Zij en haar moeder, Marjorie Taylor, vieren de 15e verjaardag van The Cook dinner’s Atelier, hun kookschool in Beaune, Frankrijk. Een paar jaar geleden publiceerden ze hun eerste kookboek, Het Koksatelier, een met recepten gevulde kroniek van het leven in een kleine stad in de Franse wijnstreek. Dankzij Kendalls echtgenoot, Laurent Franchini, is hun keukenboetiek en wijnwinkel met Bourgondische accenten volledig open in hun hoofdkantoor en on-line, waardoor Marjorie en Kendall het perfecte excuus hebben om op de lokale vlooienmarkten rond te snuffelen. En als klap op de vuurpijl werd de boetiek onlangs uitgeroepen tot een van de 24 mooiste winkels ter wereld Veranda tijdschrift.

Dit alles, zo vertellen moeder en dochter ons, is het resultaat van een lang gedeelde droom voor hen beiden. ‘Kendall is al francofiel sinds ze een klein meisje was’, zegt Marjorie, en legt uit dat ze zelf als 25-jarige alleenstaande moeder in de leer was gegaan bij een reeks Franse eating places in Phoenix, waar ze woonden, ‘omdat ik wilde leer klassieke Franse techniek.” Marjorie werd banketbakker en was mede-eigenaar van een klein restaurant en kookschool in Phoenix. Bijna tien jaar later, om een ​​nieuw hoofdstuk te beginnen, bracht ze zes maanden door in de Bourgogne, waar ze onder Anne Willan werkte aan de kookschool van La Varenne. Ondertussen behaalde Kendall, na een voorbereidend middelbareschoolreisje naar Parijs, haar BA in Frans en kunstgeschiedenis en ging vervolgens wijnbouw studeren aan het Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole, de belangrijkste wijnschool in Beaune, en ging werken voor Berkeley-wijnimporteur Kermit Lynch. Samen richtten moeder en dochter hun zinnen op Bourgondië als een plek om hun wortels te laten zakken en een bedrijf op te zetten. Dat is allemaal gebeurd, samen met twee kinderen en een charmante opknapper voor Kendall en Laurent. Kendall nodigde ons uit om een ​​kijkje te nemen in het verbouwde huis van haar familie en hun vakantiefestiviteiten.

Gefotografeerd door Anson Slimmet dank aan Het Koksatelier.

Laurent, die opgroeide in Zuid-Frankrijk, leidt hun kinderen Luc en Mano 12
Boven: Laurent, opgegroeid in Zuid-Frankrijk, leidt hun kinderen Luc en Manon vanuit hun eigen achtertuin naar huis met een kerstboom: “De vorige eigenaar was een fervent boomverzorger en gepassioneerd tuinman, dus de grond waarop onze kleine Het huis voelt aan als een park met veel schaduwbomen en een kleine boomgaard aan het einde van de tuin”, zegt Kendall.

Marjorie woont in de buurt en arriveert elke kerstmiddag in haar vintage 2cv wi 13
Boven: Marjorie woont vlakbij en arriveert elke kerstmiddag in haar classic 2CV met cadeautjes op het dak: “Het is een familietraditie geworden”, zegt Kendall. Hun kookschool ligt op 20 minuten afstand in een 18e-eeuws gebouw in het hart van Beaune: See Een jaar in Bourgondië: The Cook dinner’s Atelier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here